Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι οργανωμένοι θέλουν Σκόρδα


Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των οπαδών του Άρη, με το παρών να δίνουν και ο Σταύρος Λαμπριάκος με τον Νικήτα Ματθαίου. 

Ο Νικήτας Ματθαίου μετά την ομιλία των οργανωμένων, πήρε τον λόγο και δήλωσε πως ο Λάμπρος Σκόρδας μπορεί να βοηθήσει. 

Ο παράγοντας του Άρη, τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Δίπλα στον Σκόρδα είμαι και εγώ. Ο Λάμπρος μπορεί! Οι διοικούντες απέτυχαν… Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο Λάμπρος μπορεί και εγώ είμαι δίπλα του». 

Σύμφωνα με το allaboutaris.com, οι οργανωμένοι οπαδοί απαιτούν την παραίτηση της υπάρχουσας διοίκησης και θεωρούν ιδανικό να αναλάβει αυτήν την στιγμή τον Λάμπρο Σκόρδα αλλά μέχρι της 22 Απριλίου, που ολοκληρώνεται η σεζόν. 

Από εκεί και πέρα, αναλόγως με τις εξελίξεις, θα προκηρυχθούν εκλογές και είναι κοινή απαίτηση από όλους, να μην θέσει κανείς υποψηφιότητα για την προεδρία από όσους βρίσκονταν στις διοικήσεις του συλλόγου από το 2004-2012.

Ψηφίδης εναντίον Super 3


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για την ανακοίνωση του Σούπερ 3, για ραδιοφωνικό σταθμό που εξωθεί του οπαδούς του Άρη και την περίπτωση να επιστρέψει στη διοίκηση του Άρη, ο Λάμπρος Σκόρδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της «κίτρινης» ΠΑΕ:

Αρχικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Σούπερ 3 και σε ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εξωθεί οπαδούς του Άρη να βρεθούν έξω από τα γραφεία την ΠΑΕ:

«Με εκπλήσσει η ανακοίνωση του Σούπερ 3. Όπως και ένας ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος εξωθεί Αρειανούς να φτάσουν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και να έχουμε αυτά που είχαμε και το Σαββάτο και που έχουμε συνέχεια. Δηλαδή σε μια εβδομάδα που δεν έχει πέσει ο Άρης, αντί να λειτουργούμε σαν μια γροθιά όλοι μαζί για να πετύχουμε τον στόχο, να δημιουργούνται τέτοιες εξελίξεις.

Είναι δυνατόν να εξωθεί ένα ραδιόφωνο οπαδούς να έρθουν στα γραφεία. Να κινδυνέψουμε δηλαδή χωρίς λόγο. Την ώρα που η ομάδα θέλει την ηρεμία της, να προπονηθεί για να κατέβει στην Αθήνα. 

Ακούω τώρα τον Σούπερ 3 να οργανώνει συγκέντρωση, κι αυτός κάνει το ίδιο λάθος; Να γίνει τι; Να στείλουν σε μένα μια επιστολή και να μου πούνε να πάρω το διοικητικό συμβούλιο και να παραιτηθώ. Είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου, έχουμε ευθύνες και οφείλουμε να πάμε την ομάδα μέχρι τον αγώνα με την Ξάνθη έτσι όπως πρέπει».

Για το λόγο που γίνονται αυτά:

«Είμαι βέβαιος ότι μετά τις παραινέσεις που δημιούργησε αυτό το αθλητικό ραδιόφωνο, δεν τους αρέσουν τα πράγματα και τα στοιχεία που βγάλαμε πριν από δέκα μέρες στην επιφάνεια. Αυτοί δημιουργούν αυτήν την ανακατωσούρα και δυστυχώς το θύμα θα είναι ο Άρης μας. Βάζουν ταφόπλακα αυτή τη στιγμή στον Άρη. Ο Άρης είναι ακόμα ζωντανός. Δε ντρέπονται λίγο. Πως θα κατέβει η ομάδα στην Αθήνα με αυτά τα γεγονότα που γίνονται και τα δημιουργεί ένα συγκεκριμένο ραδιόφωνο».

Για το ποιο είναι το ραδιόφωνο που τα δημιουργεί όλα αυτά:

«Τα «Αθλητικά Νέα» είναι, ένα ραδιόφωνο συνυφασμένο με την ιστορία του Άρη και είναι ανεπίτρεπτο να κάνουν τέτοιες ενέργειες.
Εγώ τρεισήμισι μήνες έχω κατακουραστεί να τρέχω προς όλες τις κατευθύνσεις και αντί για ευχαριστώ, παίρνω προπηλακισμούς. Είναι τα θέλω του καθένα που πέρασε στο παρελθόν και που κάνανε όλα αυτά τα σφάλματα και επειδή τα βγάζουμε στην επιφάνεια εγώ και το νέο διοικητικό συμβούλιο, δεν τους αρέσουν».

Για το ποιοι έχουν λόγο να τα δημιουργούν όλα αυτά:

«Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις πριν από εμάς. Εμείς τα στοιχεία που βρήκαμε τα βγάλαμε. Ο έλεγχος της εταιρείας που μπήκε θα δείξει το παρελθόν, λίγο υπομονή θέλει, τον Απρίλιο θα βγούνε. 

Ενώ έχουμε φέρει σε μια σωστή κατεύθυνση όλο το οικονομικό, η προσπάθειά μας άρχισε να ευοδώνεται. Πηγαίνουμε καλά με το άρθρο 99, με την ΕΠΟ, επιτρέψαμε στην ομάδα να αγωνίζεται».

Στη συνέχεια για τον Σούπερ 3 πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι του Σούπερ 3 που κάνουν σήμερα τη συγκέντρωση ήρθαν και μας επέβαλαν καταστάσεις τις οποίες δεχτήκαμε. Και τώρα που βλέπουν να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως αυτοί τα εννοούσαν ξανακάνουν συγκέντρωση για να μας επιτεθούν ξανά στα δικά τους θέλω που ακολουθήσαμε. Τι βγαίνει να κάνει ο Σούπερ 3 σήμερα; Τους έχω ανοιχτή πόρτα, γιατί δεν έρχονται να βρουν εμένα και το διοικητικό συμβούλιο; Καλούν τον κόσμο που δε γνωρίζει. Να τους πούνε τι; Ας έρθουν σε εμάς να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε. Θέλουν να παραιτηθούμε; Έτοιμη είναι η παραίτησή μας. Αρκεί αυτοί που θα ακολουθήσουνε θα πάμε τον Άρη ένα βήμα παραπάνω». 

Για τον Σκόρδα και ότι είναι πιθανή η επιστροφή του στον Άρη:

«Μου μιλάτε για τον Σκόρδα ο οποίος είναι από τους διοικούντες που τις περιόδους 04-12, ελέγχεται και της οποίας αποτελέσματα περιμένουμε. Αυτό είναι απίθανο. Ποιος λογικός άνθρωπος είναι δυνατόν να μην αντιληφθεί ότι μπαίνει για να διακόψει τον έλεγχο επειδή τον βολεύει. Κάνει και λάθος γιατί η δική μας διοίκηση τον βόλευε, στην εγγύηση που έχει βάλει και το σπίτι του, γιατί εμείς πληρώνουμε τη δόση και έχουν μείνει τέσσερις δόσεις. Αυτός πάει να καταστρέψει τον εαυτό του».

Για την περίπτωση ξένου ΑΦΜ:

«Από τις 13 Δεκεμβρίου που είμαι εγώ πρόεδρος ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Ούτε καν για συζήτηση, δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με αυτό το θέμα. Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε την ομάδα και στο οικονομικό και στο αγωνιστικό πλαίσιο. 

Εγώ και το διοικητικό συμβούλιο θα μείνουμε εδώ μέχρι το τέλος, μέχρι το ματς με την Ξάνθη. Θα είμαστε εδώ υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Άρη. Θα συνεχίσω να είμαι πρόεδρος και όποιος θέλει κάτι να έρθει να μου το πει». 

Τέλος, επισήμανε:

«Είναι ύποπτο, ότι κινήσεις που θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι την άλλη ή την μεθεπόμενη βδομάδα να γίνονται αυτή την ώρα. Αυτό είναι κάτι που για πρώτη φορά μου δημιουργεί μια υποψία, ας το αντιληφθούν οι Αρειανοί, ότι κάτι άλλο γίνεται. Ο Άρης δεν πέθανε και δεν γίνεται να ρίχνουν ταφόπλακα ορισμένοι αυτή τη στιγμή».

Έργα και Ημέραι του Λάμπρου Σκόρδα

Κοντά στην επιστροφή του στη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης είναι ο πρώην πρόεδρος Χαράλαμπος (Λάμπρος) Σκόρδας. Ο Σκόρδας είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας πολλούς φίλους και εχθρούς.


Η προσωπικότητά του ισχυρή και καλώς η κακώς ο Λάμπρος Σκόρδας αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογο τα τελευταία 20 χρόνια.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Ιουνίου 1961, ο Λάμπρος Σκόρδας, αγάπησε τον Άρη από τα γεννοφάσκια του. Ο πατέρας του, Θεοχάρης Σκόρδας, ήταν μέλος του Α.Σ. Άρης και ακολουθούσε την ομάδα της καρδιάς του, συν γυναιξί και τέκνοις. Κάθε παιχνίδι των «κίτρινων» σε άλλη πόλη της Μακεδονίας, αποτελούσε αφορμή για οικογενειακή εκδρομή: Η μητέρα και οι δύο αδερφές του Λάμπρου (μία μεγαλύτερη και μία μικρότερη) περίμεναν σε κάποιο ζαχαροπλαστείο, ενώ ο μετέπειτα πρόεδρος της ΠΑΕ Aρης συνόδευε τον πατέρα του στο γήπεδο.

Πέρασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1978, περίπου την ίδια εποχή που γράφτηκε μέλος στον Α.Σ. Άρης, ενώ έπαιζε πόλο στους «κίτρινους» μέχρι τα 23 του χρόνια, όταν και πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Μονπελιέ.

Εκεί, δεν τελειοποίησε απλώς τις γνώσεις του στην προσθετική δοντιών, αλλά ταυτόχρονα εντρύφησε στη γαλλική κουλτούρα και γαστρονομία. Οι φίλοι του έχουν να λένε για την ικανότητά του στη μαγειρική, όπως επίσης και για την ευρυμάθειά του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες, αφού μετά την ενασχόλησή του με τον Άρη έμαθε ισπανικά και πορτογαλικά, για να μπορεί να συνεννοείται άμεσα με τους πολλούς «λάτιν» ποδοσφαιριστές που διέθετε η ομάδα.

Η δεκαετία του '90 βρίσκει τον Λάμπρο Σκόρδα να μην περιορίζεται πλέον στον ρόλο του φιλάθλου. Ξεκινά ως παράγοντας σε διάφορα ερασιτεχνικά τμήματα του Α.Σ. Aρης και φτάνει μέχρι τη θέση του γενικού γραμματέα του συλλόγου, επί προεδρίας Ζορπίδη.

Τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, όμως, χαρακτηρίζονται από τη διοικητική κρίση στην ΠΑΕ. Ο Ερασιτέχνης Αρης αποκτά σιγά σιγά ενεργό ρόλο, με τη στήριξη του δυναμικότερου συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της ομάδας, του «Super 3». Ο κ. Σκόρδας αναλαμβάνει το 2002 το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, αλλά σύντομα παραιτείται. Περνά μια διετία με μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και το καλοκαίρι του 2004, ο κ. Σκόρδας αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.


Στο οδοντιατρείο του, μάλιστα, λαμβάνεται η απόφαση να διεκδικηθεί η υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44, ώστε να απαλειφθούν τα περισσότερα από τα 18 εκατ. ευρώ των χρεών της εταιρείας. Ο κ. Σκόρδας δεσμεύει τα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία για τα επόμενα 10 χρόνια, όπως προβλέπει ο νόμος, αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο να βγει «στο σφυρί» ακόμα και το σπίτι του από τους πιστωτές της ΠΑΕ Άρης, και τελικά τα χρέη συρρικνώνονται σε 2 εκατ. ευρώ.


Για τα επόμενα τρία χρόνια, και παρά τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική, ο Λάμπρος Σκόρδας δεν αμφισβητήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς. Αντίθετα, εξακολούθησε να έχει την απόλυτη στήριξή τους για όλες τις επιλογές του και σε όλες τις «κόντρες» του κατά καιρούς, με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτση, τις παθιασμένες φράσεις που χρησιμοποίησε, για να διαμαρτυρηθεί για διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας του σε παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ακόμα και στην παραίτησή του από το πόστο του αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ήταν επιπλέον ο ιθύνων νους της δημιουργίας της Λέσχης Φίλων Άρη.


Η πλέον επεισοδιακή κόντρα του Λάμπρου Σκόρδα ήταν αυτή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, η οποία συνοδεύτηκε από την προσφυγή του Άρη στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) σε βάρος της Ομοσπονδίας, ενώ ήταν και η αφορμή για την παραίτηση του τότε προέδρου της ΠΑΕ, Νικήτα Ματθαίου, επειδή εκείνος επέλεξε τακτική προσέγγισης του κ. Γκαγκάτση. Ο τίτλος του προέδρου πέρασε στην κατοχή του κ. Σκόρδα, ο οποίος παρέμενε πιστός στις ιδέες του και μάλιστα συνέχισε να τα βάζει με όλους και με όλα.

Οσο για τον τρόπο που χρησιμοποιεί κατά καιρούς, για να διαμαρτυρηθεί, έχει ήδη περάσει στην ιστορία. «Οσοι ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, να πάρουν το λεωφορείο της γραμμής Βούλγαρη - Σφαγεία», είχε πει μετά από μια ήττα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, συνταιριάζοντας τα αντεθνικά συνθήματα με τη διαιτητική «σφαγή», που κατά την άποψή του είχε συντελεστεί. Αιχμηρή ήταν και η τοποθέτησή του μετά από μια εκτός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Στην Ελλάδα δεν παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά... Στρατέγκο. Παίζουμε σ' ένα ριάλιτι, στο οποίο όσοι δέχονται τα περισσότερα τηλεφωνήματα θα πάρουν την 1η θέση, τη 2η κ.ο.κ.».


Το τέλος του Λάμπρου Σκόρδα στην προεδρία της ΠΑΕ ήλθε μετά την κόντρα του με την ηγεσία του «Super 3» και τον τότε πρόεδρό του Γιάννη Σαουρίδη αλλά και τον Γιάννη Κόντη. Ο πρώην πρόεδρος Νικήτας Ματθαίου στήριξε κι αυτός το αντίπαλο ψηφοδέλτιο με δημόσιες τοποθετήσεις του. Μετά από πεντέμισι χρόνια ο Λάμπρος Σκόρδας αποτέλεσε παρελθόν από την προεδρία της ΠΑΕ Άρης. Στις 17/05/2009 ο πρώην στενός συνεργάτης του, Θανάσης Αθανασιάδης, νίκησε πανηγυρικά στις εκλογές της Λέσχης Φίλων Άρη με τη στήριξη του Γιάννη Σαουρίδη. Ο συνδυασμός του Αθανασιάδη πήρε 1896 ψήφους, δηλαδή το 75,5%. 615 αρειανοί φίλαθλοι επέλεξαν να στηρίξουν το Σκόρδα.

Η συνέχεια γνωστή, με το Λάμπρο Σκόρδα να γίνεται εκδότης εφημερίδας και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού. Πολλές φορές ήρθε σε κόντρα με τη νέα κατάσταση που παρουσιάστηκε στον Άρη αφού κατακεραύνωνε μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του «Απονεύρωση» στα Αθλητικά Νέα, την καταστροφική - όπως αποδείχθηκε - διοίκηση Αθανασιάδη-Ζαμπέτα και προειδοποιούσε για καταστάσεις που βιώνουμε όλοι σήμερα. Ο αντίλογος του δικτύου προπαγάνδας του Γιάννη Σαουρίδη ήταν πάντως ότι ο Σκόρδας είχε αφήσει ως κληρονομιά μη διαχειρίσιμα χρέη.

Επιστρέφει ο Χαράλαμπος Σκόρδας;


Απαίτηση για παραίτηση της διοίκησης Ψηφίδη από τους φιλάθλους του Άρη που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Λάμπρο Σκόρδα να είναι έτοιμος να επιστρέψει.

Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκεκριμένη εξέλιξη προκύπτει επίσης από τους παρευρισκόμενους φιλάθλους του Άρη με τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ να είναι κλειδωμένα στα γραφεία της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης οι υπάλληλοι έχουνε επιστρέψει στα σπίτια τους αναμένοντας με την σειρά τους τις εξελίξεις.

Η ενδεχόμενη επιστροφή του Σκόρδα στα διοικητικά και κατ΄ επέκταση της προεδρίας της ΠΑΕ Άρης θα ισοδυναμεί με αναίρεση της πάγιας θέση των οργανωμένων φιλάθλων για μη επιστροφή στην ΠΑΕ οποιουδήποτε που ήταν στις διοικήσεις από το 2004 ως το 2012.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν ο Άρης υποβιβαστεί στην Football League 2 τα χρέη πηγαίνουν στα φυσικά πρόσωπα και στην περίπτωση αυτή πλήττονται άμεσα οι κ.κ. Αθανασιάδης και Ζαμπέτας και αν χαθούν οι ρυθμίσεις μέσω του άρθρου 44 και του νόμου Ορφανού και οι κ.κ. Ματθαίου και Σκόρδας.

Μάλιστα οι Σ.Φ. φιλάθλων Άρη SUPER 3 και Ιερολοχίτες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καλώντας τον κόσμο της ομάδας να δώσει το "παρών" κάτω από την Θύρα 3 του «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 19:00 με στόχο να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την ύπαρξη της ομάδας.

"Τα τελευταία τραγικά και ντροπιαστικά γεγονότα, που εκτυλίσσονται στην αγαπημένη μας ομάδα, με αποκορύφωμα το Σαββατιάτικο παιχνίδι-παρωδία με τον Πανθρακικό δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια.

Καλούμε όλο το Λαό του ΑΡΗ σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο κλειστό κάτω από την ΘΥΡΑ 3, για να ληφθούν κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις για την ύπαρξη και το μέλλον του αγαπημένου μας συλλόγου. Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία και επιτακτική", ανέφερε η κοινή τους ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το πρωί είχε παραιτηθεί ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη και βάσει του καταστατικού πρέπει να προκηρυχθεί άμεσα γενική συνέλευση καθώς τυπικά δεν υπάρχει διοίκηση με τέσσερα μέλη. Όπως και να έχει και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΜΑ φέρεται να είναι υπό παραίτηση.

Παπαδόπουλος: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"


Στα «Αθλητικά Νέα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος και μίλησε μεταξύ άλλων για το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ματς μα τον Πανθρακικό, για την τακτική της ομάδας, τις συνεχόμενες κακές διαιτησίες εις βάρος των «κίτρινων» και για την εντυπωσιακή παρουσία των φιλάθλων της ομάδας, παρά τα όσα βιώνουν τον τελευταίο χρόνο.

Αρχικά, αναφέρθηκε στις αιτίες που ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει την εμφάνιση που θα έπρεπε για να κερδίσει το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Μπορείς να πεις πάρα πολλά για την πίεση και το άγχος, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε και εκεί πρέπει να εστιάσουμε το πρόβλημα».

Για το αν θεωρεί ότι το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν ζήτημα τακτικής, είπε: «Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα παίξει με αντεπιθέσεις. Μέχρι το 70’ με 75’ δε μας απείλησε. Μετά βρήκε χώρους και έκανε κάποιες καλές ευκαιρίες. Το ξέραμε αυτό και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Ήταν και ο Διούδης σε καλή ημέρα και δε δεχτήκαμε γκολ. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έγινε μια καλή πάσα για να μπει γκολ. Πίστευα ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε, αλλά δεν το κάναμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι ζήτησε από τους παίκτες και δεν είδε στο γήπεδο και απάντησε: «Μπορείς να πεις πολλά μετά το ματς. Η ευθύνη είναι δικιά μου και θέλω να την αναλάβω εξ ολοκλήρου. Δε μου αρέσει να κατηγορώ τους παίκτες».

Με δεδομένη την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα φέτος και ειδικότερα στα τελευταία παιχνίδια από τη διαιτησία, ο Έλληνας τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε: «Όλοι γνωρίζουν τη δυναμική του Άρη. Δε θέλω να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά όταν βλέπεις να δίνονται τέτοια πέναλτι στη Βέροια, μπορείς να πεις ότι έχεις αδικηθεί. Δε μπορώ να πω τίποτα παραπάνω. Μόνο συγχαρητήρια στον κόσμο του Άρη για την άψογη συμπεριφορά του και τη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα. Ξέρω πώς θωρακίζεται μια ομάδα, αλλά δεν είναι της παρούσης».

Για το πού πιστεύει ότι οφείλεται το γεγονός ότι η ομάδα δεν απειλεί πολύ την αντίπαλη εστία, παρά μόνο από στημένες φάσεις, είπε: «Με τον ΠΑΣ πιστεύω ότι κάναμε πολλές ευκαιρίες και ήμασταν και άτυχοι. Σε παιχνίδια όπως αυτά με τον Πανθρακικό είναι αδύνατο να κάνεις πολλές ευκαιρίες. Και ο Πανθρακικός έκανε ευκαιρίες όταν του δώσαμε αναγκαστικά χώρο, αλλιώς δε θα είχε απειλήσει. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν κάναμε εμείς φάσεις. Πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν είχαμε και καλά στημένα. Αυτό που μπορώ να πω ότι με τη δική μου παρουσία στον πάγκο, η ομάδα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στα δύο από τα τρία παιχνίδια. Εκεί η ομάδα είχε πρόβλημα και βελτιώθηκε».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε: «Ξέρουμε ότι ο Ατρόμητος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, τον είχα αντιμετωπίσει και στο κύπελλο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η νίκη».

Τέλος, για το τι μπορεί να πει στον κόσμο, ανέφερε: «Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να ακούσει κάτι για να πάρει κουράγιο. Δε θα πω ψέματα. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα δώσουμε για την ομάδα ό, τι έχουμε και δεν έχουμε».

Σκορποχώρι ο Άρης...




Το κλίμα στη σημερινή προπόνηση του Άρη ήταν τραγικό. Μάλιστα η σημερινή προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του Τάσου Θέου αφού ο Σούλης Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους...

Πήδηξε από το καράβι που βουλιάζει ο Ζουμπουρίδης


Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της "ΚΜΑ" υπέβαλε πριν από λίγο ένας εκ των καταστροφέων της ομάδας, ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης, με επιστολή που κοινοποίησε.


Αναλυτικά η επιστολή:

"κ. Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,με την παρούσα σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Σύλλογο δεν αρμόζει στην Ιστορία του και δεν συμβαδίζει με τα ιδανικά που εδώ και 99 χρόνια πρεσβεύει.Η απόφαση μου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Με τιμή,

Ζουμπουρίδης Παναγιώτης"

Mην αφήνετε τίποτα στην τύχη λοιπόν...

Βένος: "Η διοίκηση δεν έχει καθαρό μυαλό"


Ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων της ομάδας, Γιάννης Βένος, μίλησε στο gazzetta.gr για τον αγωνιστικό “κατήφορο” της ομάδας, λέει αλήθειες και προβλέπει ότι το μέλλον των “κιτρινόμαυρων”, προβλέπεται δυσοίωνο!

Η ευρεία νίκη (4-0) επί του Λεβαδειακού, πριν από περίπου 20 μέρες, έφερε άνεμο αισιοδοξίας και παρά την “καθαρή” ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όλοι στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο, είχαν “κυκλώσει” τον αγώνα με τον Πανθρακικό και περίμεναν ότι εύκολα ή δύσκολα, ο Άρης θα έφτανε στη νίκη και θα προσπερνούσε τους Θρακιώτες στην μάχη για την παραμονή στην Superleague! H απογοητευτική εμφάνιση, όμως και η “λευκή” ισοπαλία (0-0) σε συνδυασμό με τη νίκη της Βέροιας (2-0 την ήδη υποβιβασμένη Κέρκυρα) και τους βαθμούς (0-0) που μοιράστηκαν Λεβαδειακός και ΑΕΚ στο μεταξύ τους παιχνίδια, φέρνουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως πρώτο φαβορί για να ακολουθήσει τους Φαίακες στην Football League!

To gazzetta.gr επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο της ομάδας και πρόεδρο του συλλόγου βετεράνων του Άρη, Γιάννη Βένο και του ζήτησε να πει αλήθειες, σχολιάζοντας την αγωνιστική εικόνα της αγαπημένης του ομάδας, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του εφετινού πρωταθλήματος της Superleague.

«Κανείς δεν περίμενε τέτοιο χάλι!»

«Οφείλω να ομολογήσω ότι όλα αυτά που έχουμε δει φέτος στην αγαπημένη μας ομάδα, μόνο θλίψη και απογοήτευση μας έχουν προκαλέσει! Αναφέρομαι σε μας τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουμε υπηρετήσει τον σύλλογο, αλλά και τους πολυπληθείς φιλάθλους, που καθημερινά, ζουν και αναπνέουν με την πορεία της ομάδας! Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο Άρης, ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν ότι ο Άρης θα έχει αυτή την τραγική πορεία στην εφετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο... Μπορεί να περιμέναμε ότι θα έχει αδυναμίες και ότι δεν θα είναι σε θέση να “πιάνει” την απόδοση που αρμόζει στην παράδοση και την ιστορία του, γιατί επρόκειτο για μία ομάδα η οποία “χτίστηκε” το περασμένο καλοκαίρι στα γρήγορα, χωρίς μετεγγραφές, με πρόχειρο σχεδιασμό και επιστρατεύοντας πολλά νέα παιδιά από την Κ-20... Κανείς από μας, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα είχε τόσο κακή εικόνα τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα!», μας είπε αρχικά παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του Άρη και της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

«Η διοίκηση δεν είχε καθαρό μυαλό!»

«Ο εφετινός Άρης ήταν από την αρχή της σεζόν μία ομάδα με τρανταχτές αδυναμίες, που φαινόταν ότι δύσκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Superleague. Δυστυχώς, παράλληλα με τα αγωνιστικά προβλήματα, προέκυψαν και κάποιες διοικητικές κινήσεις που όχι απλά δεν βοήθησαν την ομάδα, αλλά της προκάλεσαν ακόμη περισσότερες δυσκολίες! Δηλαδή, ήταν ο Άρης αυτός που ήταν, πως να σωθεί αλλάζοντας - συνολικά μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο - 5 προπονητές; Αυτές οι αποφάσεις αλλαγής του εκάστοτε προπονητή, ελήφθησαν πάνω σε στιγμές πανικού και πίεσης - καθώς η διοίκηση δεν είχε καθαρό μυαλό - και πιστεύω ότι χειροτέρευσαν την κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα! Όταν σε μία σεζόν, μία ομάδα έχει συνολικά πέντε προπονητές, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας τους, είχε στην διάθεσή του κατά μέσο όρο 1,5-2 μήνες να δουλέψει με τους παίκτες! Τι να προλάβει να κάνει μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Πότε θα γνωρίσει τους παίκτες και πως θα μπορέσει να τους μεταδώσει την φιλοσοφία του και να περάσει το αγωνιστικό στυλ που θέλει; Μιλάμε για... “δραματικές καταστάσεις”, τι να λέμε τώρα;», υπερθεμάτισε ο 60χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής των “κιτρινόμαυρων”, πριν αναφερθεί στις ελπίδες που έχουν απομείνει στον Άρη για να σώσει την παρτίδα και να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Football League...

«Ο υποβιβασμός θα φέρει οικονομική καταστροφή!»

«Τα νούμερα και οι αριθμοί λένε ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί, αλλά με απόδοση σαν και την προχθεσινή με τον Πανθρακικό, δε νομίζω ότι υπάρχει καμία ελπίδα! Αν ο Άρης ανασυνταχθεί και αντιμετωπίσει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια σαν ξεχωριστούς τελικούς, παίξει με συγκεκριμένο πλάνο και οι παίκτες δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, τότε όλα μπορούν να γίνουν! Ωστόσο, αποτελεί απορίας άξιο πως, στο προχθεσινό παιχνίδι που ήταν “ζωής ή θανάτου”, οι ποδοσφαιριστές παρουσίασαν τόσο κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο! Με τέτοια αγωνιστική εικόνα, δε νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πουθενά... Η ελπίδα, βέβαια, πεθαίνει πάντα τελευταία...», σχολίασε ο Γιάννης Βένος που τονίζει ότι το σενάριο του υποβιβασμού θα φέρει τον ιστορικό σύλλογο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής γιατί στο πρωτάθλημα της Football League, η ομάδα δεν θα έχει τα έσοδα που απαιτούνται για να πληρώνει μέρος των χρεών της... «Ο βασικός στόχος του Άρη είναι να εισαχθεί στο άρθρο 99. Παίζοντας στην Football League, δεν θα μπορεί να “καλύψει” ούτε το μίνιμουμ των οικονομικών δεσμεύσεων που απαιτούνται για να μπει μία ομάδα στη συγκεκριμένη ρύθμιση... Κανένας δικαστής δεν θα ανάψει το “πράσινο φως” για να μπει η ομάδα στο άρθρο 99, όταν εκ προοιμίου δεν θα μπορεί να εμφανίσει εγγυήσεις για κάποιους μίνιμουμ πόρους που χρειάζονται για να πληρώνει ούτε το 50% των χρεών της!», κατέληξε ο πρόεδρος του συλλόγου παλαιμάχων του Άρη.

Oλα τα σενάρια για την παραμονή!


Η μία ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα αποχαιρετήσει την Σούπερ Λίγκα είναι η Κέρκυρα αφού και το απόλυτο (τρία στα τρία) να κάνει θα πρέπει να περιμένει ευνοϊκά αποτελέσματα και στα άλλα ματς.

Από εκεί και πέρα οκτώ ομάδες (Άρης, Πανθρακικός, Βέροια, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Πλατανιάς) θα παλέψουν για να αποφύγουν την άλλη θέση που οδηγεί στην Football League.

Στην πιο δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή βρίσκονται ο Άρης και ο Πανθρακικός, ωστόσο και οι υπόλοιπες έξι ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Πάμε όμως να δούμε μία τα κριτήρια κάθε ομάδας από τις εννέα που μάχονται να μείνουν στην Super League.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 33ΒΑΘΜΟΥΣ
Η ομάδα της Κρήτης μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή ο Πλατανιάς έχει «μαξιλαράκι» επτά βαθμών από τον προτελευταίο Άρη, ενώ τα δύο από τα τρία τελευταία ματς θα τα δώσει στην έδρα του

28η Ολυμπιακός (εντός)
29η Βέροια (εκτός)
30η Λεβαδειακός (εντός)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ
Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην καλύτερη θέση από όλους αφού εκκρεμεί η αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του. Με νίκη στη Νέα Σμύρνη οι «πάνθηρες» κάνουν ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής τους.

27η Αστέρας Τρίοπολης (εντός)
28η Παναθηναϊκός (εκτός)
29η Ξάνθη (εντός)
30η Ολυμπιακός (εκτός)


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ
Μετά την «λευκή» ισοπαλία στην έδρα του με την ΑΕΚ, ο Λεβαδειακός έχασε την ευκαιρία να πάρει ακόμα πιο σημαντικό πλεονέκτημα για την παραμονή του, ωστόσο η ομάδα της Βοιωτίας με το πρόσωπο που έχει δείξει θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να υποβιβαστεί.

28η Κέρκυρα (εκτός)
29η ΠΑΟΚ (εντός)
30η Πλατανιάς (εκτός)


ΟΦΗ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ
Τη νίκη της χρονιάς πέτυχε ο ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού πλέον με ένα τρίποντο ακόμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν θα έχει πρόβλημα. Οι Κρητικοί με τους 31 βαθμούς αισθάνονται ασφαλείς για την παραμονή τους.

28η Πανθρακικός (εκτός)
29η Ατρόμητος (εκτός)
30η Αστέρας Τρίπολης (εκτός)


ΑΕΚ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ
«Χρυσός» μπορεί να αποδειχθεί για την ΑΕΚ ο βαθμούς που πήρε στην έδρα του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν έχει βελτιωθεί σημαντικά στο β΄ γύρο και λογικά στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν θα μαζέψει τους πόντους που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία.

28η ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
29η Πανθρακικός (εντός)
30η Ατρόμητος (εκτός)


ΒΕΡΟΙΑ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ
Οι 30 βαθμοί δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα στη Βέροια απέναντι σε Πανθρακικό και Άρη, ωστόσο η «βασίλισσα του Βορρά» έχει δύσκολο πρόγραμμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

28η ΠΑΟΚ (εκτός)
29η Πλατανιάς (εντός)
30η Παναθηναϊκός (εκτός)


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 27 ΒΑΘΜΟΙ
Σπουδαία ισοπαλία πήρε ο Πανθρακικός στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη, καθώς βάση του βαθμολογικού πίνακα, μία από αυτές τις δύο ομάδες θα ακολουθήσουν την Κέρκυρα στη Football League. Μάλιστα, το πρόγραμμα ευνοεί την ομάδα της Κομοτηνής σε σχέση με τους «κίτρινους».

28η ΟΦΗ (εντός)
29η ΑΕΚ (εκτός)
30η Κέρκυρα (εντός)


ΑΡΗΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Άρης μετά τη γκέλα στην έδρα του απέναντι στον Πανθρακικό, αφού θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Το πρόγραμμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει «βουνό».

28η Ατρόμητος (εκτός)
29η Αστέρας Τρίπολης (εκτός)
30η Ξάνθη (εκτός)


ΚΕΡΚΥΡΑ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ
Με 20 βαθμούς η Κέρκυρα έχει ουσιαστικά συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα του υποβιβασμού καθώς θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση. Οι πιθανότητες παραμονής της περιορίζονται μόνο μαθηματικά.

28η Λεβαδειακός (εντός)
29η ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
30η Πανθρακικός (εκτός)

πηγή: http://www.gazzetta.gr/
 

Για το Α.Φ.Μ. του Βατανιακού "ψάχνεται" η διοίκηση του Άρη


Σύμφωνα με το dikisports.blogspot.gr αν το μοιραίο για τον Άρη δεν αποφευχθεί, οι παράγοντές του σχεδιάζουν να απαλλαγούν από τον βραχνά των χρεών (32 εκ. ευρώ) στη Football League.

Να χρησιμοποιήσουν το ΑΦΜ του Βατανιακού, εφ΄όσον η ομάδα της Κατερίνης ανέβει στη Β΄εθνική.

ΟΥΤΕ ΩΣ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΗ...
Ο ΑΡΗΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΔΑ - ΤΡΑΒΕΣΤΙ...