Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Δυστυχώς επτωχεύσατε!


Υπάρχουν κάποιοι λίγοι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που κατηγορούν όσους αποφάσισαν να εκδιώξουν τα αδέρφια Καλαϊτζίδη από τον Άρη (και όσους το απαίτησαν μέσω πιέσεων για να γίνει) μετά τη σκανδαλώδη απόφαση της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με αυτούς τους "λίγους" με την κίνηση αυτή η ομάδα του Άρη ουσιαστικά διαλύεται αφού πηγαίνει πίσω ο προγραμματισμός και δε γίνεται να ενισχυθεί αγωνιστικά. Αρχικά, μπορώ να πω ότι αυτή η άποψη είναι γελοία και μόνο στο άκουσμα της. Αλλά πρέπει να επιχειρηματολογήσω.

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ολοκληρώθηκε στις 17/05 δηλαδή πριν περίπου 3 ολόκληρους μήνες. Έκτοτε στην ουσία δεν ήταν δυνατό να γίνει σοβαρός αγωνιστικός προγραμματισμός καθώς ήταν άγνωστη η κατηγορία και ο στόχος που θα διαμόρφωνε και το ρόστερ επίτευξής του. Επιπλέον, πλην της αγωνιστικής αποτυχίας δεν υπάρχει κάποια τελική εξέλιξη όσον αφορά την εκκαθάριση της παλαιάς ΠΑΕ ενώ και η σύσταση νέας χωρίς την εξασφάλιση της συμμετοχής σε επαγγελματική κατηγορία δεν είναι δυνατή. Το κακό λοιπόν στον προγραμματισμό έγινε από τη στιγμή που επί ένα καλοκαίρι ο σύλλογος ζει μέσα στην αβεβαιότητα που προήλθε από την αγωνιστική αποτυχία των αφων Καλαϊτζίδη.

Το επιχείρημα αυτό δε στέκει γι άλλον ένα λόγο. Ο Άλεξ Κάλας αλλά και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης παρά τα όσα προαναφέραμε εμφανίζονταν σίγουροι για την άνοδο και τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Μπορούσαν, δηλαδή, κατά τη λογική αυτή να σχεδιάσουν τη νέα ομάδα του Άρη. Δε συνέτρεχε κανένας ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Παρά ταύτα η πρώτη μεταγραφή του Άρη (ο Πεταυράκης με τη μορφή... δανεισμού από την ΑΕΚ!) ανακοινώθηκε στις 10/08 δηλαδή μία εβδομάδα πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες απραξίας. Μήπως έχουν αυτοί οι ίδιοι την τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έγινε αγωνιστικός προγραμματισμός; 

Μήπως δεν είχαν και τότε στα χέρια τους τον Άρη; Αυτοί δεν απομάκρυναν υπαλλήλους, αυτοί δεν ήταν στα γραφεία, αυτοί δεν νοούνταν ως επικεφαλής ή προπονητές; Κι ακόμα κι αν ένιωθαν ότι αμφισβητούνται από άλλους υποψηφίους και δεν ήθελαν να... δεσμέυσουν το σύλλογο υπάρχει ακόμα ένας αντίλογος:

Από τις 21/07 οπότε οριστικοποιήθηκε η παραμονή Κάλας γιατί μεσολάβησαν 20 ημέρες για την ανακοίνωση της πρώτης μεταγραφής; Δεν είχε έτοιμο πλάνο το δίδυμο με μαζικό μεταγραφικό σχεδιασμό επιπέδου Superleague είτε ο Άρης αγωνιζόταν σε επαγγελματική είτε σε ερασιτεχνική κατηγορία;

Οι κ.κ. Κάλας και Καλαϊτζίδης δυστυχώς "πτώχευσαν" παραγοντικά εις διπλούν. Όχι μόνο οδήγησαν το σύλλογο στη μεγαλύτερη αγωνιστική αποτυχία της ιστορίας του (τη μη άνοδο από την ερασιτεχνική Γ' Εθνική) αλλά ουσιαστικά δεν είχαν έτοιμα σχέδια για την επόμενη ημέρα σε κάθε περίπτωση, κωλυσιεργώντας εγκληματικά. Ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης επιπλέον δεν έμαθε από το περυσινό... πάθημα της αντίστοιχης περιόδου που θα έπρεπε να τον κάνει σοφότερο.

Από το κάδρο των ευθυνών βέβαια δε βγαίνει ούτε το δ.σ. του ΑΣ Άρης που δεν οργάνωσε το τμήμα σε άλλη βάση ανεξαρτήτως του νέου εφόρου και που δεν απομάκρυνε τους επικεφαλής του τμήματος αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου.

Βέβαια και γι αυτή καθ' αυτή την απόφαση της ΕΠΟ πιστεύω ότι στην ουσία έχουν την κύρια ευθύνη τα αδέρφια Καλαϊτζίδη. Ο Άρης ενώ είχε το δίκαιο με το μέρος του παρουσιάστηκε ανίσχυρος, ισότιμος ή υποδεέστερος άλλων ιστορικά μικρών ομάδων σε ένα χώρο που το δίκαιο το έχει ο ισχυρός.

Πλέον για να μη χαθεί άλλη μία χρονιά είτε στη Β' Εθνική (καλώς εχόντων των πραγμάτων αν έχει επιτυχή κατάληξη η τελευταία νομική προσπάθεια) είτε στη Γ' πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ το μπάτζετ της ομάδας που υποχρεούται σε κάθε περίπτωση σε επιτυχία όπως μπορεί να νοηθεί αυτή για τον Άρη της Β' ή της Γ' Εθνικής.

Η επερχόμενη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη θα είναι κρίσιμη για άλλη μία φορά.

ΥΓ. Δυστυχώς οι διαμορφωτές της αρειανής κοινής γνώμης είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Θα επανέλθουμε απλά δεν είναι της παρούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου