Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

- 6 από την κορυφή και συνεχίζει...


Απογοητευτική η χθεσινή εμφάνιση. Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο δεν πέσαν και από τα σύννεφα. Ίσως πέσαμε εμείς που ως άνθρωποι και ως οπαδοί πάντα θα ελπίζουμε σε κάτι καλό. Ακόμα και αν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν είναι από το "πάνω ράφι".

Φταίει ο προπονητής;

Ευθύνη έχει ο προπονητής; Βλέποντας τα πράγματα ψύχραιμα θα θυμηθούμε την περσινή χρονιά. Πέντε προπονητές άλλαξαν με τον Κατσαβάκη να βρίσκεται στη θέση που είναι σήμερα ο Χατζηνικολάου. Σίγουρα δεν ήταν και οι πέντε ανίκανοι αλλά και οι πέντε απομακρύνθηκαν.

Η λύση Χατζηνικολάου ήταν όμως εξ' αρχής λάθος. Κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον αν δεν τον δεις. Σωστό. Το Χατζηνικολάου τον είχαμε δει. Πριν προσλάβεις, λοιπόν, έναν οποιοδήποτε υπάλληλο το πρώτο που κοιτάς είναι το βιογραφικό του.

Ο Χατζηνικολάου ασκεί την προπονητική επί μία δεκαετία. Αυτά τα δέκα χρόνια μία ολοκληρωμένη χρονιά "έβγαλε" σε ομάδα (κι αυτή στην πρώτη του, τον Άγιο Νικόλαο). Ο προπονητής του Άρη δεν ήταν καλός για τον ΟΦΗ, τον Πλατανιά Χανίων και τη νεοσύστατη Αθλητική Ένωση Ποντίων - Ηρακλής 1908. Δεν είχε εργαστεί ποτέ σε μεγαλύτερη ή ισοδύναμη ομάδα με τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις. Πουθενά αυτά τα δέκα χρόνια δε σημείωσε μία αξιόλογη επιτυχία (ο Χατζάρας το είχε κάνει). Ο Χατζηνικολάου είχε δεχτεί πρόταση να αναλάβει την ομάδα πριν το κάνει ο Σούλης Παπαδόπουλος την περυσινή χρονιά. Στα "πολύ δύσκολα" όμως κρύφτηκε και προτίμησε τη... σιγουριά της ΑΕ Ποντίων. Το μόνο προσόν του ήταν η καταγωγή του και η "αρειανοσύνη" του. Μόνο που για να είσαι προπονητής στον Άρη δε χρειάζεται να είσαι αρειανός... Είναι αυτό που λένε  στην αγορά εργασίας "επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο προσόν".

Όχι! Οι τραγικές επιλογές του καλοκαιριού δεν ήταν του Ιμπέ και του Έλσνερ αλλά του Χατζηνικολάου και του Μούτα που ήταν υφιστάμενος του πρώτου στην ΑΕ Ποντίων και τώρα έγινε προϊστάμενός του. Ο Μούτας είναι ένας τραγικός ήρωας. Μίλησε για έγκλημα αναφερόμενος στο νέο συμβόλαιο του Νταβίντ Αγκάνθο και ο ίδιος έφερε Ιμπέ και Έλσνερ. Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, όμως, έκανε κι άλλα λάθη μίλησε για μιζέρια αναφερόμενος στον κόσμο του Άρη, έθεσε ως στόχο την παραμονή και έβαζε στοιχήματα στο ραδιοφωνικό αέρα της πόλης ότι δεν είναι οπαδός του παοκ. Και ακόμα είναι στη θέση του!

-6 βαθμοί από την κορυφή



Η βαθμολογία τα λέει όλα. Το blog "βλέπει" τον Άρη πρωταθλητή. Και ναι... Αν γυρίσεις τη βαθμολογία ανάποδα ως τώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η σύγκριση του Χατζηνικολάου με τον παοκ (που όπως λένε οι επιτελείς του έχουν στόχο το πρωτάθλημα) μου δίνει το δικαίωμα να κάνω σύγκριση και στην τελική βαθμολογία.  Η πρότασή μου είναι να παραμείνει στην ομάδα ως το τέλος της χρονιάς ώστε να μην υλοποιηθέι και το "πλάνο της αεκ" . Kαι αν βρίσκομαι "κάτω" από αυτόν με τον οποίο με σύγκρινε να τον "κρεμάσω" στην Πλατεία Αριστοτέλους...

Την ανώτατη ευθύνη για το παραπάνω αγωνιστικό χάλι έχουν πρωτίστως η διοίκηση Ηλιάδη και ο "μεγαλομέτοχος" της ομάδας. Άλλωστε γκολ δε θα βάλει το 70% των πιστωτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου