Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Παίξτε μπάλα!


Λίγες ώρες απομένουν για τη σημαντική αναμέτρηση - έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα - μεταξύ του Άρη και του Άρη Ακροποτάμου.

Αφού το γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση πέρασε από... χίλια μύρια κύματα τελικώς επιλέχθηκε το γήπεδο της Ελευθερούπολης. Η όλη... φάση ήταν απλά μία υπενθύμιση του που αγωνίζεται ο τεράστιος Άρης Θεσσαλονίκης, του που τον κατήντησαν να αγωνίζεται παράγοντες, οπαδοί και δημοσιογράφοι.

Το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Ο κύριος είναι ο ψυχολογικός. Η αλλαγή του προπονητή μπορεί να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία πολλών ποδοσφαιριστών ενώ ο κ. Κάμπος φαίνεται πως έχει δουλέψει σε αυτό το κομμάτι αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε ο χρόνος ήταν τόσο λίγος που στην ουσία δεν μπορεί να εμφανίσει ξεκάθαρες αγωνιστικές βελτιώσεις. Ένα ενδεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα σε μία έδρα εκτός του νομού Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο μίας πορείας που θα οδηγήσει τελικά στο μοναδικό φετινό αγωνιστικό στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο. 

Άλλος λόγος που κάνει επιτακτική τη νίκη είναι ο αγωνιστικός. Ο Άρης έχει παρουσιάσει άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο καθώς έχει παρουσιάσει δυσκολία στη συγκέντρωση βαθμών.Ίσως έτσι "λυθούν" τα πόδια των νεαρών ποδοσφαιριστών του Άρη που στην πλειοψηφία τους αν και ταλαντούχοι είναι άπειροι στη διαχείριση μίας τέτοιας κατάστασης. Η απειρία τους μπορεί κάλλιστα να συμπληρωθεί από το πλεόνασμα πείρας του νέου προπονητή του Άρη. Από την αναμέτρηση θα απουσιάσουν οι Γιαννίτσης και Σταυρόπουλος.

Τέλος, σημαντικοί είναι και οι βαθμολογικοί λόγοι. Ο Άρης, σε περίπτωση νίκης θα πλησιάσει σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή και σε περίπτωση που παραμείνει εκεί μέχρι τη μεταγραφική περίοδο θα γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση με δεδομένο ότι θα γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

Τους μήνες που πέρασαν αν και μέσω του blog πολλές φορές θέσαμε τους παίχτες προ των ευθυνών τους δε γίναμε ποτέ κατήγοροί τους ούτε προσπαθήσαμε να τους απαξιώσουμε. Τα ελαφρυντικά που είχαν τις περασμένες χρονιές ήταν πολλά με κύριο την οικονομική ασυνέπεια. Αυτή τη στιγμή όμως αγωνίζονται σε μία από τις λίγες ομάδες του ομίλου που αν και τυπικά είναι ερασιτεχνική στην ουσία λειτουργεί με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ενώ οι πληρωμές κατά δήλωση πολλών εξ' αυτών γίνονται με ελάχιστη καθυστέρηση. Ήρθε η ώρα λοιπόν κι αυτοί να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που κουβαλούν και να ανταπεξέλθουν στο έργο τους απλά παίζοντας... μπάλα.

ΥΓ. Στο μπάσκετ ο Άρης συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα. Απέναντι στην Κηφισιά παρουσίασε δύο πρόσωπα ενώ όπως δήλωσε και ο προπονητής Πρίφτης υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης με σκληρή δουλειά. Στο σημείο αυτό όμως θέλουμε να κάνουμε μία μικρή παρέμβαση καθώς διαβάζουμε από δημοσιογράφους και συνοπαδούς μας ότι είναι απαραίτητη πάσει θυσία η παραμονή ενός από τους πολυτιμότερους καλαθοσφαιριστές του Αντεγκμπόγιε που ήρθε ως αντικαταστάτης του Τόμας και έχει εντυπωσιάσει. Αν αξίζει να γίνει η οικονομική θυσία θα αποφασιστεί από τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση γνώμονας, όμως, πρέπει να είναι η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου