Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τους έκλεισε το... σούπερ μάρκετ!


Ο Άρης με το δεύτερο συνεχόμενο νικητήριο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι απέδρασε μετά την Νέα Σμύρνη και από το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 αν και τελείωσε το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές ενώ ο διαιτητής Boσκάκης απέβαλε τον Πουλίδο αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα.


Σε ένα παιχνίδι όπου αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Βοσκάκης του συνδέσμου Ρεθύμνου (ο επόμενος αγώνας του Άρη είναι με τον Πλατανιά Χανίων) που έδειξε δεκατέσσερις κίτρινες κάρτες, πέντε σε ποδοσφαιριστές της Βέροιας και εννιά (!!!) σε αυτούς του Άρη, με χαρακτηριστική αυτή του Κύργια στο 73΄ που βρισκόταν στον πάγκο! Κι με τις τρεις τελευταίες σε ποδοσφαιριστές του Άρη στις καθυστερήσεις να ήταν οι δεύτερες με αποτέλεσμα οι Οικονομόπουλος, Αγκάνθο και Πουλίδο να αποβληθούνε. Ταυτόχρονα ο Βοσκάκης και οι βοηθοί του έκλεισαν τα μάτια σε δύο πεντακάθαρες περιπτώσεις πέναλντι ενώ όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις δίνονταν υπέρ της Βέροιας με το διαιτητή να θέλει να σπρώξει την ομάδα του Αρβανιτίδη και του προέδρου της ΚΕΔ Καραμελίδη.


Η ομάδα της Βέροιας παρατάχθηκε στο γήπεδο με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Γεωργιάδη, Ορέστες, Σισοκό και Αμαραντίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Όστοιτς και Αποστολόπουλο, δεξιά στην επίθεση τον Καλτσά, αριστερά τον Μπαργκάν, κορυφή τον Μρντάκοβιτς και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού τον Μοχάμεντ.


Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Άρης με τους Ψυχογιό, Πουλίδο, Έλσνερ και Μαργαρίτη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ηρακλής και Παπαδόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Τάτος, αριστερά ο Ίμπε, δεκάρι ο Οικονομόπουλος και στην κορυφή ο Ουντότζι.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρώς την κατοχή και περισσότερες τελικές, αλλά χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τον Διούδη. Αν αξίζει να κρατήσουμε μια φάση, είναι το σουτ του Καλτσά στο 31' που έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Άρης κυρίως αμυνόταν, αλλά στο 35' ο Ουντότζι βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα και υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ (το ίδιο συνέβη και στο πρώτο λεπτό). Ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 40' που έδιωξε σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή των "κίτρινων". Ένα λεπτό αργότερα ο Βοσκάκης "έκλεισε" τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλντι υπέρ του Πουλίδο.


Η επανάληψη είχε σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ξεκίνησε με ένα ωραίο σουτ του Καλτσά στο 51' που έφυγε λίγο άουτ. Οι μονομαχίες συνεχίστηκαν με την ίδια δύναμη και η Βέροια παρέμενε περισσότερο δραστήρια στο να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου της, συνήθως όμως χωρίς σοβαρή οργάνωση στο παιχνίδι της. Μέχρι που φτάσαμε στο 61', όταν ο Τάτος εκτέλεσε ιδανικά ένα κόρνερ από δεξιά, ο Ουντότζι πήδηξε ψηλότερα απ' όλους στο πρώτο δοκάρι και έστειλε με ωραία γυριστή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου. Όπως και στη Νέα Σμύρνη έτσι και στη Βέροια, ο Νιγηριανός έμελλε να αποτελέσει τον καθοριστικό παίκτη για τον Άρη, πετυχαίνοντας το "χρυσό" γκολ. Δέκα λεπτά αργότερα, η Βέροια είχε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει: ο Σιόντης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπαργκάν έπιασε κοντινή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η σπουδαιότερη φάση στον αγώνα, που όμως δεν διαφοροποίησε σε τίποτα το τελικό σκορ.


Στις καθυστερήσεις, ο τραγικός Βοσκάκης, απέβαλε δύο παίκτες του Άρη (Οικονομόπουλο στο 93' και Αγκάνθο στο 94') και άλλο έναν μετά τη λήξη (!) του ματς (Πουλίδο), φτάνοντας τις 15 (!) κίτρινες, τρεις εκ των οποίων "δίπλωσαν". Μάλιστα η δεύτερη κίτρινη στον Οικονομόπουλο δόθηκε για "θέατρο" σε καθαρό πέναλντι που του έγινε ενώ χαρίστηκε δύο φορές η δεύτερη κίτρινη στο Γεωργιάδη της Βέροιας!

Βέροια (Στόικα): Αναστασόπουλος, Μπεν, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Μρντάκοβιτς (65΄ Ζεζίνιο), Μπαργκάν, Ορέστες, Σισόκο, Καλτσάς , Όστοιτς (76΄ Ντα Κόστα), Σιόντης (85΄ Σεγκούντο)

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Έλσνερ, Πουλίδο, Ψυχογιός, Παπαδόπουλος (46΄ Αγκάνθο), Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Τάτος, Ίμπε (60΄ Σταυρόπουλος), Ουντότζι (82΄ Αγγελούδης)

Γκολ: Ουντότζι (61΄ Άρης)

Κίτρινες κάρτες: Οικονομόπουλος (9΄ Άρης), Ηρακλής (12΄ Άρης), Τάτος (12΄ Άρης), Καλτσάς (37΄ Βέροια), Σιόντης (43΄ Βέροια), Όστοιτς (48΄ Βέροια), Κύργιας (73΄ Άρης), Έλσνερ (77΄ Άρης), Πουλίδο (77΄ Άρης), Γεωργιάδης (80΄ Βέροια), Αγκάνθο (80΄ Άρης), Οικονομόπουλος (93΄ Άρης), Αναστασόπουλος (93΄ Βέροια), Αγκάνθο (94΄ Άρης), Πουλίδο (97΄ Άρης).

Κόκκινες κάρτες: Οικονομόπουλος (93΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη), Αγκάνθο (94΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη), Πουλίδο (97΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη).

Μιλίνκοβιτς: «Ήταν μια νίκη… φάρμακο»


Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του Βοσκάκη. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δώσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ήταν μια νίκη… φάρμακο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Όλοι πλέον είμαστε χαρούμενοι και περιμένουμε καλύτερες καλές μέρες. Σήμερα πήραμε την νίκη, όμως την πληρώσαμε πολύ ακριβά με τρεις κόκκινες. Πιστεύω ότι όλοι βγάζετε τα συμπεράσματα σας, η πίεση σήμερα δεν ήρθε από τη Βέροια. Είχαμε μια κακή διαιτησία. Η Βέροια έπαιζε με μακρινές μπαλιές και κέρδισε πολλά φάουλ. Περιμέναμε να παίξει έτσι και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλη την εβδομάδα. Θα ήθελα να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σήμερα, αλλά φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι δε μπορούσαμε για λόγους που είδατε κι εσείς. Θέλαμε να έχουμε κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι. Κάτι παρόμοιο έγινε και στη Ξάνθη και σίγουρα νιώθουν ότι αδικείται η προσπάθεια τους. Στα πρώτα δέκα λεπτά ο Άρης είχε τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ δεν είναι σκληρή ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου