Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Remember, remember, the third of September»


Ιστορική ημέρα η σημερινή για τον ποδοσφαιρικό Άρη αφού κατ' ουσία οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της ομάδας στη Γ' Εθνική.

Ιστορική αλλά ταυτόχρονα και ντροπιαστική αφού ο γίγαντας σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα αναγκαστεί να αγωνιστεί στα (στην κυριολεξία) χωράφια της Γ' Εθνικής σε μία ερασιτεχνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά τη θέσπιση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Μία εξέλιξη που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν λίγα χρόνια ούτε στα χειρότερά μας όνειρα. Μία εξέλιξη που ουσιαστικά θέτει τέλος στην ΠΑΕ Άρης.

Μαύρη μέρα, αλλά μέρα...

Η σημερινή δικαστική απόφαση «υπέγραψε» μία μαύρη ημέρα στην οποία δεν αρμόζουν τουλάχιστον πανηγυρισμοί. Το θετικό είναι ότι για τον Άρη υπάρχει πλέον επόμενη ημέρα καθώς με την παρουσία του κ. Σκόρδα στα διοικητικά και το πλάνο Β' Εθνικής που είχε εκπονήσει (;) η διάλυση του Άρη ήταν προ των πυλών και το σκοτάδι θα ήταν βαθύ. Και ο κ. Σκόρδας ήταν ο μοναδικός που παρουσίασε έστω και με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρον για να αγωνιστεί η ομάδα στη Β' Εθνική μετά το καταστροφικό και ύποπτο πέρασμα του κ. Στεφανίδη. Δεν πρέπει, δηλαδή, να ξεχνάμε ότι η εναλλακτική της Γ' δίχως σχέδιο με προοπτική ανόδου στη Β' ήταν η Β' δίχως σχέδιο με προοπτική πτώσης στη Γ'.

Oι συνέπειες πάντως από τη συμμετοχή της ομάδας στη Γ' Εθνική αναμένεται να είναι τρομακτικές και δεν μπορούμε ακόμα να τις φανταστούμε. Ελπίδα όλων είναι αυτές οι συνέπειες να ελαχιστοποιηθούν.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία

Οι ευθύνες για τη Γ' έχουν ονοματεπώνυμο και σαφέστατα δε βαρύνουν μόνο όσους είχαν το δικαίωμα της υπογραφής όπως ελέχθη σε εκπομπές του συνδέσμου "Super 3". Tεράστια υπαιτιότητα για τo κατάντημα αυτό έχουν τα δ.σ. της ΠΑΕ και της Λέσχης των τελευταίων εννιά ετών (είτε τα μέλη τους είχαν δικαίωμα υπογραφής είτε όχι) καθώς και συγκεκριμένοι «υπάλληλοι» της ομάδας, μέλη της «μαφίας» που οδήγησε το σύλλογο στο κατώτερο σημείο ανυποληψίας καθώς και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας. Ψηλά στο κάδρο των ευθυνών βρίσκονται και οι αυτοαποκαλούμενοι «δημοσιογράφοι» του Άρη καθηγητές της επιστήμης της γκεμπελικής προπαγάνδας. Αμφιβάλλω αν κάποιος από αυτούς τιμωρηθεί ή έστω λογοδοτήσει. Πολλοί από αυτούς θα συνεχίζουν μάλιστα να ζουν εις βάρος του Άρη.

«Remember remember the third of September»

Η σημερινή ημερομηνία, η τρίτη Σεπτέμβρη του 2014, πρέπει να θυμίζει σε όλους πως είναι ανάγκη να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, να γίνει ημέρα σύμβολο της προδοσίας από «αρειανούς» αλλά και της πραγματικής αλλαγής στον νέο Άρη των τίτλων. Έφτασε επιτέλους η στιγμή να δοθεί ένα τέλος στους άσχετους, σ' αυτούς που φοβούνται, στους ανίκανους, στους «λίγους», στους διαχειριστές που, αντί να «προσθέτουν», σπαταλούν την περιουσία του συλλόγου. Τα συνθήματα των «δημοσιογράφων» και των οργανωμένων για "ενότητα", "restart" και "ντου στα διαρκείας" τελείωσαν. Ήρθε η ώρα κάποιοι να μιλήσουν με πράξεις και να γίνει καθολική απαίτηση η έλευση ενός ή πολλών ανθρώπων που θα αλλάξουν όλες τις δομές του συλλόγου που κατέρρευσαν μαζί με την ΠΑΕ Άρης, που θα παράξουν και θα συνθέσουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ομάδας βασισμένο σε επενδύσεις. Aυτή η διαδικασία συνεπάγεται χρήματα και όχι φιλιά στο στόμα. Ήρθε η στιγμή να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν μετά την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 44. Ήρθε η στιγμή οι «συνδικαλιστές» οργανωμένοι οπαδοί να πάψουν να είναι businessmen στην πλάτη της ομάδας και να περιοριστούν οριστικά και αμετάκλητα στο ρόλο τους, στο ρόλο μας. Τότε μόνο, ίσως, πλησιάσουν την ομάδα και όσοι δεν έχουν αντέξει τη δυσωδία και τη βρωμιά και έχουν απομακρυνθεί αηδιασμένοι από τις κερκίδες και τα κοινά της.

ΥΓ. Ελπίζω να έχει υπάρξει πρόβλεψη για το μοναδικό, ουσιαστικά, περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ώστε να ανακτηθεί.

YΓ2. Η αγωνιστική άνοδος από τη Γ' στη Β' δεν πρέπει να θεωρείται πλέον αυτονόητη. Και γι αυτό οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Οι προσπάθειες ενίσχυσης αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά πρέπει να είναι άμεσες.

ΥΓ3. Εσείς κ.κ. Ορφανίδη, Πόππη ως τι μιλάτε στα φιλαράκια σας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ακριβώς; Ως παράγοντες που επί των ημερών σας πρόκοψε ο Άρης; Ο Σανκαρέ ρωτάει και... ανησυχεί.

ΥΓ4. Μας κούρασες, δίχασες, ήσουν κάκιστος παράγοντας, εγωιστής, ξερόλας, συμμετείχες σε δύο υποβιβασμούς (για το δεύτερο δεν έχεις τόσο μεγάλη ευθύνη για να είμαστε δίκαιοι) αλλά το χειρότερο: «αθώωσες» με τη συμπεριφορά σου όλους τους υπόλοιπους που... ζουν και βασιλεύουν. Αντίο Λάμπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου