Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Χωρίζουν Κίνα και Γιαννάκης, υποψήφιος για την Εθνική Ελλάδας


Η Κίνα ανακοίνωσε την προαγωγή του Γκονγκ Λουμίνγκ από ασίσταντ κόουτς σε πρώτο προπονητής της εθνικής. Τι θα κάνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης;


Τα όσα ακολούθησαν του αποκλεισμού της Κίνας από τα ημιτελικά του Πανασιατικού πρωταθλήματος (κατετάγη πέμπτη) και η άρνηση του Παναγιώτη Γιαννάκη να ανταλλάξει χειραψία με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Χου Γιασού είχαν συνέπειες.

Όπως γράφει το eurohoops.net, το οποίο επικαλείται κινεζικά δημοσιεύματα, ο "Δράκος" μολονότι έχει συμβόλαιο έως το 2016, δεν θα συνεχίσει στην Κίνα, καθώς ο έως πρότινος συνεργάτης του Γκονγκ Λουμίνγκ προβιβάστηκε σε χεντ κόουτς -με απόφαση της γενικής γραμματείας αθλητισμού του έθνους. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι πρότειναν στον Γιαννάκη να γίνει τεχνικός σύμβουλος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτή δεν είναι προοπτική που ενδιαφέρει τον Έλληνα κόουτς. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, εφόσον οι δυο πλευρές προχωρήσουν στη λύση της συνεργασίας τους.

Κάπως έτσι, ο Γιαννάκης που προσφάτως βρέθηκε κοντά και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη, τοποθετήθηκε μεταξύ των υποψηφίων να αναλάβουν την Εθνική Ελλάδος, σε περίπτωση που η FIBA δώσει στην "επίσημη αγαπημένη" τη wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, το προσεχές σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου