Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«"Παγωμένες" οι παραιτήσεις σαν τα χρέη του ΠΑΟΚ»


Συνέντευξη παραχώρησε στα «Αθλητικά Νέα 98.7» ο Κώστας Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της ΚΜΑ, με αφορμή το ζήτημα της προσωρινής διαταγής η οποία δεν παρατάθηκε από το δικαστήριο, τονίζοντας ότι υπάρχουν τα περιθώρια για εξασφάλιση νέας με αυτοτελές έγγραφο.


Προχώρησε σε καταγγελίες για τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΚΜΑ, το γεγονός ότι ο κ. Δημήτρης Τατάκης ηχογραφούσε διοικητικά συμβούλια που γίνονταν, αλλά τον επανέφεραν ώστε να ψηφίσει για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση, καθώς και πως οι κ.κ. Ταμπακούλης, Τανούλας και Μισιρλής, οι οποίοι έχουν παραιτηθεί από το Δεκέμβριο, ψήφισαν... τηλεφωνικά! Αναλυτικά:

Για το νόημα της απόφασης αναβολής της εκδίκασης για το άνοιγμα της διαδικασίας, αλλά ταυτόχρονα τη μη ανανέωση της προσωρινής διαταγής, σημείωσε: «Από τη στιγμή που δε διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή, δίδεται το δικαίωμα σε όποιον έχει απαιτήσεις κατά της Π.Α.Ε., να κινηθεί εναντίον της και οι παίκτες που έχουν προσφύγει στην Ε.Π.Ο. να πιέσουν για αφαιρέσεις βαθμών. Αυτό είναι το νόημα. Ωστόσο, πρακτικά, ο νόμος προβλέπει ότι υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες. Η Π.Α.Ε. δεν πρόκειται να αφήσει δικαίωμά της που δε θα ασκήσει. Θα υποβάλει αίτηση ξανά, με ιδιαίτερο δικόγραφο, ζητώντας και πάλι ασφαλιστικά μέτρα. Στο μεσοδιάστημα δεν προλαβαίνει να πάθει τίποτα γιατί είναι μια άμεση διαδικασία. Ακόμη και εντός της εβδομάδας μπορεί να πετύχει προσωρινή διαταγή».

Σχολιάζοντας το γεγονός της μη ανανέωσης της διαταγής, επεσήμανε: «Βρίσκω ως μια ακραία συμπεριφορά την άρση της διαταγής, διότι η αναβολή είναι για ένα μήνα και όχι περισσότερο. Δε θα έμπαιναν σε ιδιαίτερη διακινδύνευση κάποια από τα συμφέροντα των πιστωτών. Εισπράττω ότι αυτή η στάση οφείλεται στον αρνητισμό των δικαστών προς τη νέα προσπάθεια του Άρη. Αυτός σχετίζεται με τον τρόπο και τα επιχειρήματα με τα οποία κινήθηκε η Π.Α.Ε. στην πρώτη αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, την οποία κατέθεσε. Διακατέχονται από την εντύπωση της προσχηματικής αίτησης την πρώτη φορά. Να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος. Ο νόμος προβλέπει το δικαίωμα να επιχειρήσει η ομάδα να πάρει νέα προσωρινή διαταγή. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει γιατί ισχύουν τα ίδια κριτήρια τώρα όπως και την προηγούμενη φορά».

Για την επικείμενη γενική συνέλευση, τόνισε: «Στη διατήρηση του αρνητικού κλίματος συμβάλλει και η απόφαση της Παρασκευής για Γενική Συνέλευση. Δημιουργεί την αίσθηση ότι «σφαζόμαστε» μεταξύ μας, οπότε «συνεχίστε να μας βαράτε, είμαστε ευάλωτοι»»!

Για το διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ, κατήγγειλε: «Επί της ουσίας, δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο! Έχουμε μείνει τρία άτομα, Στεφανίδης, Φουρλίγκας κι εγώ. Ο κ. Τατάκης είχε αποχωρήσει πριν μήνες, διότι ηχογραφούσε μυστικά τα διοικητικά συμβούλια και ξαφνικά ήρθε την Παρασκευή ώστε να ψηφίσει για να γίνει Γενική Συνέλευση! Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ηχογραφούσε, αλλά δεν ομολόγησε τους λόγους. Πιθανώς για να το αναπαράγει προς τα έξω. Πήραμε απόφαση να απομακρυνθεί και τον είχαμε παροτρύνει να παραιτηθεί, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να τον διώξουμε, καθώς υπέπεσε σε ποινικό αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, που επισύρει βαρύτατη ποινή. Ξαφνικά, όμως, τον είδα την Παρασκευή στο Δ.Σ.»!

Και συνέχισε για τους κ.κ. Μισιρλή, Ταμπακούλη και Τανούλα: «Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ οι συγκεκριμένοι παραιτήθηκαν εδώ και μήνες, άλλοτε εμφανίζονταν να συμμετέχουν και άλλοτε όχι. Δεν εμφανίστηκαν από το Δεκέμβριο και εξής (ο κ. Μισιρλής παραιτήθηκε λίγο αργότερα από τους άλλους δύο, οι οποίοι υπέβαλαν επίσης γραπτώς τις παραιτήσεις τους λέγοντας ότι με τη σημερινή διοίκηση στην Π.Α.Ε. δε θέλουν να συμμετέχουν), και ξαφνικά την Παρασκευή ψήφισαν τηλεφωνικώς! Οι παραιτήσεις αυτές έμεναν «παγωμένες»... σαν τα χρέη του Π.Α.Ο.Κ.»!

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τότε στο Δ.Σ., επεσήμανε: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας. Για να ληφθούν αποφάσεις πρέπει να είμαστε παρόντες τουλάχιστον πέντε. Ακόμη και την Παρασκευή ήμασταν τέσσερις (σ.σ.: μαζί με τον Τατάκη), ενώ οι υπόλοιποι ψήφισαν διά τηλεφώνου»!

Όσον αφορά τη δική του στάση στο Δ.Σ. της Παρασκευής, ομολόγησε: «Σχετικά με τη διαδικασία, ήμουν φωνή βοόντος εν τη ερήμω. Οι ψήφοι ήταν 6-1 για τη Γενική Συνέλευση. Η περίπτωση του Τατάκη παρέμεινε στο... «ψυγείο», ενώ οι άλλοι τρεις είχαν παραιτηθεί κανονικά από το Δεκέμβριο... Αυτή η Γενική Συνέλευση έχει πρόβλημα νομιμότητας και βάσει καταστατικού, λόγω μη νόμιμης σύνθεσης».

Για τη μάχη που έδωσε το προηγούμενο διάστημα η Π.Α.Ε. απέναντι σε Ε.Π.Ο. και Φ.Α.Ε. και στην οποία η Λέσχη ήταν άφαντη, σημείωσε: «Ο κ. Στεφανίδης και το λοιπό Δ.Σ. έλεγαν είναι θέμα της Π.Α.Ε., υπήρχε αυτή η πεποίθηση. Κάποια στιγμή μου είχε πει να ρωτήσω τον πρόεδρο αν χρειάζεται να κάνει μια προσπάθεια κάπου. Στη Φ.Α.Ε. έδωσε το «παρών» με δική μου πρωτοβουλία. Δεν πήγα να εκπροσωπήσω το Δ.Σ. της Λέσχης, δεν υπήρχε κάποια σχετική συζήτηση. Πήγα ως ένας Αρειανός που αγωνιά. Το Δ.Σ. της Λέσχης περίμενε στη γωνία τη διοίκηση της Π.Α.Ε. για να αρχίσει να την κατακεραυνώνει».

Για την παρέμβαση του Δήμου στη σημερινή διαδικασία του δικαστηρίου, τόνισε: «Παρέστη ως πιστωτής της Π.Α.Ε. για 14.000 ευρώ, από διαφημιστικές πινακίδες, ωστόσο δε ζήτησε την άρση της προσωρινής διαταγής από τη στιγμή που απουσίαζε ο κανονικός εκπρόσωπος του Άρη, κ. Παπαδόπουλος, παρότι άσκησε κύρια παρέμβαση. Αυτοί που αντέδρασαν ήταν οι κ.κ. Λυσάνδρου και Μόκκα».

Για την έφεση που θεωρούν κάποιοι ότι θα έπρεπε να καταθέσει ο Άρης από τη στιγμή που απορρίφθηκε η αίτηση για το άρθρο 99, αντί να κατατεθεί νέα, απάντησε: «Για να συνέβαινε αυτό θα έπρεπε να κατατεθούν 135.000 από τον Άρη προς τους πιστωτές, ώστε να αποδείξει ότι είναι συνεπής στις συμφωνίες που είχε κάνει. Κι αυτό θα έπρεπε να συμβεί μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, ένα μήνα μετά την απορριπτική απόφαση. Η διοίκηση Ηλιάδη είχε 20 μέρες μπροστά της, μέχρι τη στιγμή που παραιτήθηκε, να κάνει έφεση. Το ποσό που απαιτούταν ήταν εις γνώσιν του Στεφανίδη».

Η απομαγνητοφώνηση έγινε από την ιστοσελίδα athlitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου