Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Άρης - Νέα Κηφισιά 67-65


Με καλάθι του Μιχάλη Πελεκάνου στα 6'' ο Άρης επιβλήθηκε 67-65 της Νέας Κηφισιάς στο Αλεξάνδρειο σ' ένα παιχνίδι που κρίθηκε οριακά.


Ο Άρης άρχισε με πολύ χαμηλό ποσοστό από το τρίποντο (1/7) και η Νέα Κηφισιά το εκμεταλλεύτηκε προκειμένου να ακολουθήσει. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έχαναν τις βολές, αλλά επέστρεψαν τόσο από το 26-19 όσο και το 37-31 των "κίτρινων", οι οι οποίοι είχαν το προβάδισμα, αλλά δεν ένιωθαν ασφάλεια.

Το θράσος του Γκίκα, με δύο τρίποντα, έφερε το 54-46, αλλά πάλι οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 37' το σκορ ήταν 58-58. Ο Λιακόπουλος σημείωσε επτά σερί πόντους και η Ν. Κηφισιά ισοφάρισε ξανά 63-63, ακολούθησαν τα καλάθια Γκίκα - Γκάρετ, προτού τελευταίος "μιλήσει" ο Πελεκάνος και καθορίσει τη μοίρα του αγώνα.

Στην τελευταία επίθεση της Κηφισιάς ο Άρης έπαιξε σωστή άμυνα σε… αυτούς που έπρεπε (Κρόκερ, Τσαλδάρης, Λιακόπουλος), η μπάλα έφτασε στον Σιούτη, ο οποίος από τα 8 μέτρα αστόχησε σε τρίποντο.

Κάπως έτσι ο Άρης έφτασε στη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 51-46, 67-65

Άρης: Μποχωρίδης 7, Πελεκάνος 11(6ρ, 5ασ), Γκίκας 17(4/8τρ), Τσακαλέρης 4, Ασημακόπουλος 1(9ρ), Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 15(3τρ, 10ρ, 6ασ), Μούρτος 2, Αθηναίου 8(1)

Ν.Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 1, Λιακόπουλος 17(8/9δ, 5ρ, 4ασ), Κρόκερ 25(3), Μενουδάκος, Σιούτης, Γκάρετ 7(8ρ), Πετροδημόπουλος 4, Γουντς, Τσαλδάρης 9(3), Μπάρλος 2

Αγγέλου: «Πάρα πολύ σημαντική νίκη»


Ικανοποιημένος περισσότερο από το αποτέλεσμα, παρά για την εμφάνιση ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο προπονητής του Αρη στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι μετά από μια βδομάδα ο Αρης πήρε μια δύσκολη και πολύ σημαντική για τη συνέχεια νίκη , ενώ ανέλυσε τους παράγοντες στους οποίους στηρίζεται η ομάδα του, αλλά και αυτούς που πρέπει να βελτιώσει. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά από μια δύσκολη βδομάδα. Οι παίκτες είχαν πίεση ειδικά αυτοί που αγωνίστηκαν περισσότερο στα προηγούμενα παιχνίδι, ωστόσο πήραμε μεγάλη βοήθεια από τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ είχαμε και τύχη, η οποία είναι πάντα απαραίτητη»

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Ξεχωρίζω τρεις τεχνικές παραμέτρους. Η άμυνα που παίξαμε έδωσε σε εμάς τα επιθετικά ριμπάουντ, η καταπληκτική εμφάνιση του Τσακαλέρη στο δεύτερο μέρος και η διαχείριση των τελευταίων στιγμών που έδειξε ότι έχουμε χαρακτήρα. Ελεγα στο πρόεδρο ότι το χτίζω με το κερδίζω έχει να κάνει και με το ζω και αυτή η ομάδα ζει».

Για τη σημασία της νίκης:  «Ηταν σίγουρα μια πολύ σημαντική και μεγάλη νίκη για πολλούς λόγους. Είχαμε την αντίδραση από το παιχνίδι με τον παοκ, είδατε ότι ο Γκίκας χρησιμοποίησε από νωρίς το 4ο φάουλ. Από κει και πέρα, οι δύο μεγάλες προσπάθειες του Πελεκάνου, ο οποίος είχε 0/8, δείχνουν μεγαλείο. Παράλληλα, ο Βεζένκοφ έκανε ένα μαγικό παιχνίδι. Μιλάμε για ένα παίκτη που πρέπει να ωριμάσει και να καταλάβει ότι η καριέρα δε ξεκινά ανάποδα, αλλά χτίζεται. Ο Γκίκας επίσης είναι μια πολύτιμη μονάδα που θέλουμε να βοηθήσουμε να ωριμάσει. Δεν είμαστε έμπειρη ομάδα και η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία είναι μια ασφάλεια. Ωστόσο μας αρέσει αυτό που κάνουμε».

Για τις αδυναμίες του Αρη: «Σήμερα παίξαμε με απλές εντολές και θέλαμε να δώσουμε βάση στους σουτέρ μας. Μέχρι να ωριμάσουμε πρέπει να επενδύσουμε σε τρία πράγματα. Στην ενέργεια και στην ομαδικότητα, στη στήριξη και στον έλεγχο από τη διοίκηση και στο τρανζίσιον γκέιμ. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, ειδικά στο σετ παιχνίδι. Οι συνεργασίες ακόμα δε βγαίνουν. Παράλληλα, δίνουμε μάχη να επανέλθουν υγιείς οι Χαντ και Σαρικόπουλος για να δοκιμάσουμε και το ψηλό μας σχήμα, το οποίο θα χρειαστούμε με τον Πανιώνιο και τον παοκ. Σήμερα παντώς είχαμε και επιθετικά ριμπάουντ και ασίστ και αυτό είναι σίγουρα κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου