Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τσαρούχας: «Λίγα τα χρήματα για τη Β' αλλά δεν υπάρχουν!» (audio)


Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αρένα FM" μίλησε ο πρώην Πρόεδρος του Άρη κ. Νίκος Τσαρούχας αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση αρειανών επιχειρηματιών με τη διοίκηση της ΠΑΕ. Εντύπωση προκάλεσε το σχόλιό του ότι το απαιτούμενο ποσό για συμμετοχή στη Β' Εθνική είναι μικρό αλλά δεν υπάρχει! Aναλυτικά:

Για το πρόβλημα που έχει ο ποδοσφαιρικός Άρης: “Είναι τεράστιο. Τόσο μεγάλο ρήγμα στα οικονομικά και στα διοικητικά τα τελευταία 10 χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω πως δημιουργήθηκε… Η τρύπα δεν κλείνει εύκολα για τα δεδομένα της σημερινής εποχής”.

Για την συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ: “Τα παιδιά ανέλαβαν την διοίκηση, με τον τρόπο που την ανέλαβαν… Εμένα αυτού του είδους οι αναλήψεις διοικήσεων δεν μ’ εκφράζουν, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τις σεβαστούμε. Η διοίκηση δεν προήλθε από τους  μετόχους του Άρη, αλλά από την Λέσχη, που δεν έχει μετόχους αλλά τις μετοχές. Τις μετοχές μας είχε παραχωρήσει ο κ. Κοντομηνάς σε μένα και τον κ. Καραμπέρη, με την υποχρέωση να βρεθούν κάποιοι καλοί επιχειρηματίες και παράγοντες για την ΠΑΕ. Τις κρατήσαμε για να ψάξουμε και να βρούμε. Πέσαμε, όμως, σε μια μερίδα άγριων φιλάθλων. Σ’ έναν αγώνα με την Καλαμαριά, όπου είχαμε καλέσει έναν υποψήφιο επενδυτή, έσπασαν ακόμα και τις κάμερες της τηλεόρασης. Αναφέρομαι στον κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος διαφημίζεται ανελλιπώς στο γήπεδο και έχει την Porcelana. Αυτά τα κάναμε με μυστικότητα και με την παρότρυνση του και συμμετοχή του Κώστα Παπαϊωάννου, προέδρου τότε του συλλόγου των βετεράνων. Είχε προχωρήσει η υπόθεση, είχε πει καλά λόγια ο άνθρωπος και τον καλέσαμε να έρθει να δει και τον αγώνα. Αγώνα, όμως, δεν είδε, όπως δεν είδε και ο καθένας από εμάς. Τότε από τα 18 παιχνίδια που έπρεπε να παίξουμε εντός έδρας, τους εννιά τους παίξαμε στο Χαριλάου και τους άλλους εννιά… περιφερόμασταν τιμωρημένοι από γήπεδο σε γήπεδο. Αυτή ήταν μια θλιβερή ιστορία. Έγιναν άγρια πράγματα και απαράδεκτα. Εμείς δουλεύαμε με πολλή μυστικότητα για να βρούμε κάποιον επενδυτή. Επιπλέον, μιλούσα με τους εκπροσώπους εταιρείας από την Ελβετία, όμως η υπόθεση δεν προχώρησε επειδή προκάλεσε αντιδράσεις. Εκείνη η αμαρτία σέρνει τον σύλλογο…”.

Για την ανάλυση των Σαμαρά και Τσάμη περί “Κλ. Βικελίδης”: “Η παρούσα διοίκηση στρέφει το ενδιαφέρον της προς κάθε κατεύθυνση για να βρει μια λύση που θα στηρίξει τον γενικότερα σύλλογο και την ΠΑΕ ειδικότερα. Η ανάλυση ήταν πάρα πολύ σωστή, αλλά μακροπρόθεσμη. Προέχει ο σύλλογος βρει την ισορροπία του. Στην σύσκεψη, ήμασταν 15 παρόντες. Ήταν τρία – τέσσερα άτομα, των οποίων δεν γνωρίζω την ιδιότητα τους”.

Για το αν χρειάζονται πολλά χρήματα: “Πολλά λεφτά δεν χρειάζονται. Χρειάζεται πολλή δουλειά και πίστη, γιατί η ομάδα έχασε την αξιοπιστία της. Η φυσιολογική πορεία της ομάδας είναι η Β’ εθνική, όμως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει εκεί; Αν δεν υπήρχαν οι τεράστιες απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών, με κάτι τεράστια συμβόλαια και ιδιαίτερα των ξένων, οι δικοί μας πλησιάζονται και μπορούν να συμφωνήσουν, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Εγώ ειλικρινά βγάζω το καπέλο στην τωρινή διοίκηση. Είναι νέοι άνθρωποι, έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες και καλά κάνουν. Έχουν πλέον μεγάλη ευθύνη και τώρα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά”.

Για το πόσα χρήματα ακριβώς χρειάζονται: “Είναι σχετικά λίγα τα χρήματα, αλλά δεν υπάρχουν! Το ποσό δεν μπορώ να το καθορίσω επακριβώς. Εγώ το δήλωσα χθες το πρωί, το δηλώνω και τώρα. Δεν είμαι ο… παλιός Τσαρούχας. Δεν είμαι επιχειρηματίας και δεν έχω την διάθεση που είχα τότε. Παραμένω Αρειανός και συνοδοιπόρος με τις μικρές δυνάμεις που κατέχω, όχι οικονομικά”.

Για το αν προκύψει κουβέντα περί Γ’ εθνικής, σε περίπτωση που δεν βρεθούν τα χρήματα για την Β’: “Εγώ δεν συζητώ, μόνο ακούω. Πρέπει κάπου να παίξουμε. Αυτήν την εβδομάδα θα το ανακοινώσει η διοίκηση. Τώρα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, θα συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση και όταν ρώτησα ‘ποιοι θα μετέχουν;’, μου είπαν ‘η Λέσχη’. Ας αποφασίσει η Λέσχη, λοιπόν. Δεν ξέρω ποιους θα καλέσουν, όμως η Λέσχη εμφανίζεται ως κύριος κάτοχος των Μετοχών, μαζί και ο Ερασιτέχνης, φυσικά. Το ποσοστό που έχω εγώ είναι, αυτό που ανακοίνωσαν, το 2,5%. Για το πως έφτασε εκεί θα ζητήσω εξηγήσεις. Ποιοι έβαλαν τα επιπλέον χρήματα για να μειωθεί το δικό μου ποσοστό;”.

Aκούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης Τσαρούχα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου