Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κλείνει η αντιαρειανή ΕΡΤ ή μήπως όχι; (video)


Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

Μάλιστα διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά έως τις 29 Αυγούστου όπως δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριος Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο νέος δημόσιος φορέας θα απασχολεί 1.000 με 1.200 άτομα προσωπικό από τους 3.000 που απασχολεί σήμερα.

Και το όνομα αυτής: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» δηλαδή ΝΕΡΙΤ - Α.Ε. 

Τα έσοδά της εκτός από διαφημίσεις θα προέρχονται και από το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα αποφασιστεί με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού για θέματα Τύπου και ΜΜΕ «ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Φυσικά υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο τελικά να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο, λόγω των αντιδράσεων των κυβερνητικών εταίρων και τελικά να γίνουν απλά απολύσεις και μία μικρού μεγέθους αναδιοργάνωση. Έτσι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα εμφανιστούν και ως προασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η ΕΡΤ δε συμπεριφέρθηκε αντικειμενικά ΠΟΤΕ στην ομάδα μας. Αντίθετα η δημόσια τηλεόραση της ρεμούλας προωθούσε τα συμφέροντα άλλων ΠΑΕ μη σεβόμενη τον υγιή ανταγωνισμό και την ιστορία της ομάδας. Ας θυμηθούμε ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου