Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Άρης


Η διοίκηση και η νομική υπηρεσία της ΚΑΕ Άρης παρέθεσαν συνέντευξη τύπου μετά την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ έστειλε το μήνυμα λέγοντας ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», ανέλυσε την κατάσταση αναφορικά με το άρθρο 99 και επιτέθηκε οξύτατα στην πρώην διοίκηση της ομάδας και τον επικεφαλής Γιάννη Δαμιανίδη. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:


Ο Λευτέρης Αρβανίτης δήλωσε: «Ένας φαύλος κύκλος κακοδιαχείρισης κλείνει και τυπικά με την υπαγωγή στο Άρθρο 99. Είχαμε πει ότι εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη, πείσαμε το δικαστήριο και πήραμε το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έναν Άρη υγιή και πρωταγωνιστή. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν, τους κ.κ. Οικονόμου, Γρόλλιο, Πρωτογερόπουλο, Ρούσο, Αντωνιάδου, Ψάλλα. Ευχαριστώ κάποιους από τους πιστωτές που έδειξαν πόσο αγαπούν ομάδα όπως Ταπούτος, είναι λεβέντης Αρειανός, μέσα σε 1 δευτερόλεπτο συμφώνησε αμέσως να υπογράψει. Όπως ο Σπύρος Καλλέργης βοήθησε πολύ με Βεργίνη, Τσαϊρέλη. ο Μιχάλης Ζορπίδης, ο κ. Τζελάλης, ο Πετράτος μετά από πολύ σκληρή διαπραγμάτευση κατάλαβε ότι το συμφέρον των πελατών του ήταν να βοηθήσει την ομάδα να σταθεί στα πόδια της να μπορέσει να πληρώσει τα οφειλόμενα. Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, μπαίνουμε σε φάση που πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις όλων. Πρέπει να κρατήσουμε το λόγο μας απέναντι πιστωτές και κράτος. Η υπαγωγή δε σημαίνει λύση όλων των προβλημάτων. Έχουμε πλάνο ενεργειών ώστε να είμαστε συνεπείς στις δόσεις απαιτούνται ξεκινήσουν από το Μάιο. Είναι πολλά τα χρήματα ώστε να τηρήσουμε ευλαβικά το πλάνο μας. Για το λόγο αυτό θα συναντηθούμε με μετόχους της ΚΑΕ ήρθε η στιγμή να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες απέναντι στον Άρη. Η στήριξη των μετόχων είναι επιβεβλημένη για να απαλλαγεί ο Άρης από τα βαρίδια του παρελθόντος. Οι μέτοχοι είχαν δηλώσει τη στήριξή τους και την περιμένουμε έμπρακτα. Είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί. Όπως είναι σίγουρος και ότι το Golden Club θα μπει δυναμικά μπροστά και θα στηρίξει το πλάνο.Παράλληλα συνεργασία με εμπορικό τμήμα όπως μία πολύ μεγάλη συνεργασία θα ανακοινωθεί επόμενες μέρες με Τράπεζα Πειραιώς. Σπουδαία συμφωνία που θα αποφέρει στην ΚΑΕ Άρης περίπου 200.000 ευρώ το χρόνο. Λειτουργεί σε βάθος πενταετίας. Αυτό δείχνει ότι η διοίκηση φροντίζει και για το μέλλον σε αντίθεση με αυτό που παραλάβαμε εμείς μας υποθήκευσαν τα έσοδα και το μέλλον μας γιατί πίστευαν ότι είναι καλύτερο γι' αυτούς. Όλα αυτά δε θα γίνουν πραγματικότητα αν ο κόσμος του Άρη δε στηρίξει την προσπάθειά μας ακόμα και με την αγορά ενός διαρκείας και μαζικής παρουσίας στο γήπεδο».

Για το θέμα της FIBA δήλωσε: «Ποια διοίκηση δε θέλει να παρέχει στον κόσμο και τον προπονητή της τα καλύτερα; Σίγουρα είναι στόχος. Το καλοκαίρι είχαμε 6 απαγορεύσεις, δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον πλανήτη και είμαστε στον τελικό Κυπέλλου. Έχουμε φτάσει στις 4 περιμένουμε υπογραφή Μπετς και θα μείνουν 3. Εδώ έχει γίνει ένας κακός συνειρμός. Μερικοί θεωρούν ότι αυτονόητο. Πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική που είχαμε με την υπαγωγή στο Άρθρο 99. Χρειάζονται χαμηλοί τόνοι και δουλειά. Ούτε κινήσεις ενθουσιασμού ούτε πυροτεχνήματα. Οι εποχές που η ΚΑΕ σκόρπιζε αλόγιστα χρήματα έχουν περάσει και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν. Εμείς όσο είμαστε διοίκηση πληρώνουμε όλα τα τρέχοντα όσον αφορά το κράτος, τους φόρους και δε θέλουμε να ξαναχρεώσουμε την ΚΑΕ. Επομένως σιγά σιγά θα δούμε και το θέμα της FIBA χρειάζονται πολλά χρήματα και υπομονή».

Για τις φήμες (σ.σ. που διαδίδουν πρώην επαγγελματίες "οπαδοί") πως τα χρέη είναι λιγότερα: «Όσοι γράφουν ότι τα χρέη είναι λιγότερα είναι τα σιχάματα που κατάντησαν τον Άρη εκεί που τον κατάντησαν. Ανώνυμα ασχολούνται με το να προσβάλλουν τις διοικήσεις του Άρη. Είναι αδερφές εντός κι εκτός εισαγωγικών! Αυτά είναι τα χρέη και δεν αλλάζουν. Διάβαζαν και οι δικαστές τα δημοσιεύματά τους και κοντέψαμε να έχουμε πρόβλημα. Ήταν ελλειμματικές όλες οι χρήσεις. Πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρονιά. 43 παίκτες και 5 προπονητές σε τρία χρόνια, ένας παίκτης όσο είναι η φετινή ομάδα. Αυτός ήταν ο Άρης και κατέληγε τέταρτος με το ζόρι. Αυτός ήταν ο πρώην πρόεδρος, ο Αρειανός, η παραγοντάρα!».


Για τον οικονομικό έλεγχο: «Δεν έχουμε ξεχάσει τη δέσμευσή μας προς τον κόσμο. Κάνουμε συνεντεύξεις Τύπου συχνά κάτι που αποφευγόταν όπως ο διάολος το λιβάνι από το πρώην καθεστώς και όταν το έκαναν, θυμόμαστε τι γινόταν έξω, με τους δημοσιογράφους να τρώνε πεσίματα! Ό,τι βγει θα τα πούμε. Φαίνεται πώς η ομάδα έφτασε εδώ. Θα το δούμε τους επόμενους μήνες, όταν βγει το πόρισμα».

Για τη δική του παρουσία στις πρώην διοικήσεις: «Δε με προσκαλούσαν ποτέ στα συμβούλια, ό,τι μάθαινα τα μετέφερα στο συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Δεχόμουν συνεχώς επιθέσεις όταν μετέφερα αυτά που μάθαινα. Στο λογιστήριο δε μου έδιναν ποτέ τίποτα. Όταν φτάσαμε στο απροχώρητο και διαλυόταν η ομάδα ο κ. Γεωργούλης επαναστάτησε και μαζί με μένα και τον κ. Κουρόγλου προσπαθήσαμε την αλλαγή. Δεχτήκαμε μεγάλη επίθεση, δεχτήκαμε ύβρεις, τελικά φτάσαμε με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων και του Α.Σ. Και μεγάλο αγώνα από μένα ζητήσαμε από τον πρώην πρόεδρο να παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε παρά μετά από πολλούς μήνες έστειλε ο ίδιος κατασχετήριο με την υπογραφή του για να κατάσχει ο ΕΣΑΚΕ όλα τα έσοδα της ΚΑΕ Άρης από τον ΟΠΑΠ. Δε γινόταν ούτε ένα συμβούλιο επί διοίκησης Δαμιανίδη».

Για την υπόθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη: «Έχουμε προπονητή τον κ. Μίνιτς. Για τον κ. Γιαννάκη έχουμε βγάλει ανακοίνωση. Είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο μαζί με τον Νίκο Γκάλη τα δύο μεγάλα κεφάλαια που ξανανοίγουν. Έγινε πολύ καλή συζήτηση με τον Παναγιώτη, του αρέσει αυτό που συμβαίνει στον Άρη, τον ενδιαφέρει, θα ήθελε πολύ τη συνεργασία αλλά σ' αυτήν τη φάση δε γινόταν λόγω Εθνικής Κίνας. Είναι ένα κεφάλαιο που τώρα ανοίγει, θα το δούμε στο μέλλον».

Για τον τελικό του κυπέλλου και την απουσία του κόσμου του Άρη: «Είναι σοβαρό θέμα. Σαν διοίκηση ζητούμε συγνώμη από τους κατόχους διαρκείας αλλά και όλους τους οπαδούς μας που δεν έχουμε την ευκαιρία να παρουσιαστούμε σαν μια γροθιά στον τελικό. Η ΕΟΚ δε μας άφησε κανένα περιθώριο, ήταν κάθετα αντίθετη στο αίτημά μας για 1.500 εισιτήρια. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε. Καταλαβαίνω τον κόσμο γιατί κι εγώ οπαδός εόμαι. Ωστόσο είναι στιγμές που πρέπει να λειτουργήσεις ως πρόεδρος, να δεις τι μπορείς να κάνεις για το συμφέρον της ομάδας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο απ' αυτό που κάναμε. Εννοείται ότι η ομάδα πρέπει να κατέβει και να διεκδικήσει τον τίτλο σ' αυτήν την κατάσταση που είναι, με τους Έλληνες παίκτες αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο. Τα παιδιά δικαιούνται να παίξουν στον τελικό. Δεν μπορεί να μην κατέβει η ομάδα, έχει αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, 50.000 πρόστιμο συν άλλες μικροτιμωρίες. Ελπίζω να γίνει τελικός αντάξιος της ιστορίας των δύο ομάδων και να κερδίσουμε».

Για το αν η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της δίχως βοήθεια: «Περιμένω να βοηθήσουν έμπρακτα οι μέτοχοι και να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα. Δείχνουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν μπορεί να πάρει παίκτες, άρα πρέπει να της βγαίνουν όλες οι μεταγραφές, δεν μπορεί να αλλάξει παίκτες. Πέρυσι και φέτος έγιναν σωστές κινήσεις που βγήκαν. Πέρυσι για μία βολή δεν περάσαμε τον Πανιώνιο. Διεκδικήσαμε την τετράδα. Φανταστείτε να είχαμε το 1/10 των χρημάτων που έβαλε τότε η Γένεσις».


Ο ορκωτός λογιστής Δημήτρης Πρωτογερόπουλος είπε για το πλάνο βιωσιμότητας: «Το πλάνο συντάχθηκε από το λογιστήριο και από μας έχει γίνει με συντηρητική δομή βασιζόμενο σε συμβάσεις και δεδομένα έσοδα. Σ' αυτά δεν έχουμε συνυπολογίσει έσοδα που θα ανακοινωθούν στο μέλλον ή από πωλήσεις κάποιων παικτών. Με τη λογική αυτή και τους θετικούς ισολογισμούς, το πλάνο δείχνει ότι η εταιρία είναι βιώσιμη και θα πορευθεί. Και φαίνεται ότι θα μπορεί να αποπληρώνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις 90 τον πρώτο χρόνο και 480 η υπόλοιπη τριετία, μειώνεται στα 300 και 110. Όλα αυτά με τη λογική ότι η ΚΑΕ Άρης δε θα απλώνει τα πόδια πιο μακριά από το πάπλωμα. Κατά το πρώτο έτος θα απαιτηθούν 90.000 ευρώ. Τα επόμενα τρία έτη 487.000 ευρώ. 299.000 τον επόμενο χρόνο. Τα επόμενα τρία έτη 110.000 ευρώ. Την τελευταία χρονιά 27.000 ευρώ».

Ο νομικός Γιώργος Οικονόμου είπε: «Τρία είναι τα σημεία ορόσημα. Η προσωρινή διαταγή που πήραμε τον Δεκέμβριο του 2012, με απόλυτη μυστικότητα. Το επόμενο σημείο κλειδί ήταν η επίτευξη συμφωνίας με κάποιους από τους μεγάλους πιστωτές (Πετράτος, Ηρακλής) και με τις κατάλληλες επαφές η συμφωνία με το δημόσιο. Αντιλήφθηκαν όλοι ότι το συμφέρον του δημοσίου είναι η υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 και αντιλήφθηκε όλη η μπασκετική αγορά, όλοι οι προμηθευτές ότι έχουμε μια ειλικρινή διοίκηση αυτό που θα υποσχεθεί, θα το τηρήσει. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους πρώην παίκτες του Άρη που συνέπραξαν σε αυτές τις συμφωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της ΚΑΕ Άρης. Είναι αυτοί που μαζί με τον πρόεδρο εργάζονται και τρέχουν την εταιρεία σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».

Ο νομικός Χρήστος Γρόλλιος είπε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιοποιήσω το συναίσθημα ιδιαίτερης χαράς. Το παρομοιάζω με το συναίσθημα των αθλητών όταν κερδίζουν έναν μεγάλο αγώνα. Δύσκολα το περιγράφεις. Είναι αυτό που εισπράτεις στο βλέμμα των Αρειανών και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Εκτιμώ ότι αυτό που έπεισε το δικαστήριο και έγινε δεκτή η αίτηση, ήταν το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσιάστηκε. Κυρίως του οικονομικού και λογιστικού τμήματος της ΚΑΕ. Η εικόνα που παρουσιάσαμε, όπως με σωστή οικονομική πολιτική, απέδειξε ότι μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα και παράλληλα να υπάρχουν και χρήματα για τις παλιές οφειλές. Εύχομαι να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί και να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να αναζητήσουμε μια παρόμοια λύση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Πρέπει την αξιοπιστία που νιώθουμε, να την εκπέμπουμε. Η συνδρομή του κόσμου δεν είναι μόνο η οικονομική συνδρομή, είναι όμως η συνεχής παρουσία, που θα δίνει τη δυναμική που εκπέμπει η ΚΑΕ και έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε κι άλλους χορηγούς. Η εξυγίανση έχει χρονικό ορίζοντα 4-5 ετών, υπάρχει μια συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο 7,5 ετών και για 5 χρόνια με το ΙΚΑ. Η προσπάθεια τώρα ξεκινάει. Θα πρέπει απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι να είμαστε όλοι ώστε να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ».

Πληροφορίες από το basketplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου