Κυριακή 20 Απριλίου 2014

«Στη Β' και όχι στη Γ' Εθνική. Η έλλειψη ρευστότητας έφερε τα προβλήματα»


Άλλος ένας... επιτυχημένος παράγοντας μιλάει για την "επόμενη μέρα" του Άρη. O πρώην Πρόεδρος του Α.Σ. Άρης κ. Νίκος Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr μιλώντας για το μέλλον του συλλόγου. Ο άνθρωπος που άφησε τον Ερασιτέχνη Άρη με χρέη άνω των 6.700.000 ευρώ (κατά δήλωσή του) και με πολλές "σκιές" να πλανώνται πάνω από τη θητεία του υποστηρίζει ότι ο Άρης θα πρέπει να αγωνιστεί στη Β' και όχι στη Γ' Εθνική κατηγορία. Η συνέντευξη:

-Πρόεδρε πότε ξεκίνησε ο Άρης να παίρνει την κάτω βόλτα και ποιες κινήσεις τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση;

«Ο Άρης πάντα είχε χρέη αλλά όταν έβγαινε Ευρώπη υπήρξαν έσοδα. Όταν σταμάτησε να βγαίνει Ευρώπη, τότε άρχισαν και τα προβλήματα, που έγιναν μεγαλύτερα από την μη αδειοδότηση από την ΕΠΟ. Δεν μπορούσε να ενισχυθεί σωστά και όλα αυτά έφεραν προβλήματα. Δεν θα είχε πρόβλημα ρευστότητας αν κατάφερνε να έπαιζε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

- Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί ο τελικός υποβιβασμός και η οικονομική δυσπραγία;

«Ανεξάρτητα από το οικονομικό που έγιναν κάποιες προσπάθειες, το σίγουρο είναι πως οι διοικήσεις τα τελευταία χρόνια δεν πρόσεξαν το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορούσαν να γίνουν μεταγραφές, αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερος σχεδιασμός. Οι παίκτες των ακαδημιών έκαναν πρωταθλητισμό, όμως δεν προσέχθηκαν όπως θα έπρεπε».

-Αν ο κόσμος θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση

«Ο κόσμος γενικά και αόριστα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως υποστηρίζει την ομάδα, δεν διοικεί. Υπήρξε ένα μοντέλο με τον κόσμο να βγάζει διοικήσεις που υποτίθεται πως είχαν όραμα για τον Άρη και το καλό για την ομάδα. Βέβαια σε εποχές που η ομάδα είχε επιτυχίες όπως την πρόκριση με την Ατλέτικο ο κόσμος στήριζε, αλλά και απαιτούσε, με συνέπεια να γίνονται και μεγάλα συμβόλαια. Βέβαια ευθύνη δεν είναι του κόσμου, θα έπρεπε η διοίκηση να πει την αλήθεια κατά πόσο είναι βιώσιμο το πλάνο».

- Αν μπορούν να καταλογιστούν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα

«Ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα θα μπορούμε να πούμε. Αντικειμενικά πρώτα από όλα φταίνε οι διοικήσεις και αυτοί που βάζουν τις υπογραφές τους. Βέβαια και αυτοί επωμίζονται ευθύνες γιατί πλέον έχουν και ατομικά προβλήματα. Το θέμα είναι να κοιτάξουμε το μέλλον του Άρη και έτσι και αλλιώς όσοι ευθύνονται, με τον νέο νόμο θα έχουν τις κυρώσεις που τους αναλογούν».

-Αν πέραν από τα εσωτερικά προβλήματα, ο υποβιβασμός του Άρη οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες

«Καταρχήν χωρίς να θέλω να μεμψιμοιρώ σε πολλά κρίσιμα παιχνίδι η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της. Θα μπορούσε δηλαδή η ομάδα, ακόμα και φέτος που όντως δεν μπορούμε να πούμε πως έπαιξε και το ποδόσφαιρο που αξίζει στον Άρη, να είχε σωθεί. Όμως κάτι τα αγωνιστικά λάθη, κάτι τα διαιτητικά, έπαιξαν τον ρόλο τους και δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

-Οι προοπτικές του Άρη για την επόμενη μέρα

«Αρχικά για εμένα οι προοπτικές του Άρη, όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος είναι η Β' Εθνική και όχι η Γ'. Αν υπάρξει επενδυτής καλοδεχούμενος, αλλιώς ο κόσμος και η διοίκηση θα πρέπει να παλέψει, να κάνει διακανονισμούς. Να δώσει καταλάβουν και οι παίκτες πως υπάρχει πρόβλημα και να δεχθούν τους διακανονισμούς, προκειμένου να κερδίσουν και αυτοί, αλλά και η ομάδα. Και φυσικά να υπάρξει πλάνο να ανέβει κατευθείαν η ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Δεν γίνεται ο Άρης να μην βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία και να παλεύει για Ευρώπη και όχι για την παραμονή του».

Λίγοι ακόμα μένουν να ακούσουμε... Υπομονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου