Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Πουλίδο: "Καλύτερα φέτος!"

Ο Ρούμπεν Πουλίδο με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια, στον διαφορετικό δρόμο που υπάρχει σε σχέση με πέρσι, αλλά και για τον Αγκάνθο.



Ο αρχηγός του Άρη, Ρούμπεν Πουλίδο, μίλησε στα «Α.Ν 98,7» και στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πώς εξελίσσεται η προετοιμασία με τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο: «Τα πράγματα φέτος δείχνουν να είναι καλύτερα, πολύ πιο σοβαρά. Τόσο στα αποδυτήρια και στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Η ομάδα βρίσκεται σε έναν διαφορετικό δρόμο και είμαι πολύ χαρούμενος που όλοι έχουμε μια κοινή γραμμή, μια κοινή πορεία. Δουλεύουμε σοβαρά, επαγγελματικά και νιώθουμε ότι οι κόποι μας καρποφορούν».

Για το πόσο έτοιμη είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα και για το πότε θα είναι τελείως έτοιμη, σχολίασε: «Τα πράγματα εξελίσσονται καλά, η προετοιμασία πηγαίνει εξαιρετικά. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στο 80%- 85%. Τα φιλικά μας φέρουν φέρει μια κόπωση, είναι φυσικό αφού βρισκόμαστε σε προετοιμασία. Υπάρχουν δύο προπονήσεις την ημέρα. Η κούραση που βγαίνει σήμερα θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι στη διάρκεια του πρωταθλήματος».

Για το ότι φέτος πραγματοποιεί κανονικά την προετοιμασία, σε σχέση με τα περσινά προβλήματα τραυματισμών, τόνισε: «Νιώθω πολύ καλύτερα. Έχω ήδη ένα μήνα προετοιμασίας περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Άλλωστε, πέρυσι υπέγραψα αργά το συμβόλαιό μου. Δουλεύουμε πολύ διαφορετικά σε πολλούς τομείς συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Δεν το λέω για να προσβάλλω κάποιον, σέβομαι όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στην ομάδα, αλλά φέτος όλα είναι διαφορετικά».

Για το πώς έζησε το πρώτο εντός έδρας φιλικό για φέτος, με αντίπαλο τη Ρόμα, σημείωσε: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Τέτοια παιχνίδια δημιουργούν πολύ αυξημένο κίνητρο σε ομάδες, όπως η δική μας. Υπάρχουν παιδιά με λίγες εμπειρίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αστέρες, όπως ο Τότι. Όλοι βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και δίνουν το 200%, σε αντίθεση με τους αντιπάλους που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας και δεν είναι απολύτως έτοιμοι. Δε θέλω να κρίνω την ομάδα από αυτό το φιλικό, καθρέφτης θα είναι το πρωτάθλημα. Εκεί είναι ένας μαραθώνιος, όχι μια κούρσα 100 μέτρων. Πρέπει να έχουμε διάρκεια στο πρωτάθλημα».

Για το φιλικό με τον ΠΑΣ, το οποίο είναι πιο αντιπροσωπευτικό για την πορεία της ομάδας, είπε: «Ένα καλό παιχνίδι που κου άφησε μια καλή αίσθηση. Η ομάδα ήταν σοβαρή. Δε θέλω να κουράσω, αλλά η ομάδα φέτος είναι πιο επαγγελματική. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο και αυτό βγαίνει παντού. Πρέπει να κοιτάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, διορθώνοντας τα λάθη μας».

Για το κατά πόσο διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε φέτος τον Άρη, ανέφερε: «Είναι ριψοκίνδυνο να βγάλουμε από τώρα συμπεράσματα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στα φιλικά, αλλά μετράνε τα επίσημα παιχνίδια. Εκεί θα δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε δει ομάδες και παίκτες να παίζουν καλά στα φιλικά, και στα επίσημα να χάνονται. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, να βάζουμε τα πόδια μας στη «φωτιά» και να κοιτάμε να βελτιωνόμαστε προπόνηση με τη προπόνηση για να φτάσουμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Για το υλικό της ομάδας σε σχέση με το περσινό αλλά και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας, τόνισε: «Στο ρόστερ μας έχουμε πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Αυτό θα κρίνει τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Θα τρέχει σε όλο το 90λεπτο, θα δίνει τις μάχες και δε θα κουράζεται. Συν το γεγονός ότι οι προσθήκες που έχουν γίνει, θεωρώ ότι είναι πολύ καλές, υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να δώσουν ποιότητα. Το τρέξιμο και το πρέσινγκ πρέπει να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά».

Για τη συνεργασία με τον Μιχάλη Κύργια στο κέντρο της άμυνας, σε αυτά τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, υπογράμμισε: «Η συνεργασία είναι πολύ καλή. Υπάρχουν γενικά πολλοί ποδοσφαιριστές που θέλουν να κερδίσουν τη θέση. Αυτός ο ανταγωνισμός βοηθάει και η ομάδα εξελίσσεται και κερδίζει η ομάδα παίκτες, οι οποίοι δίνουν βαθμούς στην ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, οι βαθμοί».

Για το αν πιστεύει ότι δε θα υπάρχουν φέτος τα περσινά προβλήματα στην άμυνα, τα οποία παραλίγο να κοστίσουν, επεσήμανε: «Πιστεύω ότι φέτος η αμυντική λειτουργία της ομάδας θα είναι καλύτερη. Για την άμυνα, δεν ευθύνονται μόνο οι τέσσερις αμυντικοί. Η άμυνα ξεκινάει από τον πρώτο επιθετικό. Η ομάδα φέτος πρέπει αν είναι ανταγωνιστική μέσα στο πρωτάθλημα. Πέρυσι, η ομάδα «έσπαγε» τις γραμμές της, πάνω στην ανάγκη να σκοράρει ή να κρατήσει το αποτέλεσμα. Έχανε την τακτική της και αντί να κερδίσει έχανε. Πρέπει να υπάρχει προσήλωση στην τακτική, να μην σπάνε οι γραμμές για να πάει η ομάδα καλύτερα».

Για το αν είναι, εκτός από πιο έμπειρος, και το μεγαλύτερο «πειραχτήρι» μέσα στην ομάδα, είπε: «Ίσως και να είναι έτσι, δε θα το αρνηθώ. Αλλά όταν είμαι μέσα στο γήπεδο, θέλω εγώ και οι συμπαίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι στον αγώνα 100%. Από εκεί και πέρα, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι τέσσερις γραμμές, αλλά και η ζωή μας έξω από το γήπεδο. Με τα παιδιά θα είμαστε 300 μέρες το χρόνο, οπότε πρέπει να αναπτύξουμε και τις κατάλληλες σχέσεις μεταξύ μας. Μου αρέσει να τους πειράζω, παρότι δε ξέρω ελληνικά και ξέρω ελάχιστα αγγλικά. Μου αρέσει αν είμαι κοντά στα παιδιά και όποτε είναι καλή ευκαιρία, να τους πειράζω».

Για το αν μεγαλώνουν οι ευθύνες του, ως αρχηγός, ανέφερε: «Οι ευθύνες είναι όσο μεγάλες θέλεις να αναλάβεις. Δεν έχει να κάνει με το περιβραχιόνιο. Ανέλαβα τις ίδιες ευθύνες με πέρυσι και αυτό δε θα αλλάξει επειδή είμαι αρχηγός. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι πλέον με αναγνωρίζει και ο κόσμος. Ίσως η περσινή συμπεριφορά με έκανε να γίνω αρχηγός».

Για το φιλικό με τη Βέροια, την ερχόμενη Δευτέρα, τόνισε: «Θα είναι ένα ακόμα τεστ για να μπορέσει η ομάδα να προετοιμαστεί για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Πρέπει αν δουλέψουμε για να φτάσουμε στο 100% μας. Περιμένω λίγο- πολύ να είναι ανάλογο με αυτό με το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι εμείς πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι. Επίσης, είναι μια ευκαιρία αν γνωρίσουμε τους αντιπάλους μας».

Για το αν πιστεύει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα με 18 ομάδες θα γίνει καλύτερο, υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι δε θα βοηθήσει, ίσα -ίσα είναι πιθανό να το αποδυναμώσει. Το γεγονός ότι το ότι οι ομάδες χωρίς αδειοδότηση δε μπορούν να κάνουν μεταγραφές ελεύθερα, έπληξε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δε μπορούν να έρθουν ελεύθερα κάποιοι παίκτες και πέφτει το επίπεδο. Το επίπεδο λοιπόν θα πέσει, από τη στιγμή που ανέβηκαν και τέσσερις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ».

Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Πρώτον, είμαι σίγουρος ότι θα μας στηρίξουν όπως και πέρυσι και, δεύτερον, θέλουμε να κάνουν υπομονή και φέτος. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος του Άρη δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες χρονιές, ο Άρης είναι ένας ιστορικός και μεγάλος σύλλογος. Αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Δε μπορούμε να πούμε ότι θα κοντράρουμε τον Ολυμπιακό, γιατί αυτό θα ήταν εκτός πραγματικότητας. Θα κινηθούμε βήμα- βήμα για να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Επίσης, ο Αγκάνθο να ξέρει ότι έχει όλη τη στήριξη της ομάδας και του στέκεται για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του. Του ευχόμαστε όλοι περαστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου