Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

"Ερασιτεχνικοί" χειρισμοί και "σουπερισμός"!


Χθες ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης, ένας εκ των τριών δικηγόρων που χειρίστηκαν την πρώτη αίτηση της ΠΑΕ Άρης για το άρθρο 99 ήταν αυτός που εκπροσώπησε τον ΑΣ Άρης και την ΚΜΑ στην υπόθεση διορισμού νέας διοίκησης της ΠΑΕ.

Όπως είπε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ήταν απελπιστικά μόνος ενώ η πλευρά Σκόρδα είχε ένα πλήρες νομικό επιτελείο καθώς και νομικά επιχειρήματα που όμως βασίζονταν σε ψεύδη. Αυτά τα ψεύδη όμως έγιναν πιστευτά από την έδρα.

Στο προφίλ του στο facebook o ίδιος νομικός κάνει κολακευτική αναφορά σε άρθρο του νομικού κ. Σφυρή που τάσσεται υπέρ της διεξόδου της Γ' Εθνικής. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σφυρής:

"Προς το παρόν πάντως, δεν φαίνεται, κατά τη γνώμη μου, να υπάρχει νομικό εμπόδιο, ερειδόμενο στην διαδικασία εκκαθάρισης της προηγούμενης ΠΑΕ, που να απαγορεύει στο ιδρυτικό σωματείο να συστήσει νέα ΠΑΕ για να συμμετάσχει στην επαγγελματική κατηγορία στην οποία προβιβάστηκε. Είναι προφανές ότι η §3 του άρθρου 111 του Ν. 2725/1999 θέλει το ιδρυτικό σωματείο αυτοτελές και ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο από την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, όχι μόνο για καθαρά προφανείς αθλητικούς λόγους, αλλά πρωτίστως κοινωνικούς, εφόσον στην αντίθετη περίπτωση οι περισσότερες επαρχιακές ΠΑΕ θα είχαν εξαφανιστεί από το χάρτη της ελληνικής επικράτειας και το ποδόσφαιρο από καθαρά λαϊκό άθλημα θα εξελισσόταν σε (ταξικό) προνόμιο της αστικής κοινωνίας."

Tι έλεγε όμως ο κ. Χριστοφορίδης για το ίδιο θέμα λίγες ημέρες πριν;


03/06

"Ακόμα και αν ο Άρης ανέβει την Γ’ εθνική τρένο θα παντρευτεί ξανά τα χρέη. Αυτό συνέβη στην Λάρισα. Τα χρέη βαραίνουν και την νέα ΠΑΕ που θα δημιουργηθεί".

06/08

"Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η ομάδα να ανέβει «τραίνο» από την Γ’ Εθνική και να παντρευτεί τα χρέη του παρελθόντος εφόσον δεν τελειώσει η εκκαθάριση . Αυτό επί της ουσίας δημιουργεί έναν πυκνό καταστροφικό για τον Άρη".

06/08

"Αν δεν υπάρξει συσπείρωση, δε θα υπάρξει επόμενη μέρα. Από τη στιγμή που ο Στεφανίδης δε δηλώνει κολλημένος με την καρέκλα, πρέπει όλοι να συμβάλλουν για να σωθεί η παρτίδα. Είτε είναι ο Κώνστας, είτε ο Γαλανός, είτε ο οποιοσδήποτε. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, θεωρώ ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στη Β΄ Εθνική αυτή τη στιγμή"

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι πως ένας νομικός που όπως φαίνεται δεν πιστεύει στη Γ' Εθνική "πείθεται" για αυτή τη λύση και τελικά εκπροσωπεί τον ΑΣ και την ΚΜΑ μόνος του καλύπτοντας μάλιστα τα έξοδά του όπως ισχυρίστηκε! Ερασιτεχνικοί χειρισμοί από τον Ερασιτέχνη Άρη που άφησε μόνο στα αγκάθια το γνωστό νομικό που εξαναγκάστηκε όπως είναι φυσικό σε παραίτηση.

Λαϊκισμός και "σουπερισμός"

Έρμαιο του λαϊκισμού και του "σουπερισμού" είναι ο Άρης. Μετά τη δικαστική απόφαση ακούστηκαν πολλές φωνές, ελάχιστες ψύχραιμες. Νερό στο μύλο έριξαν και οι φορείς του Άρη με την απόφαση να μην αγωνιστεί ο ΑΡΗΣ (έστω του Σκόρδα) στο γήπεδό ΤΟΥ. Μία σπασμωδική κίνηση που δεν έχει ίχνος ρεαλισμού.

Ακούστηκαν και άλλες φωνές. Περί ίδρυσης νέου συλλόγου από το Γ' τοπικό (!), περί συγχώνευσης και άλλων τέτοιων εξευτελιστικών λύσεων που θα εξοντώσουν και θα διαλύσουν έναν -υπό διάλυση - σύλλογο ρίχνοντας τη χαριστική βολή. Κι όλα αυτά γιατί δεν αντιμετωπίστηκε σωστά νομικά η πλευρά του κ. Σκόρδα.

Ο Άρης είναι θύμα του "σουπερισμού', της νοοτροπίας που εισήγαγε πρώτος ο Γιάννης Σαουρίδης, έχει εμποτιστεί σε όλους μας και θέλει τους πάντες να φτάνουν στα άκρα χωρίς διάλογο. Γιατί διάλογος δεν έγινε με κανέναν από τους τέσσερις θιγόμενους από την εκκαθάριση (τη μοναδική βιώσιμη διέξοδο). Διάλογος που θα τους έδινε κάποιες εξασφαλίσεις. Διάλογος που θα απομόνωνε πλήρως τον κ. Λάμπρο Σκόρδα εφόσον δεν ήθελε να συμμετέχει σε αυτόν ως γνήσιο τέκνο της "σουπερικής φαμίλιας".

ΥΓ. Καλό είναι οι δημοσιογράφοι που έφεραν Σκόρδα και Σαουρίδη στο προσκήνιο ενώ τώρα τους καθυβρίζουν να σωπάσουν. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

1 σχόλιο:

  1. Και για τα άκυρα στο 99 και σε όλα τα δικαστήρια ο Σαουρίδης φταίει; Και για την τρύπα του όζοντος φταίει, μόλις έφυγε από το σύνδεσμο άρχισε να κλείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή