Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Είναι απαραίτητη για την ΑΜΚ η δημοσίευση στο ΦΕΚ;


Για τη διαδικασία της ΑΜΚ μίλησε ο Νίκος Αδαμαντιάδης, μιλώντας στον ''Libero''.


Ο πρώην προϊστάμενος διεύθυνσης Εμπορίου Ν. Θεσσαλονίκης, με την εμπειρία χιλιάδων υποθέσεων που έχει χειριστεί, αναφέρθηκε στην εν λόγω διαδικασία, με αφορμή και την ΑΜΚ του Αρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως η δημοσίευση της στο ΦΕΚ, δεν είναι απαραίτητη για να ανοίξει. Αναλυτικά: 

Για τη διαδικασία της ΑΜΚ: “Έχω χειριστεί χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις. Σε μια εταιρία που έχει αρκετή διάρκεια ζωής, για να αποφασιστεί η ΑΜΚ χρειάζεται σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.. Το πρακτικό της ΓΣ περνά από την αρμόδια εφορία και αφού σφραγιστεί και με τα παράβολα, υποβάλλεται στο Υπουργείο και περιμένουμε την έγκριση”.

Για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται, ώστε να εγκριθεί:  “Δεν υπάρχει προθεσμία. Μπορεί να έχει λάθη και να το επιστρέψουν πίσω. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και έτσι δεν ξέρω την υπόθεση. Οι προθεσμίες είναι εκ του νόμου τετράμηνες. Μόλις το εγκρίνει το Υπουργείο, τρέχει η ΑΜΚ και μένει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, με το τελευταίο να μην είναι απαραίτητο, για να ξεκινήσει η Αύξηση. Η δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ έχει καθαρά δηλωτικό ρόλο”.

Για το πότε μπορεί ένας υποψήφιος επενδυτής να συμμετέχει στην ΑΜΚ: “Αν υπάρχει επενδυτής, πρέπει να περιμένει να τελειώσει το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, το οποίο ξεκινάει με το που βγει η απόφαση από το Υπουργείο”.

Τέλος, ο οικονομολόγος και διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης, μιλώντας στα ΑΝ των Συντακτών εξέφρασε την άποψη ότι χωρίς δημοσίευση στο ΦΕΚ, η ΑΜΚ δε θεωρείται ότι έχει ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου