Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το «σπίτι» του τον πληγώνει


Για ακόμα μία αγωνιστική, ο Άρης δεν μπόρεσε να φύγει χαμογελαστός από την έδρα του, παραχωρώντας 2-2 στον Πανθρακικό που προηγήθηκε δις με τον Κάσες, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με Μανιά και Τσουμάνη.

Για έκτο παιχνίδι, ο Άρης δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το τρίποντο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (3 ισοπαλίες, 3 ήττες) και έμεινε προτελευταίος στους 9 βαθμούς, παρέα με τον Απόλλωνα.

Καλή αντίδραση από τους «κιτρίνους» μετά τα σχεδόν ίδια γκολ του Κάσες, με τον Τσουμάνη να κάνει σπουδαίο ματς και να διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου της ομάδας του. Καθόλου καλοί στο τελευταίο μισάωρο οι γηπεδούχοι, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Σέρεμετ.

Με δύο πολύ όμορφα γκολ του Κάσες που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ο Πανθρακικός πήρε σπουδαίο βαθμό, ανέβηκε στους 15 και βρίσκεται στην 12η θέση. Ήθελαν τον βαθμό στο τέλος οι παίκτες του Μάντζιου και τα κατάφεραν χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα.

Γκολ σε... ριπλέι!

Τα δύο πανομοιότυπα γκολ του Κάσες σε διάστημα 20 λεπτών, έκαναν άνω κάτω το ματς του «Βικελίδης». Ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει τον Πανθρακικό και να τον κλείσει στα καρέ του, κάτι που όμως δεν έγινε.

Κι αυτό γιατί ο Ισπανός της ομάδας της Ροδόπης, φρόντισε στο 6ο μόλις λεπτό να «παγώσει» το γήπεδο. Περνώντας τρεις παίκτες από τα αριστερά της άμυνας του Άρη, σούταρε με το αριστερό από το ημικύκλιο νικώντας τον Διούδη για το 0-1.

Οι παίκτες του Μάντζιου οπισθοχώρησαν φυσιολογικά, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και με πιο δραστήρια πλευρά την αριστερή (ο Τσουμάνης ήταν πολύ καλός), προσπαθούσαν να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή του Σέρεμετ.

Ωστόσο χρειάστηκαν δύο... κεφάλια για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 23' ο Μανιάς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Αγγελούδης του έστρωσε τη μπάλα με τη δεύτερη και ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το 1-1 με σουτ.

Όμως τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα, το έργο... Κάσες παίχθηκε σε επανάληψη! Ο Ισπανός ξανά από τα δεξιά της επίθεσης του Πανθρακικού, πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του -αυτή τη φορά μέσα στην περιοχή- και απέναντι από τον Διούδη έκανε το 1-2 στο 27'.

Ο Μιλίνκοβιτς έξαλλος για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του στα δύο παρεμφερή τέρματα του Κάσες, επικεντρώθηκε στον Πουλίδο, δίνοντας άμεσα εντολή στον Κύργια να ετοιμαστεί και να περάσει τελικά στη θέση του Ισπανού αμυντικού στο 37'.

Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Πανθρακικό να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Τσουμάνης μεν αλλά...

Η κίνηση του Μιλίνκοβιτς να φέρει τον Τσουμάνη από αριστερό μπακ σε θέση αριστερού χαφ, αποδείχθηκε κομβική για τον Άρη αλλά δεν του έφτασε τελικά για να φτάσει στη νίκη.

Ο νεαρός παίκτης των «κιτρίνων», έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και επιβραβεύθηκε για αυτό στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Άρης έδειξε τις διαθέσεις του με το ξεκίνημα της επανάληψης, κλείνοντας τον Πανθρακικό στην περιοχή του.

Το γκολ ήρθε στο 62' από έμπνευση του Ουντότζι που έκοψε κάθετα την άμυνα των φιλοξενούμενων με όμορφη πάσα, ο Τσουμάνης σούταρε δυνατά και νίκησε από δύσκολη γωνία τον Σέρεμετ, κάνοντας το 2-2.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η τελική προσπάθεια ήταν είδος υπό εξαφάνιση.

Οι παίκτες του Μάντζιου, έκλεισαν καλά πίσω, δείχνοντας πως περισσότερο τους ενδιέφερε ο βαθμός παρά το να ψάξουν το τρίτο γκολ. Αυτό άλλωστε δείχνει η μία μόλις αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των Θρακιωτών σε όλο το δεύτερο μισό, με τον Κάσες να βρίσκεται κοντά στο χατ τρικ αλλά να προδίδεται από κακό κοντρόλ.

Η φλυαρία του Άρη και η αδυναμία του να πατήσει περιοχή, δεν απέφερε κάτι καλό για τους Θεσσαλονικείς, που όσο περνούσε η ώρα επιχειρούσαν όλο και περισσότερα σουτ έξω από την περιοχή, δείγμα της αδυναμίας του να φέρουν τη μπάλα με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Σέρεμετ.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε, με το τελικό 2-2 να μην αφήνει (φυσιολογικά) ικανοποιημένους τους παίκτες του Μιλίνκοβιτς, αφού για έκτο ματς έμειναν μακριά από τις νίκες μπροστά στο κοινό τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Οικονομόπουλος, Πουλίδο (Κύργιας 37'), Τάτος, Αγγελούδης (Σταυρόπουλος 57'), Ουντότζι, Τσουμάνης (Μαργαρίτης 78'), Μανιάς, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ

Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Λαδάκης (Μερίνο 79'), Ιγκόρ, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Κάσες (Ζεκίνια 74'), Τζάνης (Εμπόου 52'), Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Ζος, Σαρακατσάνος

Πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου