Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πιθανό ταξίδι στην Αθήνα για Γιαννάκη


Το θέμα προπονητή παραμένει ανοιχτό για την ΚΑΕ Άρης μετά την αποχώρηση Αγγέλου, και μέχρι να κλείσει, ουδείς στην ομάδα μπορεί να... ησυχάσει.


Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν μία εφικτή επιλογή σε οικονομικό επίπεδο αλλά ο προπονητής δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από τον Κολοσσό. Η πρώτη επαφή με τον Παναγιώτη Γιαννάκη (που είναι και ο διακαής πόθος της διοίκησης) έγινε. Ο «Δράκος» είναι πλέον ενήμερος και επίσημα για το ενδιαφέρον του Άρη και έπεται το επόμενο βήμα. Είναι πιθανό οι ιθύνοντες της ΚΑΕ να ταξιδέψουν στην Αθήνα, προκειμένου να επιχειρήσουν να πείσουν διά ζώσης τον πρώην ομοσπονδιακό κόουτς να αναλάβει την ομάδα.


Ο Άρης προσπάθησε και στο παρελθόν να πλησιάσει τον 54χρονο κόουτς, όμως η πόρτα ήταν κλειστή. Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το έδαφος είναι πιο πρόσφορο, οπότε υπάρχει ένας λόγος αισιοδοξίας. Ο Άρης δεν έχει τα χρήματα για να καλύψει το κασέ που είχε σε άλλες ομάδες, έχει όμως άλλα όπλα για να τον δελεάσει. Η αναβίωση του ένδοξου παρελθόντος, το ρόστερ που προαναφέρθηκε, η πρόκριση στον τελικό, όσα έγιναν στο φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ο ξεσηκωμός του κόσμου και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του ως υποψήφιου για να αναλάβει, είναι μερικά από τα... όπλα της ΚΑΕ. Ακόμα μία σημαντική λεπτομέρεια είναι το οικονομικό συμμάζεμα που επιχειρείται στον Άρη. 

Στον αντίποδα, τροχοπέδη αποτελεί το γεγονός ότι ο «Δράκος» δύσκολα αναλαμβάνει ομάδες μεσούσης της σεζόν. Ένα ερώτημα είναι και η υπόθεση Εθνική Κίνας. Με δεδομένο ότι θα συνεχίσει εκεί, υπάρχει η απορία αν οι Ασιάτες θα τον αφήσουν να δουλέψει σε σύλλογο (όταν είχε αναλάβει ήταν ήδη στη Λιμόζ και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα). Οι πληροφορίες είναι θετικές ως προς αυτό το κομμάτι, ενώ αν μπορέσει να γίνει αυτή η συνύπαρξη το οικονομικό κομμάτι στις διαπραγματεύσεις με τον Άρη θα απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού οι απολαβές του είναι υψηλές στην Κίνα.

Από την έκβαση της υπόθεσης θα εξαρτηθούν τα πάντα στο θέμα προπονητή. Ο Άρης έχει χρονικό διάστημα κάποιων ημερών ακόμη, αφού στον αγώνα με τον Ίκαρο την ομάδα θα κατεβάσουν ο Σάββας Καμπερίδης και ο Παρασκευάς Μουρατίδης, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η υπόθεση θα γίνει «σίριαλ». Μέχρι την επόμενη εβδομάδα στον Άρη θέλουν να τελειώσουν το μείζον αυτό θέμα.

Πληροφορίες από το basketplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου