Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Je suis Paulo Campos!


Ένα εξαιρετικά άτυχο αποτέλεσμα είχε χθες ο Άρης αγωνιζόμενος με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης καθώς έχασε 2 υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του για άνοδο αν και ο Πάουλο Κάμπος παρουσίασε μία ομάδα που έκανε περισσότερα από την πραγματική δυναμικότητά της.

Ο Άρης έχασε πολλές ευκαιρίες, πέναλντι είχε και δοκάρι και ανά πάσα στιγμή ήταν απειλητικός στο χθεσινό παιχνίδι αλλά έπεσε στην παγίδα.

Στην πραγματικότητα πλήρωσε την απουσία βασικών ποδοσφαιριστών και κυρίως του Πόι αλλά και την απουσία εναλλακτικών λύσεων συνεπεία της έλλειψης άμεσης ενίσχυσης της ομάδας. Ακόμα και η μεταγραφή Γεωργιάδη και η επιστροφή Σανιά δε λύνουν άμεσα τα δεμένα χέρια του Πάουλο Κάμπος που χθες έκανε μόλις μία αλλαγή στην ομάδα δείχνοντας ξεκάθαρα πως το ρόστερ είναι περιορισμένο σε αριθμό. Οι δύο ποδοσφαιριστές δε θα είναι διαθέσιμοι στο κομβικό παιχνίδι με την Καβάλα.

Je suis Paulo Campos

Ο Πάουλο Κάμπος είναι αδιαμφισβήτητα αυτός που μετέτρεψε ένα έκτρωμα σε ομάδα και έχει ως τώρα πολύ θετικό απολογισμό εργαζόμενος υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι ο μοναδικός επαγγελματίας τα τελευταία τρία χρόνια που τιμά τον όρο και τα χρήματα που λαμβάνει παρουσιάζοντας έργο αντάξιο των αποδοχών του. O μόνος που σέβεται την ιστορία, τον κόσμο του συλλόγου εμπράκτως, αυτός που κάνει πράξη το "πάνω από όλα ο Άρης" ένας προπονητής παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπολοίπους "παροικούντες τον Άρη". Ο Πάουλο Κάμπος, που η προσπάθεια αποδόμησής του έχει ξεκινήσει με την αποχώρηση Γαλανού, από γνωστά προπαγανδιστικά ελεγχόμενα ΜΜΕ είναι κι ένα σπάνιο είδος ανθρώπου με δυνατό χαρακτήρα που εμπνέει τους ποδοσφαιριστές. Ο ίδιος βέβαια πρέπει να προστατέψει τον εαυτό του και να προστατευτεί από όλους. Το "πριόνισμα" της καρέκλας του πόσω μάλλον ενδεχόμενη αποπομπή του, για επιστροφή παλιών δοκιμασμένων αποτυχημένων λύσεων, θα είναι αιτία πολέμου. Η νέα διοίκηση οφείλει να συνεργαστεί με τον προπονητή και να κάνει πράξη τα "θέλω" του.

Με κατεβασμένα χέρια

Στο μπάσκετ ο Άρης ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό κι αν αυτό το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη βάσει της δυναμικότητας των δύο ομάδων η εμφάνιση του "Αυτοκράτορα" προκάλεσε απογοήτευση. Μόνο στα πρώτα 19 λεπτά ο Άρης φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών των φιλάθλων του. Eιδικά στην άμυνα που αποτελεί το όπλο του ο Άρης δεν ήταν προσηλωμένος επιτρέποντας στον Ολυμπιακό τα εύκολα καλάθια.

Κι αν το παιχνίδι δε χρήζει μεγάλης αγωνιστικής ανάλυσης το μοντέλο διοίκησης της ομάδας δέχεται κριτική. Συγκρίνοντας την ομάδα του Άρη με άλλη της πόλης που βρίσκεται υψηλότερα στη βαθμολογία οι διαφορές που εντοπίζονται δεν είναι πολλές αλλά είναι ποιοτικές. Σε αγωνιστικό επίπεδο εκεί υπάρχει ένας προπονητής που στηρίζεται ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια. Λογικό είναι κάποτε να δικαιωθεί εάν μάλιστα διαθέτει ικανότητες. Ένας φέρελπις προπονητής είναι και ο Πρίφτης που παρά τα όποια λάθη του οφείλει να χτίσει το νέο Άρη με αμέριστη στήριξη από τη διοίκηση της ΚΑΕ. Επιπλέον στην άλλη ομάδα έχει βρεθεί "μεγάλος και σίγουρος" χορηγός που κλείνει μεγάλες "τρύπες". Ο Άρης αναγκάζεται να πουλήσει τα ταλέντα του σε τιμή... ευκαιρίας τη στιγμή που οι μέτοχοι της ΚΑΕ παραμένουν αμέτοχοι. Ειδικά αυτό ισχύει για τον κύριο Τζεβελέκη που δεν αναλαμβάνει ούτε το κομμάτι της εξυγίανσης που του "αναλογεί" βάσει του μετοχικού του ποσοστού.

Όσο για το βόλλεϊ φαίνεται ότι έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού και μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες. Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι πολλοί επιθυμούν κι εκεί ένα... restart εντός ενός Ερασιτέχνη που καταρρέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου