Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

H AMK της ΠΑΕ Άρης


Το θέμα της ΑΜΚ σε κάθε περίπτωση είναι από τα ζητήματα που έχουν κουράσει τον κόσμο του ΑΡΗ. Σίριαλ που κρατάει εδώ και μήνες, αλλά ακόμα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Το θέμα της ΑΜΚ σε κάθε περίπτωση είναι από τα ζητήματα που έχουν κουράσει τον κόσμο του ΑΡΗ. Σίριαλ που κρατάει εδώ και μήνες, αλλά ακόμα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το AllAboutARIS όλο αυτό το χρονικό διάστημα κράτησε χαμηλούς τόνους με δεδομένο ότι η ΑΜΚ είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την υπόθεση του άρθρου 99.

Σήμερα που έκλεισε ο φάκελος για το 99 και σε σχέση με την ΑΜΚ η μόνη πρόθεση που έχει καταγραφεί είναι αυτή της συμμετοχής της ΚΜΑ, μπορούμε να σημειώσουμε συγκεκριμένα πράγματα προς την ενημέρωση του κόσμου του ΑΡΗ, επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα στην πλειοψηφία τους αναληθή.

Το παράδοξο είναι ότι οι… πηγές παραπληροφόρησης είναι πολλαπλές, η κάθε μία έχοντας τον δικό της στόχο.

Η πραγματικότητα αυτή την στιγμή είναι ότι η ΑΜΚ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ όπως πιστοποιείται από τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί λογαριασμοί στους οποίους ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταθέσει χρήματα για αυτή.

Παράλληλα η ΑΜΚ ολοκληρώνεται στις 7 Νοεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή μετά από την ημέρα που άνοιξε τυπικά, αλλά όχι ουσιαστικά αφού δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα οι λογαριασμοί.

Η επίσημη δικαιολογία βέβαια από την πλευρά της ΚΜΑ είναι ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί γιατί οι λογαριασμοί της ΠΑΕ δεσμεύονται κατά το ήμισυ με τα μέτρα διασφάλισης του ελληνικού δημοσίου.
Από την άλλη σήμερα στην εκπομπή AllAboutARIS on AIR o γνωστός νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης σημείωσε ότι υπάρχει ο τρόπος αν μη τι άλλο η ΠΑΕ να προσπαθήσει να ανοίξει ένα λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε για την Α.Μ.Κ και αν υπάρχει τρόπος να καμφθούν τα εμπόδια που παρουσιάζονται: «Υπάρχει, ωστόσο αυτή δεν  είναι δική μου δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια απόφαση που προστατεύει τον ΑΡΗ. Αν υπάρχει θέμα με τη δέσμευση μέρους των χρημάτων, μπορεί για παράδειγμα να ανοίξει ένας λογαριασμός -πράγμα που είναι θέμα μιας ημέρας- και να τοποθετηθούν σε αυτόν 50 ευρώ, προκειμένου να δούμε αν θα δεσμευτεί ένα μέρος του ποσού καταθέτοντας παράλληλα την απόφαση για την προσωρινή διαταγή που έχουμε για την 99. Θεωρώ ότι υπερισχύει η προσωρινή διαταγή. Το Δημόσιο αν είναι να δεσμεύσει, το κάνει ανεξαρτήτως ποσού έτσι κι αλλιώς και επομένως θα ξέρουμε τι θα συμβεί».

Με τα παραπάνω δεδομένα τα πράγματα είναι απλά. Η ΚΜΑ με την ΠΑΕ οφείλουν ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να ανακοινώσουν τον λογαριασμό στον οποίο θα μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε στην ΑΜΚ. Παράλληλα επειδή ολοκληρώνεται η ΑΜΚ στις 7 Νοεμβρίου, ΚΜΑ και ΑΣ οφείλουν με νόμιμο τρόπο να προχωρήσουν σε παράταση για ένα μήνα της ΑΜΚ.

Όσο δεν ανακοινώνεται ο λογαριασμός μπορεί ο κάθε επενδυτής είτε όντως ενδιαφέρεται είτε όχι να βρίσκει προσκόμματα πάνω σε αυτό και να μην ξεκαθαρίζει το τοπίο. Και μια που κάνουμε λόγο στον οποίο επενδυτή, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και αποδεδειγμένα το θέμα κολλάει στον λογαριασμό και μόνο, το πιο απλό θα είναι να σταλεί μία επιστολή με εκδήλωση ενδιαφέροντος και απαίτηση υπόδειξης λογαριασμού για κατάθεση των χρημάτων.

Ξεκάθαρα τότε ή θα εκτεθούν όσοι χειρίζονται το θέμα της ΑΜΚ ή θα εκτεθούν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει όντως επενδυτής. Αν δεν το κάνει σε κάθε περίπτωση και καλές προθέσεις και κυρίως χρήματα να υπάρχουν κανείς δεν θα τους πιστέψει. Τι πιο ξεκάθαρο από το να σταλεί μία επιστολή που να ζητά να μάθει τον αριθμό λογαριασμό που μπορούν να κατατεθούν τα χρήματα;

Ανακοινώστε,λοιπόν, τον λογαριασμό… ΧΘΕΣ.

πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου