Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλανός ουρανός... αστραπές δε φοβάται!


Πλέον εδώ και δύο ημέρες είναι τελεσίδικο. Ο Γιώργος Γαλανός θα είναι ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του.

Ο τίτλος του άρθρου μπορεί να μοιάζει κλισέ καθώς πολλοί δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και απλοί οπαδοί χρησιμοποίησαν το επώνυμο του νέου διοικητικού ηγέτη του ποδοσφαιρικού Άρη ως λογοπαίγνιο. Δεν είναι όμως.

Ο Γιώργος Γαλανός αναλαμβάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας με έναν και μοναδικό στόχο. Την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, την Ανάσταση του Άρη. Η ευθύνη είναι τεράστια. Δε γνωρίζω αν ο ίδιος έχει αντιληφθεί το βάρος της, παρά το γεγονός ότι είναι οπαδός της ομάδας.

Ο διττός στόχος

Ο Γιώργος Γαλανός θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και πολλά εμπόδια εντός και εκτός Άρη. Δεν είναι μυστικό ότι πολλές δυνάμεις του συλλόγου δεν είδαν με καλό μάτι την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον επιχειρηματία. Οι λόγοι μπορεί να είναι προσωπικοί και ιδιοτελείς αλλά και αντικειμενικοί μετά το αμφιλεγόμενο πέρασμα του Γαλανού από τον Ηρακλή.

Ο ίδιος είναι ο μόνος που μπορεί να διώξει τα σύννεφα από πάνω του. "Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται" λέει μία παροιμία και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση Γαλανού. Ο στόχος για το Γιώργο Γαλανό και τον επιβλέποντα ΑΣ είναι καταρχάς διττός: η αγωνιστική άνοδος και η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα.

Γι αυτό το λόγο η ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές αξίας είναι επιβεβλημένη. Προσωπικά, περίμενα ο Γιώργος Γαλανός και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης να έχουν ήδη "κλείσει" ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι προετοιμάζοντας το έδαφος και πλέον να ανακοινώνονται. Η αγωνιστική άνοδος ως τώρα δε θεωρείται δεδομένη και πιθανή αποτυχία θα είναι καταστροφική οδηγώντας τον Άρη σε επικίνδυνες ατραπούς.

Στο στόχο που έχει τεθεί πρέπει να συμπεριληφθεί και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Περιμένω να δω έναν Άρη να λειτουργεί και να μην περιμένει το... τηλεοπτικό συμβόλαιο ή χορηγίες για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές του. Αυτονόητη είναι η διεκπεραίωση της διαδικασίας της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ καθώς και το σχέδιο ανάκτησης του κυριότερου περιουσιακού στοιχείου της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ. Επιπλέον, είναι η ώρα να χτιστούν τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα του Άρη όσον αφορά την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος που θα είναι πρόδρομος της νέας ΠΑΕ. Απαραίτητο είναι στο τέλος της χρονιάς να γίνει και παρουσίαση σε όλο τον κόσμο του Άρη των οικονομικών δεδομένων του τμήματος στη Γ' Εθνική που με τις κατάλληλες συνθήκες θα έχουν πλεονασματικό ισοζύγιο. Άλλωστε οικονομική και διοικητική "διαφάνεια" πρέπει να είναι το μότο της νέας αρχής του συλλόγου.

Γαλανός όχι εξαγνισμός 

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μία πρωτοφανή σύμπνοια των οπαδικών δυνάμεων του Άρη που δεν μπορεί παρά να είναι θετική και απαραίτητη. Η Γ' Εθνική και ο Γιώργος Γαλανός δε σημαίνει όμως εξαγνισμός.

Το τίμημα της Γ' είναι πολύ βαρύ. Για τη ζημία που υπέστη ο σύλλογος είναι πολλοί οι υπεύθυνοι και λίγοι θα πληρώσουν. Παράγοντες, οπαδοπατέρες και δημοσιογράφοι έχουν επίσης ευθύνη και δεν πρέπει -τουλάχιστον- να ξεχάσουμε. Αυτοί ΔΕΝ είναι Αρειανοί.

Το πάθημα ας γίνει επιτέλους μάθημα.

YΓ. Η πρώτη "ήττα" της διοίκησης Γαλανού είναι πάντως γεγονός. Η μη εξασφάλιση της αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος χρεώνεται στον ίδιο και στο νομικό του επιτελείο.

2 σχόλια:

  1. Kατα βαση συμφωνω με το άρθρο αλλα καλυτερα να μη του γινεται τόσο νωρίς κριτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΑ ΑΡΗΣ...ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ,ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ...ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ.,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ,ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή