Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μία ομάδα, δυο νίκες!


Ίσως η σημαντικότερη ημέρα για την εκπλήρωση των στόχων του Άρη είναι αυτή που ξημερώνει αύριο Σάββατο (04/04). Η ποδοσφαιρική ομάδα αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό (16:00) και με νίκη παίρνει το ψυχολογικό και λογικό προβάδισμα για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία από τον πρωτοπόρο αντίπαλό της στον ένα βαθμό. Στο βόλεϊ οι απλήρωτοι παίχτες και ο προπονητής καλούνται εν μέσω πολλών δυσχερειών να κάνουν αυτό που έμοιαζε εξ αρχής ακατόρθωτο, να αποφύγουν τα play out και να σώσουν oλομόναχοι το τμήμα από την ντροπή του υποβιβασμού.

Γεμάτο γήπεδο, γεμάτο με παλμό

Ο ποδοσφαιρικός Άρης αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς την άνοδο που δεν κατάφερε η ομάδα μας να εξασφαλίσει εγκαίρως. Ο κόσμος της ομάδας καλείται να πράξει το αυτονόητο και να γεμίσει το γήπεδο. Ήδη τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και όπως φαίνεται το "Κλεάνθης Βικελίδης" θα είναι πιο γεμάτο από ποτέ τη φετινή περίοδο. Το νόμισμα έχει όμως πάντα δύο όψεις. Το γεμάτο παλμό γήπεδο μπορεί να δώσει "φτερά" ή και να αγχώσει τους άπειρους, στην πλειοψηφία τους, σε τέτοιες καταστάσεις ποδοσφαιριστές του Άρη.

Όσο και αν ακούγεται κλισέ το "γρήγορο" γκολ θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης κι αυτό γιατί θα αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του Άρη δίνοντας ταυτόχρονα το ρεαλιστικό μήνυμα στους αντιπάλους: ότι είναι μία πολύ κατώτερη ποιοτικά ομάδα. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είχε το δύσκολο έργο να προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά την ομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Για τον ίδιο είναι το πρώτο σημαντικό τεστ από την επάνοδό του στον πάγκο του Άρη. Ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τον Άρη σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους αντιπάλους του καθώς αν και ο Πανσερραϊκός θα υπερτερεί βαθμολογικά αναμένεται (στατιστικά μιλώντας) να χάσει κάποιους βαθμούς. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά παράξενη, υπερφυσική, παραφυσική και άξια διερεύνησης από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, το γρήγορο γκολ θα τονώσει και την κερκίδα. Επιβάλλεται από όσους θα είμαστε παρόντες η απόλυτη στήριξη σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στον καθένα ξεχωριστά έως τη λήξη του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του αντιπάλου πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εκνευρίσουν και τον κόσμο της ομάδας μας αλλά εμείς πρέπει να φερθούμε σε κάθε περίπτωση "έξυπνα", να βοηθήσουμε την ομάδα ουσιαστικά στην κατάκτηση της νίκης.

Η διαιτησία είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας του παιχνιδιού ειδικά μάλιστα όταν ο Άρης αγωνίζεται εναντίον της ομάδας που έχει γνωρίσει φιλικά "χτυπήματα στην πλάτη" κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ελπίζω, πως η διοίκηση του Άρη δε θα επιτρέψει να γίνει κάτι ανάλογο τις επόμενες αγωνιστικές αλλά και στο συγκεκριμένο αγώνα.

Νίκη και με το... ενάμισι πόδι σωτηρία

Μία ώρα αργότερα, στις 17:00, η ομάδα βόλεϊ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα της κανονικής περιόδου για ένα στόχο που δε συμβαδίζει με την ιστορία της. Σε περίπτωση "καθαρής" νίκης επί του Παμβοχαϊκού η ομάδα θα εξασφαλίσει εκτός απροόπτου και τη σωτηρία χωρίς να χρειαστεί να εισέλθει στην ψυχοφθόρο και αβέβαιη διαδικασία των play out. Η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης που συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με αυτή του ποδοσφαίρου δεν επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά την παρουσία των Αρειανών στο "κλειστό" της Μίκρας. Σε κάθε περίπτωση οι πετοσφαιριστές του Άρη παρά τη διοικητική ανυπαρξία δε θα αισθάνονται μόνοι.

Ο κόσμος του Άρη θα έχει το μυαλό του και σ' αυτούς. Και ουσιαστικά όμως η ομάδα θα στηριχθεί με τα κουπόνια του ενός ευρώ που θα διατεθούν προς ενίσχυσή της πριν το σφύριγμα της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Μία κίνηση αναγκαία μεν, που μας γεμίζει ντροπή δε για την κατάντια του συλλόγου και του τμήματος που έμεινε μόνο με τους πετοσφαιριστές να προσπαθούν να κουβαλήσουν και το βάρος που δε τους αναλογεί.

Ο Άρης με δύο νίκες στα δύο τμήματά του θα επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τους αγωνιστικούς του στόχους αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά. Τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το σύλλογο και άπτονται και των αγωνιστικών στόχων θα συζητηθούν την κατάλληλη στιγμή, τον κατάλληλο χρόνο.

Νίκες για τον Άρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου