Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Όπως παλιά...



Τον λόγο ύπαρξης του αντιμετωπίζει σήμερα ο καλαθοσφαιρικός ΠΑΟΚ στο κατάμεστο "Νick Galis Hall".

Η ιστορία του καλαθοσφαιρικού ΠΑΟΚ έχει κάτι το μοναδικό. Συμπυκνώνεται και συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με αυτή του Άρη, μόνο που ο μεν Θεός του πολέμου ήταν ο πρωταγωνιστής και ο ΠΑΟΚ ο αναγκαστικός κομπάρσος της υπόθεσης.

Σήμερα ο ενισχυμένος -σε σχέση με πέρυσι- Άρης αντιμετωπίζει τον κομπάρσο της Ιστορίας αλλά σε καμία περίπτωση υπεροπτικά. Ο Άρης έχει δείξει στα - έως τώρα - παιχνίδια του ότι είναι μία ομάδα που βασίζεται στην άμυνα και στον αιφνιδιασμό. "Κλειδί" της νίκης θα είναι η συγκέντρωση ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας και στα 40 λεπτά. Γεγονός είναι ότι ο Άρης δέχεται περισσότερους πόντους στο πρώτο ημίχρονο των αναμετρήσεων που δίνει παρά στο δεύτερο. Άλλος ένας παράγοντας που φέρνει τη νίκη σε ένα ντέρμπι είναι το πάθος, όπου και φαίνεται ποια ομάδα θέλει περισσότερο τον αγώνα.

Παίχτης - κλειδί της ομάδας είναι ο τραυματίας Τόρεϊ Τόμας, ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας που δίνει τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Αυτή είναι και η μεγάλη ατυχία του Άρη και του προπονητή του ενόψει του ντέρμπι. Παρά ταύτα η διοίκηση της ΚΑΕ αναλογιζόμενη ότι λόγω αυτής της απουσίας ο Άρης μπορεί να μείνει πίσω στους στόχους του φρόντισε, σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Πρίφτη, να καλύψει προσωρινά τη θέση του Τόμας με καλαθοσφαιριστή με ανάλογα χαρακτηριστικά και προσόντα, τον Στέφεν Ογκολούγα Αντεγκμπόγιε.

Από την άλλη, ο αντίπαλος που έχει για άλλη μία χρονιά στον πάγκο του το Σούλη Μαρκόπουλο είναι επίσης ενισχυμένος. Πολλοί, και ιδιαίτερα οι ρεπόρτερς αλλά και οι διοικούντες της ομάδας προσπαθούν να εμφανίσουν την ομάδα τους καταπονημένη μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα που έδωσε. Βέβαια ειδικά αυτή την περίοδο οι αγώνες περισσότερο βοηθούν μία ομάδα να ρολλάρει και να αποκτήσει ρυθμό παρά την κουράζουν. Ο Άρης δεν πρέπει, λοιπόν, να πέσει σε καμία τέτοια παγίδα.

Το "Νick Galis Hall" αναμένεται να γεμίσει και να θυμίσει εικόνες από τα παλιά. Ο κόσμος της ομάδας θα βοηθήσει πραγματικά την ομάδα χωρίς να φέρει προ δυσάρεστων συνεπειών τη διοίκηση της ΚΑΕ και κατά συνέπεια την ομάδα.

Ήρθε η ώρα ο "Αυτοκράτορας" να ρίξει άλλη μία φάπα. Όπως παλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου