Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Eνισχύθηκε ο Άρης;


Ακούγοντας σήμερα την πιθανή ενδεκάδα του Άρη στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα στο "Γεώργιος Καμάρας" μου ήρθε μία σκέψη στο μυαλό. Και ένα ερώτημα: Τελικά η ομάδα ενισχύθηκε σε σχέση με πέρυσι, είναι ποιοτικότερη; 


Η πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής:

Τερματοφύλακας: Διούδης
Άμυνα: Καραγκούνης, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης
Αμυντικοί Μέσοι: Παπαδόπουλος, Οικονομόπουλος (Τριανταφυλλάκος)
Κέντρο: Σταυρόπουλος, Τάτος, Ουντότζι
Επίθεση: Μανιάς

Ποια ήταν η... καλή ενδεκάδα του Άρη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος;

Τερματοφύλακας: Διούδης
Άμυνα: Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας
Αμυντικοί Μέσοι: Παπαστεριανός, Κοέλιο
Κέντρο: Γιαννιώτας, Τάτος, Διαμαντάκος
Επίθεση: Αγκάνθο

Φυσικά σε σχέση με τη πιθανή ενδεκάδα της Κυριακής ουσιαστικά υπάρχουν άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές που θεωρητικά θα μπορούσαν να είναι "εντεκαδάτοι". Ο Αγκάνθο είναι τιμωρημένος αλλά και ως τώρα δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, ίσως και λόγω του προβλήματος (που είχε και πέρυσι) στο γόνατο. Ο Ιμπέ είναι ανέτοιμος (αν και περίπου 10 μέρες στην ομάδα) αλλά πιθανότατα κατά τη διάρκεια της χρονιάς να αγωνίζεται βασικός. Ο Έλσνερ ήταν η πρώτη μεταγραφή ξένου παίχτη. Δυστυχώς όμως ως τώρα δεν υπολογίζεται ως βασικός και αυτό είναι απαράδεκτο για μία ομάδα που μπορεί να κάνει μόλις τρεις μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών που υποτίθεται έρχονται ως βασικοί, αναντικατάστατοι και αποτελούν τον κορμό της ομάδας.

Υπάρχουν όμως και τα θετικά. Οι νέοι ποδοσφαιριστές αναμένεται να είναι βελτιωμένοι και με περισσότερες εμπειρίες σε σχέση με πέρυσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σουνάς που στα φιλικά έδειξε τουλάχιστον πιο ώριμος. Αλλά και ο Τάτος, φέτος, θα έχει διαφορετικά κίνητρα και πιστεύω πολύ καλύτερη απόδοση. Η αμυντική λειτουργία φαίνεται να έχει δουλευτεί καλύτερα αν και οι ομάδες που αντιμετώπισε ο Άρης δεν ήταν και μεγαθήρια. Επίσης οι Μανιάς, Κύργιας ήταν ευχάριστες εκπλήξεις μαζί με το Λεμονή και Σταυρόπουλο και αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερο βάθος στην ομάδα.

Ο προπονητής είναι του ιδίου επιπέδου με τους προκατόχους του πέρυσι και δε θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Από την πρώτη ημέρα πρόσληψής του ήμουν αρνητικός αλλά εύχομαι από καρδιάς να με διαψεύσει. Τη σημαντικότερη διαφορά όμως πιθανότατα θα την κάνει η διοίκηση που είναι στιβαρή και έχει οργανώσει πολύ καλύτερα την ομάδα σε σχέση με πέρυσι σε όλους τους τομείς κάτι που ευελπιστώ να "περάσει" και στον αγωνιστικό τομέα.

Καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου