Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

To μεγαλύτερο "τρύπημα" στην ιστορία του συλλόγου;


Χθες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένας εναλλακτικός τρόπος εξυγίανσης της ΠΑΕ. Την... αποκάλυψη έκανε ο νομικός κ. Αργυριάδης έστω και πολύ αργά.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυριάδη, το νομικό που ασχολήθηκε με την πρώτη αίτηση για το άρθρο 99 που τελικώς απερρίφθη, ο Άρης πληρούσε και πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε συγκεκριμένο καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης ενώ η ΠΑΕ βρίσκεται σε λειτουργία. Πρόκειται για το άρθρο 106ια του Ν. 3588/2007 περί ειδικής εκκαθάρισης Ανωνύμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυριάδη, το σύνολο του ενεργητικού μιας εταιρείας μεταβιβάζεται μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρεθεί ένας αξιόχρεος επενδυτής που μαζί με την ΠΑΕ Άρης θα ζητήσει να κινηθεί η σχετική διαδικασία υποβάλλοντας τη αίτηση στο αρμόδιο Δικαστήριο. Σύμφωνα με τον κ. Αργυριάδη ο επενδυτής αυτός αρκεί να διαθέτει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Άρης, δηλαδή, χάνοντας ουσιαστικά μόνο το προπονητικό του κέντρο και τις απαιτήσεις του και με 1,5 εκατομμύριο ευρώ θα μπορούσε (εφόσον η αίτηση γινόταν δεκτή) να βρίσκεται ελεύθερος χρεών! Έτσι, τα χρέη θα βάρυναν τα φυσικά πρόσωπα που τα έκαναν κι όχι την ΠΑΕ, ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Άρη. Αυτό θα ήταν ένα καλό... μάθημα και για όσους ακολουθούσαν.

Το εύλογο ερώτημα, αν ισχύουν τα λεγόμενα Αργυριάδη, είναι γιατί δεν ακολουθήθηκε από την αρχή η συγκεκριμένη νομική οδός και προτιμήθηκε το άρθρο 99. Θυμίζουμε ότι ο Πανιώνιος, που βρίσκεται σε ανάλογη οικονομική κατάσταση, εξετάζει τη διαδικασία υπαγωγής του στο άρθρο 106 και εφόσον αυτή δε γίνει αποδεκτή θα προσφύγει στο άρθρο 99.

Ο Άρης διοικείται εμμέσως ή άμεσα και από νομικούς οι οποίοι πλαισιώνουν ή συμμετέχουν σε κάθε διοίκηση (της ΚΜΑ, της ΠΑΕ, του ΑΣ). Κανένας δεν ήξερε τη συγκεκριμένη λύση; Αν τη γνώριζαν και δεν έπραξαν κάτι γι αυτό εδώ και δύο χρόνια, αφήνοντας την ομάδα έρμαιο των χρεών, τότε με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο σύλλογος γνώρισε ένα νομικό "τρύπημα" άνευ προηγουμένου από τους παράγοντές του.

3 σχόλια:

  1. pwpw ti lamogia einai ayta pou perasan apo ton Arh....syllektika kommatia milame....o skordas logika epraxe kai den to efarmose.....xazos einai na parei ola ta xreh panw toy??apo th stigmh poy o Arhs egine tsifliki 10-15 an8rwpwn einai teleiwmeno to pragma....kai 8a deis kai th synexeia....twra arxizei h plaka.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H λαμογιά σε ολο της το μεγαλειο. Η συγκάληψη της συγκάληψης ω συγκάληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανα έγραψα στο προηγούμενο άρθρο με τις δηλώσεις του δικηγόρου.
    Μακάρι να είναι έτσι αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα.
    Αν είναι έτσι γιατί δεν το έκαναν στην αεκ που έχουν και μελισσανίδη?
    Χαζός είναι να πάει την ομάδα στη Γ ενώ θα μπορούσε να την έχει Α με 1,5-2 εκ.??
    Για αυτό λέω ότι δεν μπορεί να είναι τόσο απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή