Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Αν ήμουν ιδιοκτήτης του Άρη θα "χτυπούσε" το πρωτάθλημα!»


O ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας  μιλώντας επί παντός επιστητού, αναφέρθηκε και στον Άρη, υποστηρίζοντας ότι αν ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα "χτυπούσε" το πρωτάθλημα! Μερικά από τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικό σταθμό:


Για τον αριθμό των ομάδων, που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν: “Όταν βγαίνει μια προκήρυξη και  συμβάλλεσαι μ’ αυτήν, κάνεις και τον ανάλογο προγραμματισμό σε σχέση μ’ αυτήν. Οτιδήποτε είναι εκτός προκήρυξης θα το προσβάλω σε οποιοδήποτε δικαστήριο μπορώ να προσφύγω νομικά. Όλα αυτά που γίνονται είναι κωμικά. Για μένα η Φούτμπολ Λιγκ δεν έπρεπε να πάει με τίποτα στο διαιτητικό. Πρόκειται από τα ολέθρια λάθη του Καλογιάννη. Μπορεί να είναι λάθος… Εγώ θέλω ακόμη να πιστεύω πως ήταν λάθος, αλλιώς έχει να κάνει με πολύ κόσμο…

Σε ενάμιση μήνα τελειώνει το πρωτάθλημα και έχουν μείνει οκτώ αγωνιστικές. Αμέσως μετά οι 20 από τις 28 ομάδες θα πάψουν να υπάρχουν! Αυτό που έγινε τώρα και το δεχθήκαμε και εμείς είναι… σκότωμα για το ποδόσφαιρο. Τα 5/6 του ελληνικού ποδοσφαίρου θα σταματήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Οι 20 από τις 28 ομάδες θα σταματήσουν να παίζουν στις 30 Μαρτίου και θα ξεκινήσουν πάλι 30 Σεπτεμβρίου. Επτά μήνες έχουν ΙΚΑ, εφορία και οτιδήποτε πρέπει να πληρώσουν χωρίς έσοδα και με μηδέν ενασχόληση.

Όλοι δουλεύουν για να πηγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Μαρινάκης! Όλες οι άλλες ομάδες δεν υπάρχουν. Εμείς που αναγκαζόμαστε να βάζουμε ότι κερδίζουμε από την δουλειά μας και ότι οικονομίες έχουμε βάλει στην άκρη για να συντηρούμε τις ομάδες μας. Και δεν μιλάω για ομάδες όπως ο Άρης, όπου οι παράγοντες δεν βάζουν ευρώ. Μιλάμε για ομάδες που είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, επειδή θα μας κράξει η πόλη μας.  Άντε να έχεις τα Γιάννενα και να ξέρουν ότι δεν πληρώνεις το ΙΚΑ και την εφορία ή ότι έχεις ακάλυπτες επιταγές. Στην Πάτρα ακόμα χειρότερα…”.

Για την κατάσταση του Άρη: “Καμιά φορά βλέπω τον Άρη, με το γήπεδο το καταπληκτικό και την θέση που έχει στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και του ποδοσφαίρου και λέω ‘δεν μπορούσα να έχω μια ομάδα από πίσω μου σαν τον Άρη;’. Να φτιάξω το ποδόσφαιρο με τον δικό μου τρόπο. Να είχα μια ομάδα με τον κόσμο του Άρη, με κοινωνική δύναμη και τους πολιτικούς που έχει πίσω του. Με την ιστορία που έχει στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Άρης είναι μια ομάδα-σύμβολο. Θα αντιμετώπιζα μόνος μου την ΕΠΟ, χωρίς τον δήμαρχο ή ακόμα και την ερασιτεχνική που περίμενε να πέσουμε και να κάνει το γήπεδο πολυκατοικία. Του Άρη του πίνουν το αίμα. Πώς εμπιστεύονται όλο το αυτό οικοδόμημα από ανθρώπους, που δεν έχουν λύσει τα προβλήματα τους στην προσωπική τους ζωή; Πάνε από εδώ κι από εκεί και κρύβονται. Τι διαστροφή είναι αυτή.

Αν κάνουμε μια αναδρομή δεν βρίσκουμε κάποιον παράγοντα που θα τιμούσε τον Άρη με την παρουσία του από τότε που έπεσε στην Β’ εθνική. Δεν αντιστοιχούν στην ιστορία του Άρη οι παράγοντες του. Το ίδιο και στον ΠΑΟΚ. Ποιος ήταν πριν από τον Σαββίδη εκτός από τον Μπατατούδη; Ας βάλουμε το μέγεθος του Άρη σε αντιπαραβολή με τους παράγοντες του. Ο Άρης πλήρωνε κάτι εκπληκτικά συμβόλαια με μοναδικά έσοδα από τον κόσμο του. Αν αξιοποιήσεις το ‘brand name’ του Άρη θα έχεις χορηγούς. Όμως για να το κάνεις πρέπει ο άλλος να ξέρει ότι μιλάει με μια σοβαρή εταιρεία που δεν θα τον δυσφημίσει. Αυτό που βλέπω στο γήπεδο του Άρη, αν αφαιρέσεις κάποια πράγματα, είναι καταπληκτικό. Όνειρο μου είναι να είχα μια ομάδα σαν τον Άρη! Που και χρήματα θα βάζω, αλλά δεν θα τρώω κιόλας. Θα μπορούσε να φτιαχτεί μια ομάδα μοντέλο, η οποία θα χτυπούσε και πρωτάθλημα”.

Για την δίκη των  στημένων: “Η μεγάλη υπόθεση είναι αυτή που θα σκάσει σε λίγο. Είναι θέμα χρόνου… Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και αυτή η δουλειά θα φανεί. Δεν έχει σχέση ούτε με στημένα ούτε με… καθαρά. Αυτό το οικοδόμημα που έχει χτιστεί από το 1996, τουλάχιστον… Πάντα υπήρχε, αλλά δεν ήταν σ’ αυτήν την οργάνωση. Μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν αλλάξει. Μπορεί να αλλάζουν οι προστάτες αυτής της οργάνωσης, όμως αυτή η οργάνωση είναι μια. Μπλέκονται πρόσωπα από το περιβάλλον της ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα…”.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο παρασκήνιο και έχει μια δεξαμενή παικτών που τους παίρνει τζάμπα. Θυμίζει τις κακές εποχές του Βαρδινογιάννη, που όποιος έπαιζε στην Ελλάδα άνηκε στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, έτσι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι ταλαντούχο κυκλοφορεί είναι… δανεικό από τον Ολυμπιακό. Μ’ αυτό τον τρόπο και οι παίκτες ανδρώνονται και παίρνουν παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να δημιουργήσει ομάδα πρώτα και μετά κοιτάει αλλού. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ οργανωμένος. Σκεφτείτε πόσες ομάδες υπάρχουν στην Σούπερ λιγκ, που δεν έχουν κόσμο να αντιδράσει αν πουληθεί κάποιος παίκτης. Στην Παναχαϊκή αν πουλήσεις έτσι κάποιον παίκτη, έχεις κόστος. Στον Πλατανιά τι κόστος να υπάρχει;

Βέβαια, στον Ολυμπιακό γιατί να φωνάζει κάποιος, όταν παίρνει το πρωτάθλημα; Θυμάστε πως έφυγε ο κόσμος από τον τελικό πέρυσι; Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ απαιτητικός και δεν έχει συνηθίσει στον ρόλο του κομπάρσου. Είναι πολύ δύσκολο να το ανατρέψεις αυτό και πρέπει να ανατραπεί το βρώμικο παρασκήνιο. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ξεκάθαρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου