Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Έχασε κι άλλο έδαφος


Άρης και Βέροια «κόλλησαν» στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την ισοπαλία να μην ευνοεί τον Άρη στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι «κίτρινοι» έμειναν ουραγοί με 18 βαθμούς.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το γκολ που θα τους χάριζε όπως αποδείχθηκε τη νίκη, ο καθένας στο διάστημα που ήταν καλύτερος. Η ομάδα της Ημαθίας είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ο Άρης στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιχρόνου.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Παπαδόπουλος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1, τον Διούδη στην εστία και τους Βαγγέλη, Μπουγαΐδη, Γιαννίτση, Τσουμάνη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Τσιάρας, Καμινιώτης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Μανιάς, Τάτος, Μπακασέτας συνέθεταν την τριάδα πίσω απ' τον Αγκάνθο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ίδια διάταξη και για τη Βέροια από τον Ντόστανιτς, με τον Καντιμοίρη κάτω απ' τα δοκάρια, τους Γεωργιάδη (δεξιά), Αμαραντίδη μπακ και τους Σισοκό, Βέρτζο στόπερ. Όστοϊτς και Βεργώνης είχαν περισσότερο ανασταλτικές ευθύνες στον χώρο του κέντρου, οι Καλτσάς, Μπεν ήταν στις δύο πτέρυγες και ο Παυλίδης πίσω από τον προωθημένο Μπαργκάν.

Ξεχάστηκε γρήγορα

Είπαμε ότι η Βέροια είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έβαλε και δύσκολα στον Διούδη. Από τις 6 συνολικά τελικές των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45', μόνο η μία είχε κατεύθυνση προς στον στόχο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ομάδα του Ντόστανιτς ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους.

Ο Άρης δεν πάτησε καν στα καρέ του Καντιμοίρη μέχρι τα μισά του ημιχρόνου, ενώ στο τέλος του μετρούσε μόλις μία τελική. Κι αυτή ένα σουτ του Αγκάνθο έξω απ' την περιοχή υπό πίεση, το οποίο ήταν απελπιστικά άστοχο.

Προσπάθησαν, αλλά... μάταια

Το πρώτο ημίχρονο ξεχάστηκε γρήγορα λοιπόν, στο δεύτερο άναψαν λίγο περισσότερο τα αίματα, αλλά επί της ουσίας... τίποτα. Οι ημαθιώτες μπήκαν... φουριόζοι, αλλά όλη τους η ενέργεια εξαφανίστηκε σε δυο προσπάθειες. Αυτή του Μπαργκάν που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να αιφνιδιάσει τον Διούδη με τη σέντρα κι ένα σουτ του Καλτσά στο 48' απ' τη μικρή περιοχή, το οποίο πρόλαβε να κόψει σε κόρνερ ο Βαγγέλη.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά την εστία των φιλοξενούμενων στο 64', όταν ο Τάτος με σουτ στην κίνηση απ' την περιοχή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 72' ο Μπουγαΐδης είδε τον Καντιμοίρη να αποκρούει με δυσκολία το σουτ που επιχείρησε. Κάπου εκεί τελείωσαν και οι ευκαιρίες. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να ξαναφτάσουν με αξιώσεις απέναντι στον τερματοφύλακα της Βέροιας, οι παίκτες της οποίας απ' την πλευρά τους έπαιξαν στο φινάλε για να κρατήσουν τον βαθμό και δεν δυσκολεύτηκαν να τα καταφέρουν. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλντι που δεν υπέδειξε ο Μήτσιος σε χέρι 

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης (71' Οικονομόπουλος), Βαγγέλη, Μανιάς, Μπουγαΐδης, Τσιάρας (84' Κουσίδης)

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης (84' Σιόντης), Σισοκό, Βέρτζος, Βεργώνης, Όστοϊτς, Παυλίδης (78' Τραπ),  Καλτσάς, Μπεν, Μπαργκάν, Αμαραντίδης

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική: 25η
Κίτρινες: 65' Τσιάρας, 68' Αγκάνθο - 58' Όστοϊτς, 90' Σιόντης
Διαιτητής: Μήτσιος
Βοηθοί: Τάτσης, Δημητριάδης
Τέταρτος διατητής: Κάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου