Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτά ζητάει από τους παίκτες ο Μιλίνκοβιτς


Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς επιχειρεί από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις του στην τεχνική ηγεσία του Άρη να παρέμβει στο προφίλ της νέας του ομάδας, ευελπιστώντας ότι ορισμένα πράγματα θα διαφοροποιηθούν από τον πρώτο κιόλας αγώνα με το Λεβαδειακό το απόγευμα της Κυριακής.


Ο Σέρβος θέλει συνοχή των γραμμών και ελαχιστοποίηση της πίεσης που αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές: «Το άγχος μπορεί να είναι και κίνητρο αλλά η υπερβολή δεν βοηθάει», λέει, επισημαίνοντας ότι θέλει οι επιθετικές προσπάθειες να προκύπτουν μέσα από ορθολογικές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας: «Αν έχουμε το διάδρομο να περάσουμε τη μπάλα, να το κάνουμε. Αν όχι, να μη βιαστούμε, να γυρίσουμε τη μπάλα μέχρι να δημιουργήσουμε αυτό το χώρο», τονίζει θέλοντας να αποφευχθούν λάθη από καταδικασμένες σε αποτυχία προσπάθειες και έχοντας εντοπίσει ότι ο Άρης είναι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, πρώτος στη λίστα με τις λάθος πάσες στη λίγκα.

Από σήμερα, κάποια πράγματα σε ότι αφορά την τακτική θα γίνουν πιο συγκεκριμένα, ωστόσο έχει ήδη διαφανεί μια προσπάθεια να μικρύνουν οι αποστάσεις στο γήπεδο και να ζητηθεί από τους παίκτες να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα της μπάλας περισσότερο από την ατομική κατοχή για να επιχειρήσουν να παίξουν πιο γρήγορα.

Το μεγάλο ρόστερ

Αντιλαμβανόμενος πάντως και την ιδιαίτερη κατάσταση λόγω της βαθμολογικής πίεσης, ο Σέρβος έχει διαμηνύσει σε όλους πως «οι πρώτες προπονήσεις δεν θα είναι κριτήριο για τη θέση σας στην ομάδα, μην το σκέφτεστε και αυτό», αν και ήδη έχει διαμηνυθεί στη διοίκηση (χθες βράδυ Λόντσαρ και Μιλίνκοβιτς συνέφαγαν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ηλιάδη) είναι ότι το υπεράριθμο ρόστερ, δεν είναι ευνοϊκή συνθήκη για την απόλυτη εκμετάλλευση του χρόνου προπόνησης ώστε να έρθουν το συντομότερο δυνατό, τα μεγαλύτερα αποτελέσματα στην αλλαγή του προφίλ της ομάδας.

Κρίνεται του Πουλίδο

Στα αγωνιστικά, μετά την επιστροφή των Ουντότζι και Κύργια σε κανονικό ρυθμό προπόνησης, σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν μπορεί να υπολογίζεται ο Ρουμπέν Πουλίδο. Το πρόβλημα στη λεκάνη παραμένει για τον Ισπανό και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

πηγή: www.pamesports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου