Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Aπόλλων Σμύρνης - Άρης Θεσσαλονίκης 2-1


Με σκόρερ τον Κόρμπο και τον Πετρόπουλο ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε με νίκη στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" νίκησε στην Ριζούπολη 2-1 τον κακό Αρη που μείωσε με τον Αγγελούδη, αλλά δεν έφτασε στην ανατροπή.


O Αρης που εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο στην Ριζούπολη είχε αμυντικά κενά και αδυναμία να βγει μπροστά και να απειλήσει. Βέβαια, βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό αντίπαλο που μπήκε αποφασισμένος για το καλύτερο. Και το πέτυχε στο 13ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Γκουέλα και αδράνεια στην άμυνα του Άρη, ο Κόρμπος με κοντινό πλασέ έβαλε δύσκολα γράφοντας το 1-0.

Η απάντηση του Άρη ήρθε δέκα λεπτά μετά, στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς όταν ο Κύργιας λίγο έλειψε να σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα, αστοχώντας σε κοντινή κεφαλιά. Αυτή ήταν και η μοναδική απειλητική στιγμή για τους Θεσσαλονικείς, αφού ο Απόλλων είχε τον έλεγχο και έδειχνε ικανός για το καλύτερο.

Αυτό ήρθε στο 63ο λεπτό όταν το λάθος του Κύργια έδωσε έτοιμο γκολ στον Πετρόπουλο. Αυτός δεν λάθεψε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Το καλό για τον Αρη ήταν ότι απάντησε γρήγορα (με τον Αγγελούδη στο 68') και δεν έγινε έρμαιο στις ορέξεις των γηπεδούχων.

Το ματς είχε ανοίξει, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ουδείς μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή του, πόσο μάλλον οι προπονητές που προχωρούσαν σε αλλαγές ο καθένας για τον δικό του σκοπό. Μία από αυτές ήταν ο Αγγελούδης που δικαίωσε τον Χατζηνικολάου με το γκολ που έβαλε ξανά τον Άρη στο παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά ο Αρης πίεσε τον Απόλλωνα, τον έπαιξε στο μισό γήπεδο προσπαθώντας να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, το 2-1 όμως ήταν ο επίλογος που έγραψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Απόλλων επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία με νίκη και ο Αρης ξεκινά το νέο πρωτάθλημα χωρίς συγκομιδή.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Tζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Αλβάρες, Καμαρά, Μίνγκας (56' Τσιλιγκίρης), Γκουέλα (81' Τσοκάνης), Κόρμπος, Πετρόπουλος (92' Τσεμπερίδης).

Άρης (Χατζηνικολάου): Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης, Κύργιας, Πουλίδο, Γ. Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68' Σουνάς), Ιμπε (46' Αγγελούδης), Ουντότζι, Τάτος, Μανιάς (64' Σταυρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου