Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το «άρθρο 106» εξετάζει η διοίκηση Στεφανίδη


Άγνωστο παραμένει το «αύριο» Άρη, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό του στη Football League.

Η νέα διοίκηση του κ. Στεφανίδη, που ορίστηκε από το Δικαστήριο, ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα και δεν έχει αποκτήσει νομιμότητα. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει τελικά στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με την άντληση κεφαλαίων να αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ Άρης.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay» το πλάνο που φαίνεται να προκρίνεται είναι εκείνο της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία (του άρθρου 106) που έχει προτείνει ο κ. Αργύρης Αργυριάδης, ένας από τους νομικούς που χειρίστηκαν την αποτυχημένη πρώτη αίτηση του άρθρου 99. 

Γι αυτή τη λύση χρειάζεται να βρεθεί ένας αξιόχρεος επενδυτής, αφού - με βάση το άρθρο 106 - βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα στοιχεία του ενεργητικού και όλη η ακίνητη περιουσία της ΠΑΕ μεταβιβάζεται σε όποιον δώσει τα περισσότερα χρήματα (δηλαδή τον αξιόχρεο επενδυτή), περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με τον κ. Αργυριάδη) και τα χρέη «μεταβιβάζονται» στα φυσικά πρόσωπα και δεν επανέρχονται ποτέ. Το αξιόχρεο του επενδυτή θα πρέπει να βεβαιώνεται από Τράπεζα ή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. 

Απορίας άξιο είναι βέβαια πως η συγκεκριμένη λύση δεν προτάθηκε εδώ και δύο χρόνια και όσο ο Άρης ήταν στη Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου