Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Άρης Θεσσαλονίκης - Λεβαδειακός 1-1


O Άρης του Ζόραν Μιλίνκοβιτς υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό του Τάκη Λεμονή σήμερα στις 16:00 στο θρυλικό "Κλεάνθης Βικελίδης".


Ο Άρης ήταν σαφώς βελτιωμένος σε ότι μας έχει δείξει μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν έφτανε για το πρώτο του τρίποντο. Από ένα λάθος στην άμυνα ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ με τον Καπό, ενώ ο Ουντότζι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Μια διαφορετική 11αδα παρέταξε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς σε σχέση με ότι είχε δείξει ο προκάτοχός του Γιάννης Χατζηνικολάου. Οι περισσότερες αλλαγές ήταν στο κέντρο και στην επίθεση, αλλά και στην διάταξη. Οι κίτρινοι κατέβηκαν με σχηματισμό 4-3-3 και τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ψυχογιός και αριστερά ο Τζουμάνης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Κύργιας. Στο κέντρο οι Ελσνερ Παπαδόπουλος και μπροστά τους ο Τριανταφυλλάκος. Οι τριάδα στην επίθεση ο Τάτος αριστερά, δεξιά Σταυρόπουλος και στην κορυφή ο Ουντότζι.

Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Στρατηλάτη στην εστία. Στην άμυνα οι Μουλόπουλος,Μανόλο, Σανγκινέτι και Λυκογιάννης. Αμυντικά χαφ οι Κονέ και Μαχαίρας, στον άξονα ο Ορτέγκα. Στις πτέρυγες οι Μάρτινς, Ιωαννίδης και στην επίθεση ο Μάντζιος

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ενεργητικότητα στο παιχνίδι τους από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης αναζητώντας το γκολ χωρίς όμως να δημιουργήσουν φάση στα πρώτο 20λεπτο. Η απειλεί ερχόταν με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος παρότι είχε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κάποιες ενοχλήσεις ήταν αυτός που έκανε παιχνίδι για τον Άρη με τον Τριανταφυλλάκο να σιγοντάρει. Ο Μιλίνκοβιτς άλλαζε συνεχώς τους πλάγιους επιθετικούς σε μια προσπάθεια η ομάδα του να γίνει πιο πιεστική από τα άκρα.

Άμυνα

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός αρκέστηκε σ’ έναν παθητικό ρόλο που έδειχνε να καταφέρνει με σχετική ευκολία. Ενώ επιθετικά μόνο αν γινόταν κάποιο λάθος στην αμυντική γραμμή έφτανε στην εστία του Διούδη.

Κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 30’ με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούν να συνδυαστούν και να μεταφέρουν το παιχνίδι τους στην περιοχή του Στρατηλάτη καθώς υπήρχε μεγάλη πολυκοσμία στο κέντρο. Συν το γεγονός ότι δεν υπήρχε παίκτης στην μικρή περιοχή του Λεβαδειακού που θα δημιουργούσε καταστάσεις.

Απείλησε με Ουντότζι

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο κλείσιμο του ημιχρόνου, 43’ με τον Ουντότζι να πιάνει το δυνατό σουτ με τον Στρατηλάτη με δυσκολία να διώχνει σε κόρνερ. Ενώ ο στο 45ο λεπτό ο Άρης απείλησε από στημένη φάση με τον Ουντότζι να πιάνει την κεφαλιά από το πέναλτι και τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να διώχνει σε κόρνερ.      

Στην επανάληψη ο Λεμονής πέρασε στο παιχνίδι τον Καπό με τους φιλοξενούμενους να απειλούν την εστία του Διούδη στο 47’ με τον Κονέ από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Εκτέθηκε η άμυνα και 0-1

Από τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη ο Λεβαδειακός πέτυχε το γκολ στο 53ο λεπτό με τον Καπό. Μετά από κόρνερ ο Σαγκινέτι έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την στο δεύτερο δοκάρι για τον Καπό, που με ωραίο πλασέ από κοντά και χωρίς μαρκάρισμα άνοιξε το σκορ.

Ουντότζι και 1-1

Ο Άρης πολύ γρήγορα ισοφάρισε στο 58’ πριν το γκολ του Λεβαδειακού φέρει άγχος στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Ο Ουντότζι από πλάγια θέση και δεξιά έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Βοιωτών και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Πίεσε για το γκολ της νίκης

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους που αναζητούσαν το γκολ που θα τους δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η άμυνα ανέβηκε ψηλά με τους Θεσσαλονικείς να πιέζουν στο μισό γήπεδο τον Λεβαδεακό.

Με 10 ο Λεβαδειακός

Στο 74’ ο Εμανουέλ Κονέ χτύπησε εκτός φάσης τον Τάτο με τον Σπάθα να δείχνει την κόκκινη κάρτα. Ο Λεβαδειακός μετά την γκάφα του Ιβοριανού μέσου έπαιξε για 15’ λεπτά με παίκτη λιγότερο την στιγμή που όλος ο Άρης πίεζε για το δεύτερο γκολ.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο. Μετά από κακή έξοδος του Στρατηλάτη, ο Σταυρόπουλος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος (79' Μανιάς), Τάτος, Ουντόζι, Τζουμάνης, Παπαδόπουλος (69’ Οικονομόπουλος), Σταυρόπουλος, Ψυχογίος, Έλσνερ.

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μανόλο, Σανγκινέτι, Λυκογιάννης, Κονέ, Μαχαίρας, Ιωαννίδης (46’ Καπό), Μάρτινς (79' Πετράτσι), Ορτέγκα (62’ Μπούστο), Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου