Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Ερχόμαστε»;


Mία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία του βίωσε χθες ο ποδοσφαιρικός Άρης καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τον Καμπανιακό στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Kαι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: «ερχόμαστε»;

Όχι, δεν είναι νωρίς για συμπεράσματα καθώς ο δρόμος του Άρη είναι μονόδρομος και δεν είναι άλλος από την άνοδο. Αγωνιστικά η ομάδα ήταν κάκιστη, χειρότερη του αναμενομένου και λογικά έχασε. Οι ποδοσφαιριστές εκτός από τις εμφανείς αδυναμίες τους (που κακά τα ψέματα είχαν και οι αντίπαλοί τους) νομίζουν ότι φορώντας απλά τη φανέλα του Άρη θα κερδίσουν. Μηδενός εξαιρουμένου οι ποδοσφαιριστές του Άρη επιδεικνύοντας αλαζονική νοοτροπία έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους που έδειχναν να παίζουν το παιχνίδι της ζωής τους.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη ενώ δεν έβγαλαν «νεύρο» σε κανένα σημείο του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό το τρίτο γκολ του αγώνα όταν όλα είχαν κριθεί. Τέτοιες προσπάθειες έγιναν πολλές από τους ποδοσφαιριστές του Καμπανιακού ενώ οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας... ύποπτα τους παρακολουθούσαν και αμύνονταν με τα... μάτια. Δεν υπήρξε ούτε ένας παίχτης του Άρη που να ξεχώρισε θετικά.

Ευθύνες Καλαίτζίδη και ποδοσφαιστών

Γι αυτό το χάλι που παρουσιάστηκε μεγάλη ευθύνη έχει ο προπονητής - μάνατζερ Δημήτρης Καλαϊτζίδης που πριν εξασφαλίσει ένα δυνατό ρόστερ το αποδυνάμωσε σημαντικά. Έχοντας τα ελαφρυντικά των αλλαγών κατηγοριών και διοικήσεων είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος αυτού του αγωνιστικού αίσχους που παρουσίασε. 

Ο κ. Καλαϊτζίδης, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, είναι καλό να πάψει να κάνει δημόσιες σχέσεις με εξωδιοικητικούς παράγοντες και δημοσιογράφους και να βρει σε συνεργασία με τη διοίκηση άμεσα λύσεις.

Πρό των ευθυνών τους πρέπει να βρεθούν και οι ποδοσφαιρστές του Άρη που είναι αναγκαίο να αφήσουν τις δηλώσεις να βάλουν τον κώλο τους... κάτω, να δουλέψουν με στόχο την αυτοβελτίωση αλλά και τη συνολική βελτίωση της απόδοσης της ομάδας. Πλέον δεν έχουν τα ελαφρυντικά των συνθηκών εργασίας τους καθώς υπερτερούν σε σχέση με τους συναδέλφους τους της ίδιας κατηγορίας σε όλους τους τομείς ενώ ο κ. Γαλανός εμφανίζεται απόλυτα συνεπής στις πληρωμές.

Διαφήμιση ναι, μεταγραφές και «προστασία»  όχι

Τεράστιες ευθύνες για την ομάδα που παρουσιάστηκε έχει όμως και ο Γιώργος Γαλανός που μπορεί να έχει κι αυτός πολλά ελαφρυντικά λόγω κυρίως των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη σχέση του με τον ΑΣ και της καθυστερημένης ανάληψης του ποδοσφαιρικού τμήματος στο οποίο όμως είναι πλέον επικεφαλής.

Ο κ. Γαλανός δεν κατάφερε, σε συνεργασία με τον προπονητή, να πραγματοποιήσει έστω μία μεγάλη μεταγραφή ιδιαίτερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι στο οποίο η ομάδα «πονάει». Μία μεταγραφή που θα ζεστάνει τον κόσμο και θα δώσει το μήνυμα «είμαι εδώ». 

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ενώ «πρόλαβε» να διαφημίσει την εταιρεία του μέσω της φανέλας του τμήματος του ΑΣ Άρης στο οποίο είναι επικεφαλής δεν προχώρησε σε καμία μεγάλη μεταγραφή (τους καλούς ποδοσφαιριστές που δε θέλουν να αγωνιστούν στη Γ' τους δελεάζεις με χρήματα). Πληροφορίες λένε ότι στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Επιπλέον, σε δύο αγώνες η ομάδα είναι απροστάτευτη διαιτητικά και «εξωαγωνιστικά». Ο Άρης όμως ΠΡΕΠΕΙ να κερδίζει και στην κακή του ημέρα και ο κ. Γαλανός είναι ανάγκη να τον προστατέψει και να προστατευθεί από εξωτερικά και εσωτερικά μέτωπα.

Ψυχραιμία ναι αλλά υπομονή δεν υπάρχει

Η διοίκηση της ομάδας παρά ταύτα καλό θα είναι να επιδείξει ψυχραιμία και να μην προβεί σε σπασμωδικές κινήσεις όπως και ο κόσμος είναι απαραίτητο να συνεχίσει στηρίζοντας την προσπάθεια. Ακόμα και η ΑΕΚ του Μελισσανίδη δέχτηκε κάποια «χαστούκια» στη Γ' Εθνική αν και ανέβηκε «τρένο». Βέβαια, εκεί η κριτική από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ομάδα ήταν σφοδρή (εδώ κάποιοι κοιμούνται).

Η υπομονή όμως (όπως σωστά λέει η ανακοίνωση του "Super3") τελείωσε. Οι φίλοι του Άρη δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες εμφανίσεις, σαν κι αυτήν της Κυριακής, ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο... «Κάτω Παρτάλι». Πλέον ήρθε η ώρα για θετικές ειδήσεις και καλά αποτελέσματα ενώ τα λάθη δε συγχωρούνται.

ΥΓ. Ο κ. Φουρλίγκας μετά την παρουσία στο Παλέ στο πλάι του Προέδρου της ΚΑΕ και του μέλους του δ.σ. κ. Ε. Ρούσσου βρέθηκε και στο Καυτατζόγλειο για να θαυμάσει την ομάδα που «δημιούργησε» για να αγωνιστεί στη Β' Εθνική και να καταφέρει την άνοδο αφού πρώτα θα έφερνε 3,5 εκατομμύρια ευρώ

ΥΓ2. Ως πότε η ΕΛ.ΑΣ. θα επιτίθεται ΑΝΑΙΤΙΑ στον κόσμο του Άρη που πήγε να παρακολουθήσει την ομάδα του;

ΥΓ3. Η εικόνα που μου «καρφώθηκε» στο μυαλό μετά το τέλος του αγώνα ήταν του Παντελή Αντωνιάδη να είναι συγκινημένος αλλά και του πατέρα του που ήταν φορτισμένος καθώς ο γιος του αντιμετώπισε και νίκησε την ομάδα που υποστηρίζουν και τον εκδίωξε ενώ προερχόταν από τα σπλάχνα της.

1 σχόλιο:

  1. το οτι θα παρουμε παικτες πρωτης γραμμης ειναι πληροφορια; καλος ο αντωνιαδης αλλα δεν εδειξε πολλα στα λιγα παιχνιδια που επαιξε ..ακομα και στην κ20 ειχε πτωτικη πορεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή