Σάββατο 10 Μαΐου 2014

SOS για τον μπασκετικό Άρη


Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ Άρης επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21/4, όμως πήρε αναβολή για τις 10 Μαΐου (σήμερα). Ούτε σήμερα, όμως, θα γίνει, αφού μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η συνέλευση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού πέραν της ανάδειξης του νέου δ.σ. της ΚΑΕ (το οποίο δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το νυν), στη συγκέντρωση θα συζητηθεί το «αύριο» της ομάδας. Το οικονομικό «καίει» τον Άρη, και στη Γ.Σ. θα φανούν οι πραγματικές διαθέσεις των μετόχων που ως τώρα δεν φαίνονται πρόθυμοι ή δεν μπορούν να συνεισφέρουν. 

Στο αγωνιστικό το θέμα που είναι πρώτο στην ατζέντα είναι η άρση της τιμωρίας από τη FIBA και η παραμονή των πιο ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών. Για την άρση της τιμωρίας, θα χρειαστούν χρήματα για τις περιπτώσεις των Σκορδίλη και Μάιλς (με τον Ντάνστον υπάρχει προφορική συμφωνία) τα οποία δε διαθέτει ΚΑΕ, που έχει να συγκεντρώσει και περί τις 200.000 ευρώ για τις ανάγκες του άρθρου 99, για την τρέχουσα σεζόν, αφού σύντομα ξεκινούν και οι δόσεις προς τους ιδιώτες, πέραν αυτών προς το Δημόσιο οι οποίες ήδη πληρώνονται. 

Βασικό θέμα συζήτησης είναι, φυσικά και τα χρήματα που θα απαιτηθούν για τις ανάγκες του 99 την επόμενη χρονιά, ποσό που αγγίζει τις 600.000 ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ΚΑΕ χρειάζεται ρευστό για να κινηθεί αλλιώς είναι πολύ πιθανό να φτάσει σε καταστάσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος καθώς το Άρθρο 99 δεν είναι από μόνο του πανάκεια.

«Τεράστια προβλήματα ο Αρης»

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης με δηλώσεις του τόνισε πως αποτελεί ερωτηματικό το αν ο Άρης  θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο Άρθρο 99 και το απαγορευτικό από τη FIBA. Αναφερόμενος στους «κιτρινόμαυρους» είπε:

«Για τον Αρη, έχει τεράστια προβλήματα και αποτελεί ερωτηματικό εάν θα τα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του άρθρου 99 ή εάν θα καταφέρει να αρθεί το απαγορευτικό από την Ευρώπη για να κάνει μεταγραφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου