Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αναβρασμός λόγω 99


Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται η υπόθεση υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μετά την απόρριψη της σχετικής αίτησης, αυτό που ακολουθεί είναι, όπως όλα δείχνουν, η απόσυρση από τη διαδικασία. Οι φωνές που ακούγονται από τους παράγοντες του συλλόγου συγκλίνουν ακόμα και στο ενδεχόμενο να μην κατατεθεί καν έφεση, καθώς, όπως λένε, η υπόθεση θα τραβήξει,εκ νέου, σε μάκρος (περίπου 7 μήνες) και η ΠΑΕ δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει χωρίς αδειοδότηση και συνεπώς χωρίς μεταγραφές για έναν ακόμη χρόνο.


Ποια είναι η εναλλακτική που προτείνεται; Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές (ακόμα και με το δημόσιο), με ότι αυτό συνεπάγεται. Διότι, ναι μεν κάτι τέτοιο ενδείκνυται σε περίπτωση έλευσης επενδυτή, ο οποίος θα μπορεί να πάρει πάνω τα οικονομικά βάρη, όμως αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η ΠΑΕ να καταφέρει να φανεί συνεπής σε όλες τις συμφωνίες. Ο κίνδυνος να εκτεθεί, όντας μη προστατευμένη από οποιαδήποτε προσωρινή διαταγή (όπως συμβαίνει σήμερα) θα είναι καθημερινός με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί και οι δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση (Αργυριάδης, Χριστοφορίδης, Τσομίδης), από τους οποίους ζητήθηκαν εξηγήσεις για την αποτυχία του εγχειρήματος. Κάποιοι μάλιστα επαναφέρουν στο προσκήνιο τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει άλλη νομική προσέγγιση για το 99, θεωρώντας πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η δική του πρόταση.

Το τι ακριβώς θα γίνει, ουδείς μπορεί να γνωρίζει, καθώς καμία απόφαση δεν πάρθηκε στη χθεσινοβραδινή Παναρειανή σύναξη, απόντος του Δημήτρη Ηλιάδη. Το μόνο βέβαιο είναι πως ότι είναι να γίνει, σχετικά με την έφεση, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, διότι μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, η ΠΑΕ δεν μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση.

πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου