Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο μεγάλος Νίκος Καμπάνης (pics,vid)


Σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια από την απώλεια του θρυλικού προέδρου του Άρη, Νίκου Καμπάνη. Ο Νίκος Καμπάνης παραμένει αξέχαστος, απόδειξη του έργου που είχε διατελέσει ως πρόεδρος του Άρη.

Ενδεικτικό της παραγοντικής του πορείας είναι ότι ακόμα και ο μεγάλος «αντίπαλός» του σε κάποια σημεία της διαδρομής τους Μενέλαος Χατζηγεωργίου έχει μιλήσει με τον καλύτερο τρόπο για το Νίκο Καμπάνη.

Όπως είχε πει: «O Nίκος Kαμπάνης ήταν ένας αγνός και ένας μεγάλος Aρειανός. Eνας εξαίρετος άνθρωπος, που άφησε τη σφραγίδα του στη Θεσσαλονίκη. Tον γνώριζα πολλά χρόνια, ήμασταν πολύ καλοί φίλοι και κάποιες φορές… εχθροί. Kαι εννοώ ότι για το καλό του Aρη, κάποιες φορές είχαμε έρθει σε κόντρα. Kατηγορήθηκε λανθασμένα για κάποια πράγματα, αφού δεν έκανε τίποτα βρώμικο για το σύλλογο. Θα τον θυμάμαι πάντα με τις καλύτερες αναμνήσεις».

O Νίκος Καμπάνης εκτός από κορυφαίος παράγοντας και σημείο αναφοράς στην ιστορία του Aρη υπήρξε και μία από τις μεγάλες μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτης-εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Aθλητικά Nέα».


Ήταν ο Πρόεδρος του Aρη που επί ημερών του ο σύλλλογος γνώρισε μεγάλες στιγμές και κέρδισε τον τελευταίο του τίτλο στο ποδόσφαιρο το 1970.


Nα σημειωθεί ότι το 1970 επί προεδρίας του κατασκευάστηκε το πρώτο σκέπαστρο του γηπέδου Χαριλάου το οποίο και ονομάστηκε «σκέπαστρο Nίκου Kαμπάνη».

Eίχε αναπτύξει μια μεγάλη δυναμική με την εφημερίδα «Aθλητικά Nέα», η οποία ξεκίνησε ως εβδομαδιαία και έσβησε με το θάνατό του στις 13 Φεβρουαρίου του 1977.


"Εφυγε" σε ηλικία μόλις 61 χρόνων αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο, όπως αποδείχτηκε, κενό. Έφυγε όμως χαρούμενος καθώς λίγες ώρες πριν είχε δώσει το «παρόν» στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχε παρακολουθήσει τη νίκη του Αρη επί του Ηρακλή με σκορ 2-0 στο γήπεδο της Κατερίνης, ενώ λίγες ώρες αργότερα είδε την σημαντική νίκη της μπασκετικής ομάδας επί του Παναθηναϊκού με 67-66 στο Αλεξάνδρειο. Επέστρεψε χαρούμενος στο σπίτι του. Τα μεσάνυχτα εκείνης της μέρας τον πρόδωσε η καρδιά του.

Το φύλλο της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα" την ημέρα του θανάτου του
πηγή: Aris History

H αλήθεια είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα ο Aρης δεν ευτύχησε να έχει στην οικογένειά του έναν παράγοντα τέτοιου βεληνεκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου