Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν είστε Θεοί, δεν έχετε απόλυτο δίκαιο!



Μία εβδομάδα ήσυχη είπε να περάσει ο κόσμος του Άρη αλλά ο... George R.R. Martin συνεχίζει να έχει κέφια και έμπνευση.

Σήμερα ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη κ. Γιώργος Γαλανός εξέφρασε την πρόθεση να παραιτηθεί καθώς όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του με τον ΑΣ. Ο Γιώργος Γαλανός καταγγέλει ότι με δόλιες ενέργειες μέλη του δ.σ. του ΑΣ αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρός του κ. Παπαγεωργίου πραττουν προκειμένου να υποσκελιστεί ο ίδιος και το έργο του. Ο Γαλανός υποστηρίζει ότι όχι απλά ο ΑΣ δεν είναι αρωγός στην προσπάθεια αναγέννησης του συλλόγου αλλά εμμέσως την υπονομεύει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Άρη κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει ότι ο κ. Γαλανός επιθυμεί να ελέγξει και να καταλάβει ολόκληρο το σύλλογο με πενιχρούς πόρους απαξιώνοντάς τον περαιτέρω. Ο Παπαγεωργίου σήμερα μάλιστα δήλωσε ότι ο Γαλανός πλησιάζει μέλη του δ.σ. του ΑΣ προσπαθώντας να τους επηρεάσει ώστε ο Παπαγεωργίου να "εκθρονιστεί" ενώ υποστήριξε ότι ο Γαλανός δεν επιθυμεί να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών που θα αναλύει τους όρους της συμφωνίας ενώ ο ίδιος και οι συνεργάτες του τού έκαναν γνωστό ένα προσχέδιο.

Η αλήθεια είναι πως κάποιος που θέλει να οδηγήσει τον Άρη σε ήρεμα νερά πρέπει να αποβάλλει τη νεοπλουτίστικη νοοτροπία του επειδή απλά έχει αυτό που λείπει από όλους, ανεξαιρέτως, τους παράγοντες της ομάδας τα τελευταία 10 χρόνια: χρήματα. Ο κ. Γαλανός πρέπει να σκεφτεί σαν μελλοντικός παράγοντας της ομάδας, να παλέψει και να μην τα παρατήσει κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές και καθαρίζοντας τον κόπρο του Αυγεία από το διεφθαρμένο, ως τα μπούνια, σύλλογο. Αυτό βέβαια δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη ούτε με ακραίες αντιδράσεις. Χρειάζεται χρόνος. Και έχει τα χρήματα και θα έχει το λαϊκό έρεισμα ώστε να το πετύχει. Αρκεί οι προσωπικοί του στόχοι ανέλιξης να συμβαδίζουν και με στόχους ανάπτυξης του Άρη. Εν ολίγοις: ο Άρης θα έρθει στα χέρια σου Γιώργο Γαλανέ αν πετύχεις. Αργά ή γρήγορα.

Από την άλλη βεβαίως είναι γνωστό ότι δυνάμεις εντός του Άρη (όπως είχα τονίσει και στην τελευταία ανάρτησή μου) δεν επιθυμούν το Γιώργο Γαλανό στο σύλλογο καθώς αρέσκονται στην παραμονή του Άρη σε χέρια ημετέρων διαχειριστών. Αυτές οι δυνάμεις επηρεάζουν σαφέστατα και τον Πρόεδρο του ΑΣ που έχει προβεί σε λανθασμένες ενέργειες που προσβάλουν την προσωπικότητα του Γιώργου Γαλανού όπως οι συναντήσεις και οι φωτογραφίσεις με -όχι και τόσο- αμφίβολης προέλευσης επενδυτές. Βέβαια ο κ. Παπαγεωργίου δεν μπορεί να παραδώσει τον ποδοσφαιρικό Άρη άνευ όρων και δίχως γραπτή συμφωνία όπως σωστά λέει. Αυτό δεν έγινε ούτε σε ομάδες με επενδυτές τεράστιας εμβέλειας και δυναμικής. Δε γίνεται όμως να δημοσιοποιείται το μνημόνιο πριν το μάθει ο κύριος ενδιαφερόμενος.

Καταλήγοντας το συμπέρασμα είναι ένα. Την Απόλυτη Αλήθεια και το Απόλυτο Δίκαιο το κατέχει μόνο ο Θεός. Και επειδή δεν είστε Θεοί καθίστε σε ένα τραπέζι, βρείτε κοινούς τόπους συζήτησης και καταλήξτε σε συμφωνία με πρώτιστο στόχο το καλό του Άρη. Mε σεβασμό στην Ιστορία του τεράστιου αυτού συλλόγου και του κόσμου του και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, ύβρεις και προσωπικές ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου