Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ένας πρόεδρος, ένας προπονητής, ένας βαθμός


ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (2-1)
Άρης-Απόλλων Σμ. (0-2)
ΑΕΛ Καλλονής-Άρης (3-1)
Άρης-Ατρόμητος (0-0)
Λεβαδειακός-Άρης (4-3)

Σε 16 παιχνίδια o Άρης του Ηλιάδη, που (για να μην ξεχνιόμαστε) απέτυχε με ό,τι και αν ασχολήθηκε πουλώντας... "αρχιεπίσκοπο" στο λαό του Άρη, είχε 11 βαθμούς (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς η διοίκηση Σκόρδα μετρούσε λίγες ώρες ύπαρξης). Όλους τους βαθμούς τους κέρδισε με προπονητή το Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Η ομάδα με τη διοίκηση Ηλιάδη είχε 0,69 βαθμούς ανά παιχνίδι ένα αληθινά τραγικό ποσοστό.

Σε 5 παιχνίδια ο (αποδυναμωμένος λόγω κυρίως της φυγής του MVP Ουντότζι) Άρης του Σκόρδα και του Σούλη Παπαδόπουλου έχει 1 βαθμό! Δηλαδή το ποσοστό σε ένα θεωρητικά "καλό" πρόγραμμα έπεσε στους 0,20 βαθμούς ανά παιχνίδι. Κατάφεραν το... ακατόρθωτο!

H διαιτησία είναι μία... από τα ίδια και μετά την αλλαγή της διοίκησης. Σφαγιαστικές διαιτησίες εκτός έδρας (ΠΑΣ, Καλλονή, Λεβαδειακός) και πενηνταρήσιες στα εντός έδρας παιχνίδια (Απόλλων, Ατρόμητος).

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι οι κίτρινες κάρτες που δέχτηκε η ομάδα. 49 σε 16 παιχνίδια από τη διοίκηση Ηλιάδη (3,1 ανά αγώνα), 20 σε 5 παιχνίδια από τη διοίκηση Σκόρδα (4 ανά αγώνα).

O Άρης σε 21 αγώνες έχει κερδίσει 2 πέναλντι. Στους 15 πρώτους αγώνες ο Άρης δεν κέρδισε κανένα από τα καθαρά πέναλντι που έγιναν στους ποδοσφαιριστές του. Τα μόνα πέναλντι που δόθηκαν ήταν στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Απόλλωνα στο "Κλ. Βικελίδης" και αστόχησε ισάριθμες φορές.

Η συνοπτική στατιστική διαιτητική ανάλυση είναι απλουστευμένη αλλά ενδεικτική. Όπως φαίνεται η διοίκηση Σκόρδα δεν πέτυχε την "προστασία" της ομάδας από τους εξωγενείς παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κάκιστη αγωνιστική της πορεία έστω και σ' αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ΠΑΕ. Αν η διαιτητική αντιμετώπιση δε βελτιωθεί ο αγώνας θα παραμείνει άνισος.

ΥΓ. Τον ορισμό Κάκου σε εντός έδρας αγώνα δεν το λες και επιτυχία για τη διοίκηση του γηπεδούχου...
YΓ2. Το "σχέδιο" που βαίνει προς ολοκλήρωση μπορεί να ανακοπεί με πίεση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου